Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kryminalistyka i pochodne
Simon napisał(a):Natomiast mój kolega na przykład, z racji swej pracy (kryminalistyka) niemal codziennie zeskrobuje czyjś zewłok z podłoża i jeszcze musi go dokładnie opisać, udokumentować itp. Brrrr...
Mamy tutaj na forum też jednego takiego (teraz już się nie udziela).
Odpowiedz
Luter napisał(a):Mamy tutaj na forum też jednego takiego (teraz już się nie udziela).
Zdaje się, że już nie pracuje w tej branży i nie ma go w kraju??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Mówił, że ma wyjechać, ale czy wyjechał to nie wiem. Czapon będzie wiedział.
Odpowiedz
FAKT ? Rety, co Ty za gazety czytasz.
Simon napisał(a):Natomiast mój kolega na przykład, z racji swej pracy (kryminalistyka) niemal codziennie zeskrobuje czyjś zewłok z podłoża i jeszcze musi go dokładnie opisać, udokumentować itp. Brrrr...
Moja Gorsza Polowa rowniez ma podobne zajecie. Generalnie, samo zycie, jak powiadaja Chinczycy.
[i]A ja przez szpade ucze skakac swego psa...[/i]
Odpowiedz
No właśnie Czapon coś wspominał, że wyjechał.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):No właśnie Czapon coś wspominał, że wyjechał.
Wyjechał do Szkocji, do Edynburga. Bracia "mniejsi" doprowadzili, go do rozpaczy Wink
[i]Nawet drzewa próchnieją przedwcześnie
A przecież istnieją - bezgrzesznie.[/i]
Odpowiedz
czapon napisał(a):Bracia "mniejsi" doprowadzili, go do rozpaczy
Potwierdzam. On wyjechał z powodów politycznych.
Odpowiedz
Ciekawe, czy przed wyjazdem zapoznał się z obowiązującym tam prawem?
Cytat:w Szkocji należy wpuścić do domu nawet obcą osobę, która zapuka do drzwi w poszukiwaniu toalety
Cytat:w obrębie murów miejskich Yorku wolno bezkarnie zabić przechodnia - ale tylko jeśli jest Szkotem i jeśli ma przy sobie łuk oraz strzały
Żródło: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.szkocja.net/artykuly/art.aspx?id=1191&typeId=0&categoryId=2&Start=1">http://www.szkocja.net/artykuly/art.asp ... =2&Start=1</a><!-- m -->
Odpowiedz
Luter napisał(a):Potwierdzam. On wyjechał z powodów politycznych.
To kiedy wraca?

Na marginesie: część (wiele?) osób deklaruje, że wyjeżdza, bo nie chce życ w kraju rządzonym przez PiS. Po czym, juz na emigracji, narzekają, że też jest źle, bo z kolei muszą "wstydzić sie za Polskę". Po co w takim razie wyjeżdzali, skoro tak xle, i tak niedobrze?
Odpowiedz
Luter napisał(a):Potwierdzam. On wyjechał z powodów politycznych.
To chyba już kupuje bilet powrotnySmile)
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):To chyba już kupuje bilet powrotnySmile)))
Nie sądzę, skurczybyk jest uparty i zawzięty Smile, docelowo chciał się chyba załapać do tamtejszej policji.
Odpowiedz
Czyli powody polityczne, to jedna wielka bzdura... Jak zawsze ostatnio...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):Czyli powody polityczne, to jedna wielka bzdura... Jak zawsze ostatnio...
Myślę, że nie masz racji. Gdyby na miejscu mógł się spełnić (co prawie mu się udało) i przy tym godnie zarobić, mając perspektywę na przyszłość, nie szukałby innego rozwiązania.
Ale to chyba jest już jego osobista sprawa.
W zasadzie powiedzenie o powodach typowo politycznych jest trochę przesadzone, ale coś w tym jest.
Odpowiedz
czapon napisał(a):Gdyby na miejscu mógł się spełnić (co prawie mu się udało) i przy tym godnie zarobić, mając perspektywę na przyszłość
Na pewno przed rządami Kaczyńskich miał takie możliwości skoro wyjechał ze względów politycznych. Ehh jaka ta Polska niegdyś dostatnia była.
Odpowiedz
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=67175">http://www.dziennik.pl/Default.aspx?Tab ... leId=67175</a><!-- m -->
Odpowiedz
Luter napisał(a):
Mamy tutaj na forum też jednego takiego (teraz już się nie udziela).
Ja w mojej przedostatniej pracy zajmowałem się od strony administracyjnej sprowadzaniem zwłok z zagranicy, m.in. telefonowaniem do rodzin z informacją o tym, że zwłoki członka rodziny są do sprowadzenia...
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):http://www.dziennik.pl/De...ArticleId=67175
To chyba w tym banku który tak ładnie prognozuje pracuje cwaniaczek Kazio M., a wcześniej J.K. Bielecki i Walztowa... Wygląda na to, że bank chce zrobic przysługę kolesiom z PO i stąd ta propaganda sukcesu...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):To chyba już kupuje bilet powrotnySmile)
Żarty żartami, ale niektórzy rzeczywiscie mają wrócić:
Cytat:W ręce niemieckiej policji wpadł były senator Henryk Stokłosa - poszukiwany od dziewięciu miesięcy, podejrzewany między innymi o wielkie przekręty podatkowe. Zatrzymano go na podstawie Europejskiego Nakazu Aresztowania.
Całe szczeście, ze jego dotychczasowy obrońca ma zostać lada dzień prokuratorem generalnym. Może to jakoś osłodzi Stokłosie powrót. Smile)
Moze i Krauze wróci, w końcu Ćwiąkalski pomagał i w jego obronie.

Także, Przemku, nie ma się z czego śmiać Smile)
Odpowiedz
Jaśko napisał(a):Całe szczeście, ze jego dotychczasowy obrońca ma zostać lada dzień prokuratorem generalnym. Może to jakoś osłodzi Stokłosie powrót.
Moze i Krauze wróci, w końcu Ćwiąkalski pomagał i w jego obronie.
Starasz się coś poważnie sugerować czy tak tylko wbijasz szpileczki? Smile)
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości