08-30-2005, 07:12 PM
slawek napisał(a):Muzyka Jarra jest baaaaaaardzo ciekawa.Hmmm. wiem, że to juz troszkę czasu, ale [ierwszy raz to czytam i... coż, trudno się zgodzić... IMHO (a znam się troszkę na muzyce elektronicznej, a i nieco na grze na klwaiszach) jest to muzyka nowatorska przede wszystkim brzmieniowo - jak na przełom lat 70/80, gdy powstawała. Co do harmonicznych, melodycznych, rytmiczxnych nawet walorów - zdecydowanie nie podzielam zdania kolegi Slawka.. Koleś wygrywa sobie po prostu jedną ręką proste melodyjki "po białych", do tego dwa czy trzy akordy - tylko, że elektronika (zwłaszcza współczesna

A propos - właśnie Raz Dwa Trzy spiewa jakąś fajną piosenkę Solidarnościowa...miło posłuchać

Filip P. napisał(a):"mimo, że muzyka nie jest jego autorstwa" A co ty sądzisz ze on będzie śpiewał?? Chyba tylko o muzykę chodzi więc wogule o Jacku nie ma mowy...Hmmm... najwyraźniej jednak chodziło o Jacka - jakiś miesiąc temu słyszałem w TV nieco kuriozalną wypowiedź Jarre'a, iż chciałby w ten sposób "uczcic pamięc tego wielkiego polskiego kompozytora" :wink: Sformułowanie jak z Gombrowicza wyjęte...

Artur napisał(a):Oj wzroslo. Pewna znajoma poprosila mnie o pozyczenie jakichs plyt JK jeszcze przed koncem koncertuProponuję zacząć od "Naszej Klasy", wersja oczywiście z "Litanii"... przynajmniej nie będzie daleko do JMJ> potem oczywiście Berkeley... założę się, że zaskoczy
Bardzo dobrze Very Happy To jej tam ładnie tę twórczość Mistrza zaprezentuj Wink