Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autografy - prośba
Mam ogromną prośbę do Forumowiczów Smile

Oprócz zainteresowań muzycznych, od jakiegoś czasu znajduję ogromną frajdę w hobby, jakim jest kolekcjonowanie autografów osób szczególnie zasłużonych dla polskiej kultury, głównie scenicznej, ale nie tylko. Chodząc na różne koncerty, korzystając z pomocy przyjaciół zdobyłem do tej pory podpisy następujących osób:
- Jacek Kaczmarski;
- Przemysław Gintrowski;
- Mirosław Czyżykiewicz;
- Jacek Bończyk;
- Krzysztof Zanussi;
- Jan Kondrak;
- Marcin Wójcik (Ani Mru Mru);
- Filip Łobodziński;
- Robert Kasprzycki;
- Jan Ptaszyn Wróblewski;
- Krzysztof Gozdowski;

Jeżeli ktoś z Forumowiczów mógłby drogą prywatnych kontaktów, uczestnictwa w koncertach, imprezach z uczestnictwem znanych twórców polskiej kultury powiększyć moją kolekcję, będę ogromnie, ogromnie zobowiązany. Z każdego nowo pozyskanego autografu cieszę się jak dziecko Smile . W zamian oferuję piwo (Forumowe, a przy okazji także w realu Wink ) oraz "pomógł" każdemu kto pomoże.
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Ja mam autografy Patrycji Kaczmarskiej i Pawła Konopackiego. Może być? Smile
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Odpowiedz
A mojego nie chcesz? Smile)
Odpowiedz
Pewnie, że tak Wink Jak mówię, z każdego cieszę się jak dziecko Big Grin
"Nie sposób zrozumieć dziejów narodu polskiego - tej wielkiej tysiącletniej wspólnoty, która tak głęboko stanowi o mnie, o każdym z nas - bez Chrystusa."
Jan Paweł II
Odpowiedz
Ja sie dopiero przyczynie- chcesz autograf teraz, czy dopiero po przyczynieniu sie ?
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
ann napisał(a):A mojego nie chcesz? :Smile
mając świadomość, że nie uniknę takich pytań Wink uściślam, że chodzi mi o osoby znane i uznane na artystycznej scenie. Np. bardzo bym był ucieszony z autografu Jacka Kowalskiego, Filipa Hadriana Tabęckiego...
Jan Paweł II
Odpowiedz
A, mam listy do mnie od Stanislawa Lema, ale z podpisu Ci chyba nic ( to nie autograf), a listow nie udostepnie -byly prywatne.
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):A, mam listy do mnie od Stanislawa Lema, ale z podpisu Ci chyba nic
podpis, autograf, w zasadzie nie stosuję rozróżnienia. Mam w kolekcji i autografy z dedykacją i same podpisy. Jeżeli nie da się w oryginale, może nawet być skan Wink
Jan Paweł II
Odpowiedz
W oryginale sie nie da- za bliska mi ta korespondencja. Skan moge -tylko jakos musze te bardziej prywatne fragmeny zaslonic - bo dotycza tylko naszych 'rozmow'. Poczekaj troche- -podrzuce.Na razie mam urwanie glowy pracowo -prywatne. Czasu nie starcza...Ale pamietam.
Odpowiedz
spoko, wielkie dzięki Smile
Jan Paweł II
Odpowiedz
Ja mogę Ci kilka z tych co mam przepisac (ksero mi sie popsuło...).
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):Skan moge -tylko jakos musze te bardziej prywatne fragmeny zaslonic - bo dotycza tylko naszych 'rozmow'
A nie prościej komputerowo "wyciąć" sam podpis?
[mod]Ja p... Czy ten koleś zawsze musi być tak śmiertelnie poważny?
Simon... daj mu autograf Wink[/mod]
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Oprócz zainteresowań muzycznych, od jakiegoś czasu znajduję ogromną frajdę w hobby, jakim jest kolekcjonowanie autografów osób szczególnie zasłużonych dla polskiej kultury, głównie scenicznej, ale nie tylko. Chodząc na różne koncerty, korzystając z pomocy przyjaciół zdobyłem do tej pory podpisy następujących osób:
- Jacek Kaczmarski;
- Przemysław Gintrowski;
No ale w zasadzie to jeszcze potrzebujesz tylko autografu Łapińskiego i kolekcja jest kompletna.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Naprawdę wystarczy Ci skan? To przecież nie to samo co prawdziwy...
Ale skoro może być skan, to jak się dorwę do skanera, którego nie posiadam, zeskanuję Ci wszytsko co mam, a jest tego sporo Smile
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
Przemek napisał(a):potrzebujesz tylko autografu Łapińskiego i kolekcja jest kompletna.
zgadza się Smile, z kolei z trio Czyżykiewicz, Bończyk, Tabęcki brakuje mi tylko tego ostatniego pana.
Kazia:) napisał(a):Naprawdę wystarczy Ci skan? To przecież nie to samo co prawdziwy...
skan, z nadzieją postawienia na półce (wszystkie są w antyramkach) oryginału w przyszłości. Oczywiście bardziej chodzi mi o oryginały.
Jan Paweł II
Odpowiedz
ann napisał(a):A nie prościej komputerowo "wyciąć" sam podpis
Pewnie, ze prosciej. Ja po calym dniu w pracy juz nie mysle.
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Jeżeli nie da się w oryginale, może nawet być skan
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.autografy.malopolska.pl/index.html">http://www.autografy.malopolska.pl/index.html</a><!-- m -->

