04-13-2007, 03:10 PM
Edyta napisał(a):Strasznie mnie denerwują nawoływania do "merytorycznych dyskusji", "zbijania argumentów argumentami" i "zakopywania toporów". Ile razy można powtarzać - mało miejsca na forum, czy jak?Z tym się zgadzam. Mnie to takie nawoływania także denerwują.
Edyta napisał(a):I powiedz, dlaczego spór jest zły. I wyjaśnij, dlaczego rozmowa Lutra z PK jest mało merytoryczna.Też niebardzo rozumiem, czemu spór, kłótnia, wymiana zdań - czasem nawet brutalna i nie zawsze merytoryczna - są jakimś złem.
Edyta napisał(a):o, co robi Luter to właśnie poświęcanie się tej sprawie.Owszem! Luter poświęca się sprawie JK. I niezależnie od tego, co myślę na temat bardzo wielu wypowiedzi Lutra o Jacku Kaczmarskim, materialne efekty poświęcenia się tzw. sprawie JK (Box, Suplement, Monumentalne Wydawnictwo) są niezaprzeczalnie wielce wartościowymi dokonaniami KN-a. To są wręcz najważniejsze kaczmarologiczne dokonania, jakie miały szansę ujrzeć światło dzienne. Obok nich może stanąć chyba tylko książka Krzysztofa Gajdy.
Edyta napisał(a):Rosa próbuje porozstawiać nas po kątach i wypisuje cechy użytkowników, a przecież to ona lubi rozpisywać się, co i gdzie będzie teraz jadła, czy jest w lesie czy na polu, czy zbiera mech czy dosiada dzika. Ja Olę lubię, ale podaje nam tyle szczegółów na temat swojego życia, że przebija ją tylko Markowa.Z tym oczywiście już się nie zgadzam.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]