02-19-2006, 05:53 PM
Dzień dobry mam na imię Krzysztof, mam lat 18, mieszkam w Łodzi. Pragnę przypomnieć Redakcji Gazety iż 10 kwietnia (poniedziałek) mija 2 rocznica śmierci Jacka Kaczmarskiego. Z tej okazji oczekiwałbym w Wyborczej znamion tego iż pamiętacie o tym wybitnym poecie, pieśniarzu, bardzie Solidarności. Wielu jego fanów, miłośników twórczości wciąż oczekuje na znaki pamięci w prasie, radiu, telewizji. Dlatego ja i szerokie (wciąż powiększające się) grono wielbicieli Kaczmarskiego prosimy o prezent dla nas i samego poety. Pamiętam iż zaraz po śmierci Mistrza w DUŻYM FORMACIE ukazał się reportaż "A my nie chcemy uciekać stąd". Może właśnie DF jest miejscem gdzie można by przygotować i opublikować reportaż o Kaczmarskim dokładnie w dniu 2 rocznicy śmierci. A może choćby skromna płyta z utworami barda. Cokolwiek by to nie było uważam że poniedziałkowy numer Gazety Wyborczej (10 kwietnia 2006) nie powinien być miejscem zapomnienia dla pamięci tego Wspaniałego Twórcy. Artykuł, reportaż, płyta, zdjęcia to dowód na to że pamiętamy i polecamy sięgać po twórczość artysty.
Wierzę iż kupując 10 kwietnia WYBORCZĄ, sprawię sobie niespodziankę.
W Końcu Wam Nie Jest Wszystko Jedno.