Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bez żalu...
Cóż, zawiść ma różne oblicza. Czasami przejawia się w postaci "zamartwiania się" losem swojej własnej ofiary i zadręczania jej objawami swojej dobrej woli. Może mieć także różnie motywacje - od momentu ukazania się Suplementu kilka "życzliwych" osób dopytywało się mnie wprost, dlaczego nie oni współredagowali to wydawnictwo, skoro jest oczywiste, że znają się na rzeczy lepiej niż "ta siksa" (które to, nawiasem mówiąc, pojęcie propagują osoby nie do końca zasłużenie uznające swoją nad tak określaną osobą wyższość i większą dojrzałość).
życzliwy" napisał(a):] Mi nie chodzi o poklask, tylko o pewną hierarchię, bo co o nagraniach Jacka z RWE może wiedzieć osoba, która nie ma bladego pojęcia o RWE? A znam o wiele innych lepszych od niej, którzy by Ci też pomogli w zredagowaniu tej książeczki.
Jeśli trzeźwo się nad tym zastanowić, to wydaje się dość oczywiste, że osoba mająca ambicję zostać biografistką Kaczmarskiego może tak uważać. Dość szczere musi być jej zdziwienie, że to nie ją spotkał ten - jakby nie było - zaszczyt. Ta motywacja wydaje się wystarczająca, więc o kompleksach wynikających z faktu, że wygląda się jak mężczyzna nie warto nawet wspominać.

Wszystkim kandydatom na współredaktorów Suplementu polecam wnikliwe zapoznanie się z jego zawartością, przeczytanie opisów, a następnie odrobinę samokrytyki.
Ze względu na obecność w tym towarzystwie zachowań opisanych wyżej przez Anię i ich prawdopodobnych motywacji, ze swej strony chciałem wycofać się z towarzystwa, któremu obce są pojęcia przyjaźni i lojalności. Dlatego proszę administratorów o skasowanie mojego konta.

KN
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku