Zmienna napisał(a):oczywiście PROforma =]
Dla mnie nie jest to takie oczywiste.
Nie dla tego bynajmniej, żebym ProFormy nie cenił, przeciwnie - uważam, że to: co i jak grają jest naprawdę świetne. Przed tym jak przeczytałem powyższą informację byłem pewien, że właśnie ProFormy będę miał przyjemność posłuchać. Teraz jednak mocno się waham i naprawdę nie wiem, który koncert wybrać.
Trio Łódzko-Chojnowskie, Pro Forma, Kuba Mędrzycki i Mateusz Nagórski, Artur Kaczorek - są to wykonawcy, które znam doskonale, byłem na ich występach po parę razy i właściwie ci artyści nie powinni mnie już specjalnie zaskoczyć. Nie słyszałem na żywo koncertu Gredlera, Łukasza i Zico, Michalfa, ani Ellesara. Co do nich: mam jednak przeczucie, że pewnie przy okazji jakiejś imprezy forumowej ich posłucham.
Co jednak z osobami spoza tej listy? Jest dalece niepewne, czy wiele jeszcze nowych wykonawców pojawi się w środowisku forumowym.
Wydaje mi się, że warto pojechać na koncert do Rembertowa, aby zobaczyć jak inni, może mniej doświadczeni, mniej doskonali technicznie wykonawcy biorą się za piosenki Jacka Kaczmarskiego. Zdaję sobie sprawę, że tego typu przedsięwzięcia mogą kończyć się rozczarowaniem (jak pamiętne
Krzyki) jednak zawsze można posłuchać innych interpretacji tych piosenek i być może znaleźć wśród nich te naprawdę interesujące.
Wreszcie koncerty takie są potwierdzeniem tego, że nie tylko w obrębie forumowym są ludzie, którzy starają się kultywować pamięć o Jacku Kaczmarskim. Chociażby dla tego - żeby zobaczyć kogoś nowego, kogoś kto też przecież interesuje się piosenkami Kaczmarskiego - warto według mnie pójść na ten koncert.
Ze strony Urzędu Dzielnicy Rembertów:
Sala Kolumnowa
Urzędu Dzielnicy Rembertów
m. st. Warszawy, pok. 214
Al. Gen. A. Chruściela „Montera” 28