02-06-2006, 09:10 AM
lodbrok napisał(a):W jakim przypadku byłem stronniczy jako moderator?Po pierwsze, Napisałem Ci, że każdą Twoją wypowiedź odnośnie porządku dyskusji, odnośnie sposobu dyskutowania, odnośnie zawartości merytorycznej itp, itd, należy oceniać przez pryzmat roli, jaką na Forum pełnisz. Oceniać, to nie znaczy zakazać Moderatorom wypowiadania się na te tematy
Po drugie, rozmawiamy mając w pamięci niedawną Twoją wypowiedź skierowaną do Szymona. Ja tą wypowiedź skomentowałem, zarzucając Ci stronniczość. A teraz prosisz mnie o przykład Twojej stronniczości?
Ale ok, może chodzi Ci o jakiś inny przykład, jakąś dawniejszą stronniczość, a nie ta ostatnią, którą wczoraj skomentowałem. Teraz ja Ci podam ów przykład, na co Ty mi odpowiesz, że to, co wskazałem, pisałeś jako zwykły user a nie moderator. I tak będziemy sobie rozmawiać w nieskończoność. Albo będziesz udawał, że nie rozumiesz o co chodzi, albo będziesz mi pisał, ze to i to napisałeś będąc w innej roli, niż moderator. Więc chyba jednak nie pozostaje mi nic innego, jak zgodzić sie z Twoim zdaniem:
lodbrok napisał(a):, nie rozumiem więc o co Ci chodzi.Rzeczywiście! Kompletnie nie rozumiesz.
lodbrok napisał(a):Natomiast zgadzam się z Tobą, że moderator z racji pełnionej funkcji musi pewien wysoki poziom kultury wypowiedzi reprezentować no i oczywiście przestrzegać regulaminu. Czyżbym go złamał?Cieszę się, że się ze mną zgadzasz. Szkoda tylko, ze zgadzasz się z poglądami, których akurat nie wyraziłem. Słowem nie wspomniałem o obowiązującej moderatora kulturze wypowiedzi i konieczności przestrzegania regulaminu. Ja pisałem, że Twoje, czyli Moderatora wypowiedzi odnośnie kultury dyskusji i np. spraw regulaminowych muszą być oceniane inaczej, niże wypowiedzi zwykłego usera.
Oczywiście, że nie złamałeś żadnego z punktów regulaminu. Siłą Twoją jest bowiem czystość, czyli lęk przed grzechem.
lodbrok napisał(a):Natomiast nie można popadać w paranoję i zabraniać moderatorom wypowiadać swoich poglądów na temat wypowiedzi innych userów nawet jeśli moderator wypowiada się krytycznie.Nie wiem, gdzie wyczytałeś w moim poście propozycję zakazania Moderatorom wypowiadania poglądów na temat wypowiedzi innych userów. Ja tylko napisałem - co powtarzam do znudzenia po raz enty - że takie wypowiedzi muszą być inaczej oceniane, niż wypowiedzi zwykłego użytkownika.
lodbrok napisał(a):Ja sens Twojej wypowiedzi rozumiem w ten sposób, że gdybym był zwykłym userem to mógłbym krytycznie się wypowiadać na temat wszystkiego, ale ponieważ jestem moderatorem to nie mogę, bo jakoby ukształtuję swoimi wypowiedziami jakoweś przekonania.Jak już wspomniałem, nic nie rozumiesz. I pewnie powtórzenie Ci kolejny raz, o co chodziło, sytuacji nie zmieni.