Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
JKM o JK i Murach i Augusto Pinochecie
<!-- m --><a class="postlink" href="http://korwin-mikke.blog.onet.pl/index.html?id=156265014">http://korwin-mikke.blog.onet.pl/index. ... =156265014</a><!-- m -->

...

Cześć Jego pamięci!
Ja pierdolę...

...

Cześć Jego pamięci!
Mówisz poważnie? Bo ja tak.
Wiem że mówisz poważnie. A ja, jak myślisz?

[ Dodano: 14 Grudzień 2006, 13:45 ]
Cytat: Poeta miał rację. W latach 1955 - 1988 mury malały, malały i malały - a od 1999 rosną, rosną i rosną
Szkoda że nie można Korwinowi piwka postawić! Genialne to jest :rotfl: :rotfl:
Krasny napisał(a):Wiem że mówisz poważnie. A ja, jak myślisz?
Myślę, że nie mówisz poważnie, co sam zaznaczasz:
Krasny napisał(a):Ja pierdolę...
Krasny napisał(a):
Cytat: Poeta miał rację. W latach 1955 - 1988 mury malały, malały i malały - a od 1999 rosną, rosną i rosną
Szkoda że nie można Korwinowi piwka postawić! Genialne to jest
Też bym postawił. Ale jak chcesz, to możesz pochwalić w komentarzach do bloga.
Krasny napisał(a):Ja pierdolę...
...

Cześć Jego pamięci!
Jaki sens ma Twoje porównanie?
Równie duży jak ten tekst Korwina.

[ Dodano: 14 Grudzień 2006, 15:10 ]
Napisałem komentarz w tym blogu że na podstawie tego tekstu można wnosić że autor jest chyba pierdolnięty, ale zdaje się że się wyświetliło.

A poważnie, takie sytuacje budzą we mnie pytanie - jak to możliwe że inteligentni skądinąd ludzie, kończący przed czasem i z piątką na dyplomie najlepsze uczelnie w tym kraju, potrafią się emocjonować dyskusjami toczonymi na TAKIM poziomie..
Faktem jest, że odsunięcie socjalistów, na czele z Salvadore Allende, od władzy uratowało Chile od katastrofy finansowej. Co by było, gdyby Pinochet nie przejął władzy? Pewnie druga Argentyna, która dla odmiany była kiedyś jednym z najbogatszym państw Ameryki Południowej.
Kwestią sporu i dyskusji są metody, jakimi działał generał. Wiadomo również, że zabijanie ludzi jest godne potępienia i to nie ulega żadnej wątpliwości !!
Myślę, że porównanie przez Kaśnego, Pinocheta do Hitlera jest całkowicie nieuzasadnione i oderwane od faktów historycznych.
A najlepszą definicję socjalizmu, jaką kiedykolwiek słyszałem, podał kiedyś Jan Pietrzak, mówiąc, że to taki ustrój, który po wprowadzeniu na Saharze, spowoduje, że w dwa tygodnie piachu zabraknie. I to też jest faktem.
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
PMC napisał(a):Uważam, że porównanie przez Kaśnego, Pinocheta do Hitlera jest całkowicie nieuzasadnione
Ale przecież ja napisałem że to porównanie jest bezsnensowne. Zupełnie jak tekst Korwina.
Jeśli chodzi o budowanie biurokratycznych ograniczeń to JKM ma rację. Natomiast co do zabijania ludzi... czy żołnierze AK w latach 1945-50 walczący z formowanym UB i Armią Czerwoną też byli zbrodniarzami?
"...We wszystkim w pełni zaprzecz sobie,
Poczuj się jak parszywy szczur.
Wtedy, bez lęku o swe zdrowie,
Bij z całej siły głową w mur."
Krasny napisał(a):A poważnie, takie sytuacje budzą we mnie pytanie - jak to możliwe że inteligentni skądinąd ludzie, kończący przed czasem i z piątką na dyplomie najlepsze uczelnie w tym kraju, potrafią się emocjonować dyskusjami toczonymi na TAKIM poziomie..
Kraśny,

dostałeś już sporo piwek za udział w tym temacie, ale nie mam pojęcia za co. Przecież jeszcze nic konstruktywnego nie powiedziałeś. Zacznij dyskutować z Ludwikiem, a nie tylko rozdzielać tytuły pierdolniętych.

Dodaję:
na JAKIM poziomie?
Krasny napisał(a):A poważnie, takie sytuacje budzą we mnie pytanie - jak to możliwe że inteligentni skądinąd ludzie, kończący przed czasem i z piątką na dyplomie najlepsze uczelnie w tym kraju, potrafią się emocjonować dyskusjami toczonymi na TAKIM poziomie..
Ja się niczym nie emocjonuję i dyskusji tu żadnej nie widzę. Ja podałem linka, a ty swoją odpowiedzią narzuciłeś dalszy poziom rozmowy. Widzę, że się nawet zaangażowałeś w zmienianie Stalina na Hitlera. Zaraz, czy ty już się obroniłeś?
Jak to na jakim poziomie? Na poziomie odwiertu w dnie Rowu Mariańskiego, na poziomie chodnika minus 1030 metrów. To nie ja, tylko Korwin "ustalił poziom dyskusjii". Czy Wy naprawdę nie widzicie o co chodzi? Jak to "dyskutować"? O czym? O tym że mury malały od roku 55ego do 88ego, a rosły od 89ego? Ludzie!!...
a jest takim dobrym brydżystą.

a jego biografia potwierdza słowa o malejących murach:

"w 1965 r. aresztowany (List 34), nastepnie de facto zawieszony, studiował w tym czasie psychologię, prawo i socjologię, w 1968 r. powtórnie aresztowany i relegowany z uczelni,"
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Krasny napisał(a):Na poziomie odwiertu w dnie Rowu Mariańskiego, na poziomie chodnika minus 1030 metrów
Ciekawe, ile dostaniesz za to piw.
Krasny napisał(a):O tym że mury malały od roku 55ego do 88ego, a rosły od 89ego?
Wiesz, to nie ma znaczenia. Przecież to taka metafora. Ja zrozumiałam, że Ludwik próbuje wywołać dyskusję o Pinochecie (moim zdaniem szalony pomysł), nie o JKM. A przynajmniej nie o obu naraz.
Krasny napisał(a):Ludzie!!
Tak?
Edyta napisał(a):Ciekawe, ile dostaniesz za to piw.
No wybacz Edytko... Trochę jesteś nie fair.
Krasny napisał(a):O tym że mury malały od roku 55ego do 88ego, a rosły od 89ego?
No to chyba akurat jasno wytłumaczył. Z czym sie nie zgadzasz?
Edyta napisał(a):Ciekawe, ile dostaniesz za to piw.
co najmniej jedno Wink Zgadzam się w 100% z Kraśnym...
Krasny napisał(a):Ale przecież ja napisałem że to porównanie jest bezsnensowne. Zupełnie jak tekst Korwina.
Nie pisz, ze tekst Korwina jest bezsensowny, tylko, że Ty nie widzisz w nim sensu. Ja widzę.
Przeczytaj ten tekst może jeszcze ze dwa razy, może i Tobie sie w końcu uda. Nie poddawaj sie. Życze powodzenia.
GSz. :Smile
Tomek_Ciesla napisał(a):Zgadzam się w 100% z Kraśnym...
No powiedz, z czym się zgadzasz? To bardzo interesujące. Może jeśli wybierzesz inną formę niż Kraśny, to ktoś będzie mógł z Tobą podyskutować.
Hmm... Sugerujesz Edytko że swoim postem ustaliłem poziom rozmowy na tyle nisko że właściwie zabiło to całą dyskusję o Korwinie i Pinochecie. Nie zgadzam się jednak z tym zarzutem, albowiem poziom ustalił ten artykulik Korwina, ja tylko się chciałem dostosować do niego stylem i formą.

Jak zresztą wyobrażacie sobie dyskusję na temat światłych tez JKM o tym że pierwsza Solidarność to była zwyczajna banda komuchów, a druga to "szajka agentów bezpieki"? :rotfl:
Tak się składa, że w niektórych poglądach Korwina jest sporo racji i trzeba się dobrze w nie zagłębić. Nie ze wszystkim się oczywiście zgadzam.
Tak na marginesie dodam, że JKM prezentuje bardzo pokrewne poglądy do śp. Stefana Kisielewskiego ("jaśnie oświeconego Stefana Kisielewskiego" - jak raczył go nazwać towarzysz Wiesław)
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie
Pod owoców zwieszonych
Ciężarem.
Mnie zaszkodził łyk godzin,
Ale jak tu być zdrowym?
Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color]
PMC napisał(a):Tak się składa, że w niektórych poglądach Korwina jest sporo racji i trzeba się dobrze w nie zagłębić. Nie ze wszystkim się oczywiście zgadzam.
Jeżeli o mnie chodzi - to ja po prostu śmieję się ze stylu w jakim prowadzi ten blog. Co do poglądów, ja również z niektórymi się zgadzam, a na przykład ze stwierdzeniem że "Solidarność to zwykła banda komuchów" - nie Wink
Krasny napisał(a):na przykład ze stwierdzeniem że "Solidarność to zwykła banda komuchów" - nie Wink
ale jesteś naiwny ! to przecież komuchy i donosiciele !!
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
Edyta napisał(a):No powiedz, z czym się zgadzasz?
Zgadzam sie z tym, że żenujące jest to, że osoba, która uważa sie za patriotę i demokratę jednocześnie chwali dyktatora, który spowodował więcej ofiar niż komunizm w Polsce! Krytykujecie komuchów, Musolinniego i resztę, ale chwalicie jednocześnie Pinocheta :/ Coś tu nie gra, nie uważacie? Pewnie powiesz "Tak, ale generał Pinochet obalil komunizm"... ale czym się jego rzady różniły? Tym, ze ludzie żyli w większym dostatku niż w socjaliźmie? No i co z tego? Zginęło wielu ludzi, wielu torturowano, internowano i zmuszono do ucieczki z ich ojczyzny! Czy więc gen. Piochet nie był tak samo zły jak komuniści i faszyści? Czy nie zasługuje na taką sama ocenę jak oni? Na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sama zgodznie z Twoim sumieniem.

Pozdrawiam
Tomek_Ciesla napisał(a):No i co z tego?
Ehhh, miałem napisać " No i co z tego, że zginęli ludzie". Ale nie napiszę Tongue.
Zbigniew napisał(a):" No i co z tego, że zginęli ludzie"
Jeśli tak miałeś napisać, a w końcu nawet napisałeś to żal mi Ciebie :/
Jeśli już tak bym napisał (ale nie napisałem! Big Grin) to nie koneicznie dlatego, że tak uważam. Więc nie przejmuj się mną Smile
Tomek_Ciesla napisał(a):Zgadzam sie z tym, że żenujące jest to, że osoba, która uważa sie za patriotę i demokratę jednocześnie chwali dyktatora,
Zdaje się, że gdybyś nazwał JKM demokratą, tobyś go obraził.
Skądinąd zaś słyszałem (od jego zwolenników, a więc trudno uznać to za pomówienia), że akurat Jaruzela za stan wojenny też pochwala (czy przynajmniej usprawiedliwia). Zatem niekonsekwencji w tych sprawach nie można mu zarzucać.
A strażak także był Sam
piotrek napisał(a):Zdaje się, że gdybyś nazwał JKM demokratą, tobyś go obraził.
Skądinąd zaś słyszałem (od jego zwolenników, a więc trudno uznać to za pomówienia), że akurat Jaruzela za stan wojenny też pochwala (czy przynajmniej usprawiedliwia). Zatem niekonsekwencji w tych sprawach nie można mu zarzucać.
To tym gorzej o nim świadczy... a wy? też pochwalacie Jaruzela i obrażacie sie jak ktoś was nazwie demokratami?

[ Dodano: 18 Grudzień 2006, 21:16 ]
a i nie schodźcie za bardzo z tematu...

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości