05-16-2005, 06:39 PM
Michalfie, jako oddany fan twojej płodności twórczej również chciałbym abyś w miarę tłumaczył jaki cel przyświecał twoim wierszom. Tak samo jak Zbychu nie rozpoznaję często co chciałeś zawrzeć w swoich wierszach, są one w większości (dla mnie) opisem jakiegoś zdarzenia i to wszystko... a chętnie bym poznał twoje sugestie w sposobie interpretacji twojej własnej twórczości. Uwierz że również w zaciszu domowym próbowałem przekopać się przez to co tworzysz i również znajduję dużo nieścisłości lub niezrozumiałych dla mnie fragmentów... nie w każdym wierszu zresztą tak jest ... a może w przyszłości będzie się zdarzało coraz rzadziej... Jeśli będziesz kiedyś ze Zbychem prowadził rozmowę na priv a moglibyście mnie ująć w CC to będę wdzięczny Zbych posiada niezwykły dar trafności oceny, oceny mi bliskiej tylko ujętej w sposób bardziej przejrzysty od mojego zdawkowego komentowania.... Wydaję mi się że nie będę jedynym kibicem rozdzierania wiersza na części pierwsze .... Według mnie masz w związku z tym dużo szczęścia że w tak wczesnym etapie pisania, znalazłeś miejsce w którym możesz posłuchać coś czego jeszcze nie wiesz, lub usłyszeć argumenty i opinie , czasem niezbyt pozytywne ale takie przed którymi nie uciekniesz bo jeśli nie usłyszy ich tutaj , to usłyszysz troszkę później... a wymiana argumentów na forum pozwala innym userom na dodanie swoich trzech groszy... ale sie nagadałem ... pzdrw
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
(Josif Brodski)