Ten ("autograf") mnie najbardziej zafrapował:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.autografy.malopolska.pl/papiez1.html">http://www.autografy.malopolska.pl/papiez1.html</a><!-- m -->
Odpowiedz
Sławek napisał(a):skan, z nadzieją postawienia na półce (wszystkie są w antyramkach) oryginału w przyszłości. Oczywiście bardziej chodzi mi o oryginały.
To znaczy Sławku, że mam iść je skanować, czy Ci nie zależy? Dla mnie żaden problem, ale nic na siłę Wink Oryginałów Ci nie dam, bo są z dedykacjami dla mnie i się przywiązałam Tongue

Czytałam kiedyś, że Papież miał człowieka, który się za niego podpisywał.
"Radio to cudowny wynalazek! Jeden ruch ręki i ... nic nie słychać." :)
Odpowiedz
DayneTane napisał(a):Ten ("autograf") mnie najbardziej zafrapował:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.autografy.malopolska.pl/papiez1.html">http://www.autografy.malopolska.pl/papiez1.html</a><!-- m -->
patrząc na charakter pisma, to pewnie Kraśny I
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Odpowiedz
Znam tę stronę. Powiem w ten sposób Smile
Skany mogą być w okolicznościach wyjątkowych, a za taką uznaję podpis ś.p. Lema z prywatnej korespondencji Smile
Jan Paweł II
Odpowiedz
No to i Lema masz...

Andrzeja Ploskiego -od ilustracji 'Zodiaku' Jacka Kaczmarskiego mozesz dostac ode mnie oryginal -nawet z dedykacja dla Ciebie. Zasluzony dla kultury polonijnej i nie tylko, a dla nas ze wzgledu na Jacka Kaczmarskiego.
Odpowiedz
Elzbieta napisał(a):No to i Lema masz...

Andrzeja Ploskiego -od ilustracji 'Zodiaku' Jacka Kaczmarskiego mozesz dostac ode mnie oryginal -nawet z dedykacja dla Ciebie. Zasluzony dla kultury polonijnej i nie tylko, a dla nas ze wzgledu na Jacka Kaczmarskiego.
bardzo, bardzo dziękuję *-`-
mój adres wysyłam na priv
Jan Paweł II
Odpowiedz
Jeżeli podpisy sportowców też kolekcjonujesz, to mogę Ci podesłać Roberta Korzeniowskiego. W razie czego odezwij się na PW.
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
Odpowiedz
SzAMaN napisał(a):Jeżeli podpisy sportowców też kolekcjonujesz, to mogę Ci podesłać Roberta Korzeniowskiego. W razie czego odezwij się na PW.
wielkie, wielkie dzięki Smile Na PW już napisałem.
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):zgadza się Smile , z kolei z trio Czyżykiewicz, Bończyk, Tabęcki brakuje mi tylko tego ostatniego pana.
A oni po co?? Ja pisałem że Kaczmarski, Gintrowski i Łąpiński to cała kolekcja i już nikt więcej nie jest potrzebny do szczęścia :]]]
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):A oni po co?? Ja pisałem że Kaczmarski, Gintrowski i Łąpiński to cała kolekcja i już nikt więcej nie jest potrzebny do szczęścia :] ]]
Po wysłuchaniu "Raju" na żywo (wprawdzie bez udziału Tabęckiego) jestem skłonny twierdzić, że autografy p. Czyżykiewicza i Bończyka również są ozdobą mojej kolekcji Smile
Jan Paweł II
Odpowiedz
Sławek napisał(a):Po wysłuchaniu "Raju" na żywo (wprawdzie bez udziału Tabęckiego) jestem skłonny twierdzić, że autografy p. Czyżykiewicza i Bończyka również są ozdobą mojej kolekcji Smile
A ja po wysłuchaniu z udziałem Tabęckiego, uważam że TRIO było tylko jedno.

[ Dodano: 30 Sierpień 2007, 21:12 ]
Ale jak "Raj" w wykonaniu tych panów cię tak zachwycił, to posłuchaj w wykonaniu "Pro Formy". Uznasz że to ich autografy, a nie Tabęckich będą ozdobą kolekcji
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):"Pro Formy". Uznasz że to ich autografy, a nie Tabęckich będą ozdobą kolekcji
Swego czasu, w warszawskim SDK-u, panowie z Pro Formy rozdali kilka autografów Big Grin
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
a ja mam podpis Jacka Kaczmarskiego na "Arce" !

[ Dodano: 30 Sierpień 2007, 23:37 ]
i jestem trzykronym mistrzem świata w formule 1 (co prawda na plejaku, ale fakt jest faktem) - może chcesz mój ?
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Odpowiedz
Przemek napisał(a):No ale w zasadzie to jeszcze potrzebujesz tylko autografu Łapińskiego i kolekcja jest kompletna.
W sumie takowym to ja się moge pochwalić i zaoferować skan, tylko nie wiem, czy Sławek jeszcze chce Smile
A Ty czcij, co żyje radośnie! A Ty szanuj to, co umiera.
Odpowiedz