06-02-2005, 12:16 PM
Pils napisał(a):rady wg Ciebie na tym polegają. Rewelacja!!Trochę sie nieprecyzyjnie wyraziłem. Chodzi mi o to, że rada może być słuszna, pomimo tego, że tem, kto jej udziela sam się do tego nie stosuje. Jeżeli ja na przykład radzę komuś "nie pal papierosów", chociaż sam je palę, to radzę słusznie, chociaż sam się do swoich rad nie stosuję.
Pils
KN. napisał(a):Co najwyżej niektórzy (nie wszyscy!) sami naiwniaków z siebie robią.Magia niedopowiedzeń :? Cytując filozofa z rejsu: "po prostu można tam sobie podkładać różne treści i może nawet takie, które by nam tu nie odpowiadały."
KN. napisał(a):Teraz, Szamanie, piszesz tak, jabyś nie czytał żadnych innych wątków. Przecież osób, które potrafią zauważyć prawdziwą wymowę niektórych postów Olafa jest całkiem sporo.Ale mi w mojej wcześniejszej wypowiedzi chodziło o ten konkretnie wątek. W innych zdarzyło mi się z Olaffem polemizować. W tym wątku się z nim zgodziłem.
I to chyba tyle, w kwestii wyjaśnień
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]