Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
stachuriada 26 VI
w gminie Kotla, wioska Grochowice odbędzie się Stachuriada. Mało ludzi, ogromna polana, drzewo na ognisko gratis, nocleg gratis, konkurs piosenki, miła atmosfera, blisko Głogów, ...się wybieram
Mów mi to co dzień: oni górą
Odpowiedz
Według prognoz IMGW spodziewamy się drugiej fali powodziowej. Gmina Kotla leży nad Odrą, bronimy swoich domostw i zabezpieczamy wał na odcinku 10km.

Wszelkie siły i środki kierujemy na walkę z żywiołem. W związku z zaistniałą sytuacją Stachuriada 2010 zostaje odwołana z przyczyn od organizatora niezależnych. Oby przyszłe lata były łaskawsze. Do zobaczenia pod wielkim dachem nieba, na Grochowickiej polanie.

Wójt Gminy Kotla
Halina Fendorf
Odpowiedz
Z OSTATNIEJ CHWILI Smile Smile Smile Confusedlonik:
Jednak się odbędzie!
Tyle , że oddolnie, spontanicznie i ponoć jeszcze ciekawiej...
Będzie radio, ktoś z prasy, jacyś aktorzy czytający fragmenty "Siekierezady" - wszystko przy ognisku. Początek ok 20 w Grochowicach , na polanie( która znajduje na końcu Grochowic a właściwie 200m za nimi. W sobotę, również przy ognisku- konkurs piosenki poetyckiej (akustycznie, bez nagłośnienia), nagrody wyłącznie publiczności, i ponoć szereg nagród rzeczowych jakie przygotował jeden za "sponsorów". Przewidywana liczebność ok 40-50 osób.
Tak więc , ten piątek/sobota, Grochowice gm. Kotla, koło Głogowa godz. 19-20 piątek, sobota- 18 (generalnie cały dzień)
Odpowiedz
colt napisał(a):Jednak się odbędzie!
A wpuszczają chociaż? Przed chwilą byłem na mszy. Bo ja ogólnie bardzo lubię chodzić na msze. To znaczy chciałem być, ale mnie nie wpuścili. Mówi się, że pod wielkim dachem nieba dla wszystkich starczy miejsca, ale okazało się, że to nieprawda. Otóż jak się nie ma wejściówki ( o której na przykład TUTAJ nawet nie raczyli się zająknąć), to miejsc nie starcza.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Odpowiedz
bez obawy Smile
śmiało przybywaj
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości