Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
...
proszę Was o pomoc... jestem pewna, że jako wielbiciele twórczości Jacka (a więc ludzie inteligentni, mądrzy) będziecie potrafili mi pomóc..
będę się straszczać. nie chcę za bardzo wgłębiać się w szczegóły, ale po prostu czasami tak jest, że "idol" (to dość nieładne określenie w stosunku do Jacka, ale nic innego nie przychodzi mi do głowy), może być w czyimś zyciu kimś więcej niż "mistrzem", może być prawie bliską osobą... Może być nawet dla dziewczyny po prostu mężczyzną, zwłaszcza, kiedy "materialnie" niemożliwe jest, by jacyś mężczyźni byli w jej życiu... (nie chcę za bardzo rozwijać tej kwestii).
Jacek dla mnie był kimś bardzo ważnym i poetą i pieśniarzem, i mężczyzną... Nie może być inaczej niż tylko marzyć i wyobrażać sobie, że ten mężczyzna w moim zyciu jest. I tak się stało, że "pokochałam" (mam nadzieję, że rozumiecie, o co mi chodzi..) Jacka. Teraz, kiedy go nie ma, nie mogę znaleźć sobie w życiu miejsca.
W tę kwestię też nie będę się wgłębiać, ale nie mam nikogo, kogo mogłabym kochać, jestem sama na świecie (ale nie zrozumcie mnie źle, nie użalam się nad sobą, nawet jestem chyba dość szczęśliwa) i Jacek był kimś takim, o których wyobrażałam sobie, że gdy wieczorem wracam do domu, on siedzi obok na fotelu, rozmawia ze mną... Kocha mnie (?)
Wiem, że to wszystko może wydawać się głupie i może takie jest. Ale ja mam do Was strasznie wielką prośbę. Oczywiście Jacka nikt nigdy nam nie zastąpi, lecz ja znalazłam chyba sposób, by jakoś uporać się z problemami. Wielu z Was jest starszych ode mnie, a więc mądrzejszych, z większym zyciowym doświadczeniem. Macie więcej "informacji" o zyciu niż ja... Ja pewnie wielu spraw, wielu nawet ludzi nie znam, chociaż są ważni i potrzebni. Tak jak niektórzy nie znają Jacka.
Czy możecie wskazać mi jaką osobę (mężczyznę), którą cenicie tak jak Jacka? Która, właściwie który byłby trochę do niego podobny - tak samo inteligentny, zdolny, z pasją, znaczący wiele dla innych ludzi? (to nie musi być koniecznie ktoś z gitarą, ani poeta, ani pisarz, chociaż miłoby bylo, gdyby to jednak był artysta)... Chciałabym chociaż polubić kogoś, czy to jego książki, czy piosenki.. obojętne... Chciałabym móc (nie wiem, czy to jest możliwe) prznieść chociaż część "miłości" do Jacka na kogoś innego (kogos kto zyje... Cry ) Kogoś, kogo mozna łatwo kochać, tak jak łatwo jest kochać Jacka...
Podajcie jakies imiona, ludzi ważnych dla Was, może ich jeszcze nie znam...
Błagam pomóżcie mi... jestem zupełnie sama, a Jacka już nie ma i nie wiem, czy chcę dalej żyć Cry

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości