Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
chwyty do programu "Raport z oblężonego miasta"
KN. napisał(a):W niektórych wersjach Raportu... pojawiał się jeszcze Duch czasu.

KN.
Są 2 wersje Raportu - oficjalna i drugoobiegowa - "Duch czasu" pojawił się w nieoficjalnym wydaniu - jest to 5 piosenka na stronie A. Smile

pozdrawiam Big Grin
Odpowiedz
KN. napisał(a):
Kuba Mędrzycki napisał(a):Raz, że tekstów J.Kaczmarskiego, to są tam bodajże zaledwie dwa - KARZEŁ I WRÓŻBA.
W niektórych wersjach Raportu... pojawiał się jeszcze Duch czasu.

KN.
Tak, to było na tych nieoficjalnych kasetach.
Były jeszcze piosenki WOJNA i CELA nr 9

Kuba
Waldas napisał(a):Tak. Opuszczamy tylko kilka piosenek takie jak: "Górnicy" i chyba "Będziemy oddychać cicho" ale jeszcze dokładnie niewiem. Bo dopiero zaczynamy przygotowania.

Pozdrowienia
Jestem ciekaw, dlaczego wybraliście akurat ten program?

Kuba
Mat napisał(a):nie .... TO ja twoj syn nie ma zadnego zwiazku.... nie chcialem zakladac kolejnego tematu.. bo i po co :?:
Znaczy..., masz na myśli piosenkę "KANTYCZKA", tak?Wink
Sł.Z.Książek, muz.P.Gintrowski

Kuba

[ Dodano: 2006-01-03, 02:30 ]
Oczywiście pomyłka, za którą przepraszam!
"...to ja, Twój syn", to utwór "Czy poznajesz mnie moja Polsko":/

Kuba
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Były jeszcze piosenki WOJNA i CELA nr 9
Chyba Kubo troszkę zamotałeś... Albo mamy kilka różnych nagrań...i raportów! tytuły o które ci chodzi u mnie są zapisane jako "Sufit w celi 11" oraz najprawdopodobniej "Zołnierze" ale nie wiem czy to o to ci chodziło... ja na nieoficjalnym nie mam takiej piosenki jak "Wojna" chyba że tytuły sa inne... skąd w ogóle takie tytuły? masz to zapisane na okładce kasety?? :|

pozdrawiam
PM
Odpowiedz
Petrvs napisał(a):Chyba Kubo troszkę zamotałeś... Albo mamy kilka różnych nagrań...i raportów! tytuły o które ci chodzi u mnie są zapisane jako "Sufit w celi 11" oraz najprawdopodobniej "Zołnierze" ale nie wiem czy to o to ci chodziło... ja na nieoficjalnym nie mam takiej piosenki jak "Wojna" chyba że tytuły sa inne... skąd w ogóle takie tytuły? masz to zapisane na okładce kasety?? :|

pozdrawiam
PM
Kasetowych wersji Raportu było całkeim sporo. Sam miałem dwie. Na jednej z nich była piosenka zaczynająca sie od słów "Lasy ścinacie,głupcy, lasy ścinacie..." - ponieważ na okładce był to "podciągnięte" pod Prolog, wiec po którymś koncercie, zapytałaem samego Gintrowskiego o jej tytuł. No i tu padła właśnie odpowiedź Wojna Smile
Co do Celi..., to być może przekłamanie było na okładce jednej z nieoficjalnych kaset.

Kuba
Odpowiedz
Poprawka!!

Dzisiaj się dowiedziałem że raportu nie robimy na festiwal tylko na inną okazje.

Na festiwal przygotowujemy co innego.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Waldas napisał(a):Poprawka!!

Dzisiaj się dowiedziałem że raportu nie robimy na festiwal tylko na inną okazje.

Na festiwal przygotowujemy co innego.

Pozdrawiam
A na które eliminacje się wybieracie?

Kuba
Odpowiedz
Jeszcze nic dokładnie niewiem.

Nie jestem jeszcze dobrze zorientowany z tym festiwalem.

Pozdro
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Kasetowych wersji Raportu było całkeim sporo. Sam miałem dwie. Na jednej z nich była piosenka zaczynająca sie od słów "Lasy ścinacie,głupcy, lasy ścinacie..." - ponieważ na okładce był to "podciągnięte" pod Prolog, wiec po którymś koncercie, zapytałaem samego Gintrowskiego o jej tytuł. No i tu padła właśnie odpowiedź Wojna Smile
Co do Celi..., to być może przekłamanie było na okładce jednej z nieoficjalnych kaset.

Kuba
Dowiem się konkretniej i napisze.. bo na chwilę obecną mnie zaskoczyłes i nie umiem powiedzieć za wiele... Smile
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Co do Celi..., to być może przekłamanie było na okładce jednej z nieoficjalnych kaset.
Petrvs napisał(a):Kuba
Dowiem się konkretniej i napisze.. bo na chwilę obecną mnie zaskoczyłes i nie umiem powiedzieć za wiele... Smile
Spokojnie, myślę że to nie jest jakąs paląca sprawa...Wink

Kuba
Odpowiedz
Witam
Przed chwilą na stronie Gintrowskiego (na forum) zamiescilem nuty do wszystkich utworów z Raportu.
Pozdrawiam i życze milego grania
Tomek
"Ale po co męczyć gamę
Gdy się gra akompaniament..."
Odpowiedz
Tomek wszelkie dzięki za te chwyty do raportu!!

Jeszcze raz dzięki!!! Confusedpoko:

Pozdrawiam
Odpowiedz
Tomasz Susmęd napisał(a):Witam
Przed chwilą na stronie Gintrowskiego (na forum) zamiescilem nuty do wszystkich utworów z Raportu.
Pozdrawiam i życze milego grania
Tomek
Nuty powędrowały już także na stronę oprócz tego że sa na forum. Ogromne dzięki Tomku! Big Grin
Odpowiedz
Waldas napisał(a):Witam!!! bardzo mi miło ,że dołączyłem do "fanclubu" J.Kaczmarskiego. Jestem bardzo dobrze zapoznany z poezją i pieśniami Jacka. Ostatnio ja i nasza grupa "kluczyki" jeździła po trasie koncertowej z programem "Mury" teraz przygotowujemy program "Raport z oblężonego miasta" Zbigniewa Herberta. Zwracam się z pytaniem czy ktoś może ma chwyty do tego programu.

Pozdrawiam

Waldas
Może najpierw wartoby wskrzesić komunę...Smile
Wtedy granie Raportu będzie miało jakiś sens...
Takie piosenki jak np.Winda, Zomo...., czy Gdy tak siedzimy, można co nawjyżej pośpiewać przy okazji rocznicy np.13go grudnia, ale tak to Wam pół sali wyjdzie po dwóch pisoenkach :/

Kuba
Odpowiedz
Raport właśnie przygotowujemy na tą rocznice 13 grudnia.

Odbędzie się to w Koninie.

Już raz graliśmy tam właśnie na tą rocznice ale inny program.

Prędzej pisałem że przygotowujemy to na festiwal.. pomyliłem się Big Grin
Odpowiedz
przepraszam bardzo ja ogólnie obeznana nie jestem i przyznam że jakos nie mogę połapać się w tym temacie...
ale zaintrygowało mnie to że będziesz grał w Koninie. kiedy jak i gdzie? bo post jest juz dawno napisany ale że na rocznice 13 grudnia....
moze teraz niedługo coś się jeszcze u nas odbedzie związane z twórczością Kaczmarskiego ?
Odpowiedz
O widze ,że ktoś się zainteresował występem w Koninie Smile miło Smile

Powiem ci tak. Wczoraj 17.11.2006 w Orchowie mieliśmy premierę tego występu.

Nie jestem pewien w 100% ale raczej wystąpimy. Dokładniej daty tego nie wiem. Muszę jeszcze się dowiedzieć jak i co.
Nie wiem czy wiesz bo już byliśmy raz właśnie na tej rocznicy ale był to inny repertuar.
Teraz są to piosenki tylko z "raportu oblężonego miasta". A ogólnie odbywa się to w kinie Oscar.

Jak chcesz dowiedzieć się coś więcej to po prostu napisz.Smile
Odpowiedz
w kinie Oskard SmileSmile zainteresowana to jest, oj jestem. mam nadzieje że cos bedzie, powiem więcej nie mogę się doczekać Smile jak będą jakieś blizsze inf to pisz, ok ?
ogolnie to z chęcią na każdy repertuar w klimatach gitarowo klasyczno śpiewanych Tongue ale najchętneij Kaczmarski.
Odpowiedz
Hmm w Koninie hmm... Jak coś, Sodomko, obecność obowiązkowa Wink
Take me down to the paradise city where teh grass is green and the boys are pretty
Oh, won't you please take me home...
Odpowiedz
no oczywiście. my ogólnie z Zieloną wyczekujemy wszelkich imprez tego typu w Koninie i okolicach. moze jeszcze kiedyś zaszalejemy i do Poznania pojedziemy jak będzie okazja Smile
no i piwko za to żeś się w końcu odezwała Tongue
Odpowiedz
Mam smutną wiadomość.

Niestety dowiedziałem się. Nie jedziemy do Konina. Sad
Sam do końca tego nie rozumiem bo nie wiem dlaczego. .......Po prostu załamka.
Głównymi założeniami tegoż naszego występu było pojechanie do Konina no ale klapa,....
why? sam nie wiem naprawdę.....

Pozdrawiam was Waldas
Odpowiedz
uuu cieńko Sad Sodomo dzięki za piwko, ale wiesz ja ogólnie abstynentką jestem;p
Take me down to the paradise city where teh grass is green and the boys are pretty
Oh, won't you please take me home...
Odpowiedz