Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A ja ramionami w dół niebo odpycham - Warszawa Rembertów
Wracając dzisiaj ze szkoły, zauważyłem plakat na oknie ratuszu brzmiący następująco:

21.06.07 /czwartek/ godz. 19.00

A ja ramionami w dół niebo odpycham- piosenki Jacka Kaczmarskiego

Wykonawcy:
Milena Chypś , Beata Fołtyn, Bożena Kruk, Aleksandra Markowska, Paulina Studzińska- śpiew

Radosław Laddy – fortepian i opracowanie muzyczne

Wejđcie bedzie raczej damowe lub wzmagane beda zaporszenia, ale nie wiem nic na 100%.
Odpowiedz
Szkoda, że ten koncert odbędzie się 21.06.07!

Tego samego dnia i o tej samej godzinie gra na Mariensztacie Pro Forma Sad(
Dział koncerty strony <!-- w --><a class=postlink" href="http://www.kwartetproforma.pl">www.kwartetproforma.pl</a><!-- w -->' napisał(a):21.06.2007, godz. 19.00
Koncert na Rynku Mariensztackim
Warszawa
WSTĘP WOLNY
I teraz trzeba wybierać...

Pozdrawiam
Odpowiedz
oczywiście PROforma =]
Odpowiedz
Zmienna napisał(a):oczywiście PROforma
Oczywiście Wink Ależ wam wspaniale w tej Warszawie, pozdrawiam bez możliwości wyboru nawet z jednego (no chyba, że miałbym wybierać kartofle z garnka)
Żydowinem być mi raczej,
Gdy mianuje mnie Polaczek...
Odpowiedz
Zmienna napisał(a):oczywiście PROforma =]
Dla mnie nie jest to takie oczywiste.

Nie dla tego bynajmniej, żebym ProFormy nie cenił, przeciwnie - uważam, że to: co i jak grają jest naprawdę świetne. Przed tym jak przeczytałem powyższą informację byłem pewien, że właśnie ProFormy będę miał przyjemność posłuchać. Teraz jednak mocno się waham i naprawdę nie wiem, który koncert wybrać.

Trio Łódzko-Chojnowskie, Pro Forma, Kuba Mędrzycki i Mateusz Nagórski, Artur Kaczorek - są to wykonawcy, które znam doskonale, byłem na ich występach po parę razy i właściwie ci artyści nie powinni mnie już specjalnie zaskoczyć. Nie słyszałem na żywo koncertu Gredlera, Łukasza i Zico, Michalfa, ani Ellesara. Co do nich: mam jednak przeczucie, że pewnie przy okazji jakiejś imprezy forumowej ich posłucham.
Co jednak z osobami spoza tej listy? Jest dalece niepewne, czy wiele jeszcze nowych wykonawców pojawi się w środowisku forumowym.

Wydaje mi się, że warto pojechać na koncert do Rembertowa, aby zobaczyć jak inni, może mniej doświadczeni, mniej doskonali technicznie wykonawcy biorą się za piosenki Jacka Kaczmarskiego. Zdaję sobie sprawę, że tego typu przedsięwzięcia mogą kończyć się rozczarowaniem (jak pamiętne Krzyki) jednak zawsze można posłuchać innych interpretacji tych piosenek i być może znaleźć wśród nich te naprawdę interesujące.

Wreszcie koncerty takie są potwierdzeniem tego, że nie tylko w obrębie forumowym są ludzie, którzy starają się kultywować pamięć o Jacku Kaczmarskim. Chociażby dla tego - żeby zobaczyć kogoś nowego, kogoś kto też przecież interesuje się piosenkami Kaczmarskiego - warto według mnie pójść na ten koncert.

Ze strony Urzędu Dzielnicy Rembertów:

Sala Kolumnowa
Urzędu Dzielnicy Rembertów
m. st. Warszawy, pok. 214
Al. Gen. A. Chruściela „Montera” 28
Odpowiedz
Mieszkam niedlaeko tego ratusza więc sie przejde tydzień wcześniej na koncert piosenek Marka Grechuty, gdzie występuje tam ten sam pianista i śpiewak i postaram sie ich an tej podstawie ocenić.
Odpowiedz
a ja chcę na ProFormę - bo byłam tylko na 1 koncercie jak na razie ich :niepewny:
może innym razem choć pewnie pojdę tam gdzie większość znajomych Tongue :wstyd:
zobaczy się jeszcze....
If I'm leaving we don't stop livin', you know.
Odpowiedz
Jak chcesz posłuchać "na martwo", to Oli ma kasetę z Torunia! Big Grin
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Odpowiedz
gosiafar napisał(a):Jak chcesz posłuchać "na martwo", to Oli ma kasetę z Torunia! Big Grin
O faktycznie, zupełnie zapomniałem. Dzięki
Odpowiedz