Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Zaginione" statusy
Nie wiem o co w tej dyskusji chodzi, kto ma do kogo o co pretensje itp. więc swoich sądów nie będę tu wygłaszał. Chciałem tylko zaznaczyc, że zgadzam Michalfem w tej kwestii, że zwykli użytkownicy tego forum tracą na waszych konfliktach. Pisywałem na starym forum, pisuje i na tym, ale nie pamiętam już kiedy ostatnio mogłem przeczytać czy wziać udział w porządnej dyskusji poświęconej Kaczmarskiemu, jego twórczości czy po prostu zwykłej pogadance na byle tematy. Nie trzeba prać swoich brudów publicznie. Sprzeczajcie sie się na privie lub gg. Przypomnijcie sobie jak i dlaczego trafiliście na to forum. Ja szukałem ludzii, z którymi będę mógł podzielić wrażenia, refleksje płynące z twórczosci JK lub od których będę mógł się czegos pożytecznego dowiedzieć, nauczyć. Początkowo tak było. Koleżeństwo, spokój, uprzejmość. Potem cos zaczeło się psuć. Konflikty na polu interpretacji bądź nadinterpretacji niektórych faktów. Brak zrozumienia. Ostatnio coraz częściej chamstwo. Większość z walczących mieni się artystami, znawcami, ale nic z tego nie wynika. Zamiast pokazać, że potraficie wyciagnąć rękę na zgode i udowodnić tym wasz poziom staczacie sie po równi pochyłej coraz głębiej i głębiej w bagienko. Brak tu woli kompromisu. Tak nazekacie na polityków, że nie potrafią się dogadać myslą tylko o sobie i uważaja, że tylko ich poglady są właściwe. Wy zachowujecie się podobnie. Jeno nie potrafi ugryźć się w jezyk i ustąpić drógiemu. Proszę bardzo teraz możecie mi nawymyślać, ze się nie znam, że to nie moja sprawa, że nie znam podłoża sporu, i że wogóle jakiś oszołom jestem.

Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku i mam nadzieję, że dacie mi sposobnosć wypowiedzenia sie w przyszłości w jakimś konstruktywntm temacie, na który z niecierpliwością czekam.
Jkub
Yet we lost though, again...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku