Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
Pytanie/prosba powazne (prima aprilis sie skonczyl).
Trafilem na slad czegos co wyglada na jakies przedstawienie lub sluchowisko, z muzyka JK. Na razie dysponuje tylko imieniem i nazwiskiem autora (pracownik RWE), i tytulem zbioru sztuk badz sluchowisk, wydanych w Londynie z 20 lat temu.
Zupelnie nie wiem co to jest.
Wiem tylko ze na stronie 128 napisali „rezyseria : Maria Wachowiak, muzyka : Jacek Kaczmarski”.
Troche pogrzebalem po katalogach online i udalo mi sie ustalic ze BU w W-wie, Toruniu i Wroclawiu to maja, do wgladu na miejscu. Nawet zanotowalem sygnaturki.
Czy ktos ma ochote, przy okazji wizyty w BU, zajrzec i sprawdzic co tam jest tak naprawde napisane w tej ksiazce ? Moze bylaby jakas interesujaca informacja dla przyszlych biografow ?
PZDR
TN
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
Podaj szczegóły. Może uda mi się jutro sprawdzić Toruń.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Liczba postów: 768
Liczba wątków: 17
Reputacja:
0
Ja podzielam prośbę Michalfa, z tymże ja mogę poszukać w BUW-ie.
pozdro
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
A w BU UAM szukałeś Thomas?
Mógłbyś podać te namiary publicznie zamiast je jak zwykle ukrywać
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
Sprawdzę Wrocław  . Podaj sygnaturki, nie będę musiała grzebać.
Reputacja:
1
"Jak zwykle ukrywac" ? Chyba z kims mnie pomyliles... :/ Ale niech bedzie : ja jestem z tego znany ze nigdy sie z nikim nie dziele a zajmuje sie glownie dawaniem do zrozumienia jaki to ze mnie madrala etc i wszystko to sluzy mi do tworzenia i pielegnowania wlasnego imadżu :rotfl:
Nie mam pod reka sygnaturki z Wrocka (zostalo w pracy). Ale moge podac jutro. W Poznaniu nie znalazlem. Ale juz podalem namiary dwom osobom, na Wa-we i na Torun. Mja sprawdzic jutro.Niech wrzuca tutaj to co znalezli ?
Nie podawalem z gory szczegolow, bo nie wiedzialem/bylem ciekaw czy komus bedzie sie chcialo tym zajac.
Mam nadzieje ze to bedzie cos ciekawego. Martwie sie troche, bo ja poza tym numerem strony nic wiecej nie mam. Po prostu tylko tyle wyczytalem w pewnej wyszukiwarce.
Moze to jakies sluchowisko z RWE (nic nie znalazlem w archiwach Hoovera), moze jakis kombatancki teatrzyk ? A moze jakis pastisz, psiakrew ? Tego by brakowalo !
[ Dodano: 4 Kwiecień 2007, 09:25 ]
Jabłoński Zygmunt, "Kwartet: Uczciwy złodziej, Zanim umrzesz o trzeciej, Morderstwo i pieszczota, Sprawa butów", wyd. Polska Fundacja Kulturalna, Londyn 1984
We Wrocku:
Szukałeś - Baza BUWr - Tytuł: Kwartet /
Autor Jabłoński, Zygmunt Mieczysław
Tytuł Kwartet /
Adres wydaw. Londyn : Polska Fundacja Kulturalna, 1984.
ISBN 0850651506
Opis fiz. 165 s. ; 22 cm.
Sygnatura 896654 II
Lokalizacja Biblioteka Uniwersytecka
Status Na miejscu
Nr egzemplarza 1
Kod kreskowy 1000033866
Wspomniana "rezyseria : Maria Wachowiak" to aktorka z lat 60ych, zona Holoubka...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
thomas.neverny napisał(a):"Jak zwykle ukrywac" ? Chyba z kims mnie pomyliles... :/ Tu nie chodzi o "dzielenie sie" a raczej pewne odgórne założenie tajności podawanych danych
thomas.neverny napisał(a):Nie mam pod reka sygnaturki z Wrocka (zostalo w pracy). Ale moge podac jutro. W Poznaniu nie znalazlem. Faktycznie nie ma 
Jest za to: "Gabinet figur radiowych" tego samego autora - może nawet będzie coś o JK :]
Chyba się wybiorę obejrzeć jutro
Autor Jabłoński, Zygmunt Mieczysław (1920-1985).
Tytuł Gabinet figur radiowych / Zygmunt Jabłoński.
Adres wydawniczy Berlin : Pogląd, 1985.
Opis 211 s., [32] s. tabl. : il. ; 19 cm.
ISBN 3-924686-02-5
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
1
Tak, widzialem. Garsc ploteczek i anegdotek nt ludzi z zespolu Sekcji Polskiej - mozna czytac, porownujac z "Napojem Anankow". Kilka cieplych slow o JK, bodajze jedno zdjecie. Do dorzucenia w dziale z cytatami typu "napisali o Jacku" ?
Cholernie jestem ciekaw co znajda nasi szperacze w tym "Kwartecie". I co to w ogole jest...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Reputacja:
0
O Marii Wachowiak informacje: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.filmweb.pl/Maria+Wachowiak,filmografia,Person,id=48959">http://www.filmweb.pl/Maria+Wachowiak,f ... n,id=48959</a><!-- m -->
Reputacja:
0
Siedzę w czytelni i czekam aż zrealizują zamówienie
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Reputacja:
1
Rozwiazanie zagadki w ogloszeniu "Sprawa butow". Dzieki Michalf !
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Reputacja:
0
Ku chwale kaczmaryzmu!
Reputacja:
0
Czy to znaczy, że mam we Wrocku już nie szukać?
Reputacja:
1
Chyba nie ma sensu. Dlatego - poczatkowo - nie podawalem namiarow na ta ksiazke Jablonskiego : uwazalem ze wystarczy jedna osoba ktorej bedzie sie chcialo chciec.
Teraz wiemy ze byla jakas muzyczka do jakiejs audycji RWE i nawet mamy dokladna date. Niestety, w archiwach RWE niczego nie znalazlem - przypuszczalnie tasmy z nagraniami zostaly "odzyskane" do kolejnych nagran. Czy to byla jakas oryginalna muzyka czy np fragmenty piosenek ? Diabli wiedza...
Michalf znalazl :
"Cytat ze strony 128:
"Czytana pra-premiera komedii "Sprawa butów" odbyła się 6 kwietnia 1984 r. w studio 22 Rozgłośni Polskiej RWE w obsadzie:
Zbigniew Bańkowski, Andrzej Chomiński, Tadeusz Ficner, Marcin Idziński, Barbara Klimkiewicz, Wacław Krajewski, Santos Liszko, Janusz Marchwiński, Danuta Mierzanowska, Wojciech Stockinger, Stanisław Załuski.
Reżyseria: MARIA WACHOWIAK
Muzyka: JACEK KACZMARSKI"
[Dodano 20 sierpnia 2009 o 09:04]
Witam po wakacjach i informuje ze znowu szukam chetnych do grzebania w bibliotekach uniwersyteckich... Mam namiary ale nie mam dostepu...
Ale czy to sie da zrobic teraz, w sierpniu ? Moze lepiej poczekac ?
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
thomas.neverny napisał(a):Mam namiary ale nie mam dostepu... Namiary jak zwykle uryłeś! 
Ech... przyzwyczajenie: druga natura człowieka ....
Znajdzie się słowo na każde słowo
Reputacja:
1
Spoko, spoko... Najpierw trzeba dorwac ochotnika i ustalic czy to da sie zrobic...
A swoja droga, troche jestem ciekaw czy kogos jeszcze takie sprawy interesuja. Bo mam wrazenie ze ostatnio to forum sluzy do innych celow : pomowienia, donoszenia kto kogo z kim zdradzil etc.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
thomas.neverny napisał(a):Bo mam wrazenie ze ostatnio... Ostatnio?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 1,284
Liczba wątków: 20
Reputacja:
0
Moja biblioteka jest zamknieta w sierpniu, potem mogę zobaczyć czy da się coś zrobić jeśli tylko będę mieć czas.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Reputacja:
0
Wrocław w sierpniu też zamknięty.
Liczba postów: 1,549
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
ale we wrześniu służę pomocą
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
|