Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):nikt nie ma prawa uczciwie stwierdzić że wie czy JK wierzył w wyzdrowienie czy też nie. To moze rozważmy, jakie konsekwencje ewentualnie wynikałby z faktu, ze wierzył a jakie z faktu,ze nie wierzył. namawiam do gdybania, ale...niech tam!
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):Nie wiem dlaczego zarzucacie mi że ta ankieta jest bez sensu i że do niczego nie doprowadzi. Moim zdaniem jest nie tyle bez sensu, co nieprecyzyjna. Bo domaga się jednoznacznego stwierdzenia: wierzył - nie wierzył. Tak to można przynajmniej rozumieć. A jeśli chodzi Ci w pytaniu o to, czy chociaż przez chwilę wierzył lub chociaż przez chwilę nie wierzył, to można zaznaczyć "tak" i "nie", bo jeśli czasami wierzył, to w pozostałych momentach nie wierzył (wydaje mi się, że Jego stan ducha był zdecydowanie dychotomiczny; zasadniczo nie było stanów pośrednich między wiarą i niewiarą). I tyle. Dlatego ja bym wolał bardziej złożony zestaw odpowiedzi.
A samą ankietę i temat uważam za zasadne.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 1,705
Liczba wątków: 67
Reputacja:
1
Przemek napisał(a):Moim zdaniem chrzanisz Kraśny, właściwie to całkiem obiektywnie można napisac, że chrzanisz. Pytałeś o subiektywne odczucie, więc każdy ma prawo rzetelnie odpowiedziec co uważa w tym temacie. Ja uwazam ze kazdy ma rowniez prawo napisac co uwaza o samym temacie, czyli o ankiecie.
Niestety, za kazdym razem pierwsza reakcja Krasnego jest histeryczne "Chrzanisz !", bo ktos osmielil sie poddac w watpliwosc slusznosc jego pomyslu. I moje wyjasnienia dlaczego - z mojego punktu widzenia - tak uwazam (a wiec : gdybanie; przykry temat; watpliwa reprezenatywnosc wynikow; brak "trzeciej opcji" w proponowanych odpowiedziach) sa raczej pomijane. Wystarczy napisac : « Chrzanisz ». Ot, kolejny przyklad "srodowiskowego stylu dyskusji" ktory zatacza coraz szersze kregi na tym forum. Zamiast ustalac i porownywac poglady... wyciagamy slowniczek.
Krasny, pewnie powinienem byl sie wypowiedziec w podobny sposob jak Ty, czyli np : "Krasny, Twoja ankieta jest do dupy" lub "Krasny, ta ankieta nie jest warta nawet funta nawet Twoich klakow" ?
Czyli, jak juz pisalem do Krasnego:
Cytat:No ale coz, to w koncu Ty rozpisales to nowe referendum – jest wiec chyba rzecza logiczna ze bronisz ten genialny pomysl i ze starasz sie robic to w sposob najbardziej skuteczny czyli zniechecajacy do dalszej dyskusji osoby krytykujace.
PS: Krasny, proponuje bys sobie zalozyl nowa ankiete :
“ Genialny pomysl Krasnego by ustalic ile osob wierzy ze JK wierzyl :
- jest bardzo genialny,
- jest dosc genialny,
- jest calkiem genialny."
Zycze dalszych sukcesow !
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
kaczka napisał(a):Kraśny, następnym razem rozpocznij ankietę: czy uda mi się znowu sprowokować kogoś do dyskusji No rewelacja - dyskusja toczy się na temat,czy aby Kraśny chrzani,czy aby nie chrzani.
To ja powiem od siebie,że mimo wielkiej sympatii jaką darzę Kraśnego - uważam,że chrzani
Reputacja:
1
Krasny napisał(a):Przyczepiles sie jednego "chrzanisz" jak rzep do psiego ogona. Chwileczke ! Ja sie akurat doliczylem DWOCH przypadkow uzycia przez Ciebie w/w argumentu, za kazdym razem w spontanicznej reakcji na moje wypowiedzi. Dwoch, nie "jednego".
Mam natomiast maly problem, bo TY dzisiaj o 12h12 wyciales pierwszy akapit w Twoim wczorajszym poscie z 23h15 (zostawiles tylko ten o szortach...), ten w ktorym precyzowales ze tym razem to juz z czystym sumieniem (czy tez sercem?) piszesz jeszcze raz ze ja chrzanie. By teraz pisac ze sie uczepilem jednego "chrzanisz".
Uciekanie sie do tego typu manipulacji w dyskusji to kompletna zenada, Krasny :/ .
Czegos tu nie rozumiem. Ty masz prawo dwukrotnie mi pisac ze "chrzanie", natomiast gdy ja na to reaguje to mi wypominasz ? Jesli zwrot "chrzanic" Cie mierzi, to po prostu przestan go uzywac ! Ale pomysl o tym przed, a nie po, gdy cenzurujesz swoje wlasne wypowiedzi.
Bo w przeciwnym wypadku wychodzi na to ze troche ... no wiesz, Krasny... :rotfl:
Jesli zas Twoje powyzej cytowane zdanie mialo byc zwrotem retorycznym oznaczajacym ze nie mam zadnego innego argumentu niz wypominanie Ci Twojego niewyszukanego stylu dyskusji, to mialem Ci zaproponowac bysmy wrocili do innych poruszanych przeze mnie watkow. Uwazalem tez ze i uwagi Gredlera zasluguja na wieksze rozwiniecie.
Ale Twoje matactwo polegajace na zmianie zawartosci wczorajszego postu chyba mnie do konca zniechecilo (ale czy tu aby nie o to chodzi ?). Ja tez moge sie bawic w takie numery, zmieniac po fakcie to co napisalem by lepiej wygladac w oczach czytelnikow.
Moj poranny post byl odpowiedzia na Twoje dwa wczorajsze "chrzanisz". Zmieniajac dzis zawartosc postow na ktore reagowalem i zarzucajac mi potem ze sie czepiam postepujesz nieuczciwie. Przestan uzywac slowa "rzetelnosc" ktorym tu ostatnio lubisz wymachiwac. To nie dla Ciebie.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
thomas.neverny napisał(a):Moj poranny post byl odpowiedzia na Twoje dwa wczorajsze "chrzanisz". Zmieniajac dzis zawartosc postow na ktore reagowalem i zarzucajac mi potem ze sie czepiam postepujesz nieuczciwie. Przestan uzywac slowa "rzetelnosc" ktorym tu ostatnio lubisz wymachiwac. To nie dla Ciebie. Kraśny - ostatnio nagminnie już dokonujesz istotnych modyfikacji swoich postów już po tym, jak ktoś na nie odpowiedział :|
Bardzo bym prosił o nie nadużywanie opcji "edycji" posta - zwłaszcza, gdy ktoś się już do jego treści odniósł.
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
thomas.neverny napisał(a):Mam natomiast maly problem, bo TY dzisiaj o 12h12 wyciales pierwszy akapit w Twoim wczorajszym poscie z 23h15 (zostawiles tylko ten o szortach...), ten w ktorym precyzowales ze tym razem to juz z czystym sumieniem (czy tez sercem?) piszesz jeszcze raz ze ja chrzanie. By teraz pisac ze sie uczepilem jednego "chrzanisz".
Uciekanie sie do tego typu manipulacji w dyskusji to kompletna zenada, Krasny :/ . thomas.neverny napisał(a):Moj poranny post byl odpowiedzia na Twoje dwa wczorajsze "chrzanisz". Zmieniajac dzis zawartosc postow na ktore reagowalem i zarzucajac mi potem ze sie czepiam postepujesz nieuczciwie. Przestan uzywac slowa "rzetelnosc" ktorym tu ostatnio lubisz wymachiwac. To nie dla Ciebie. Korzystając z historii edycji postu wstawiam treść usuniętą przez Kraśnego:
Krasny napisał(a):Napisałem powyżej post ściśle merytoryczny, więc teraz z czystym sumieniem odpowiadam ponownie: moim zdaniem chrzanisz Thomasie!
Reputacja:
1
Krasny napisał(a):Thomasie Neverny, przystopowalbys juz moze co? Przyczepiles sie jednego "chrzanisz" jak rzep do psiego ogona. Uwag w rodzaju ze zawsze moja odpowiedzia jest histeryczne "chrzanisz" jakos nie uwazam za trafne Krasny napisał(a):uczciwie Krasny napisał(a):rzetelnie :rotfl:
Aniu ! Dziekuje za odgrzebanie wycietej ("z czystym sumieniem" :wredny: ) wypowiedzi Krasnego (milo mi ze mnie przescignelas; wlasnie zamierzalem oficjalnie Was o to prosic, by ustalic ktory z nas dwoch klamal).
Czy nie nalezaloby automatycznie blokowac zmian w kazdym poscie ktory nie jest ostatnim/bierzacym ? Byc moze byloby to czasami przykre (uniemozliwienie poprawek ortograficznych czy stylistycznych) ale tez bylaby to jakas gwarancja ze tego typu kanciarstwo nie bedzie mozliwe.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
thomas.neverny napisał(a):Czy nie nalezaloby automatycznie blokowac zmian w kazdym poscie ktory nie jest ostatnim/bierzacym ? Byc moze byloby to czasami przykre (uniemozliwienie poprawek ortograficznych czy stylistycznych) ale tez bylaby to jakas gwarancja ze tego typu kanciarstwo nie bedzie mozliwe. Postulowałem to już wcześniej. Też padłem "ofiarą" tych manipulacji Kraśnego. w każdym razie - jestem za. :tak:
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
A ja się nie zgadzam.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 258
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Ja tez uważam, że to zły pomysł, zagrywka Kraśnego jaka była to juz powiedział Thomas.Nevreny ale edycja jest potrzebna. Po prostu ta opcja "przydaje się" ale niestety nie mam koncepcji jak by można było załatwić problem takowych manipulacji...
Problemem nie jest sam problem, ale twoje podejście do niego
Liczba postów: 148
Liczba wątków: 10
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):- jeżeli ktoś to przeczytał i pokiwał głową myśląc sobie "ty Kraśny nie wiesz co piszesz", a jednocześnie z jakiś względów nie chce wypowiadać się publicznie, to proszę go serdecznie o kontakt na priv. Zapraszam na gg.
Reputacja:
1
Widzisz, Krasny : nie czytam wszystkiego na forum ale mialem o Tobie calkiem niezla opinie. Zdarzalo mi sie zagladac do nieczytanych tematow bo zobaczylem ze Krasny cos tam wlasnie napisal. I dotychczas to co pisales czy cytowales traktowalem bez specjalnych rezerw, zakladajac ze “slowo znaczy slowo”. Bez wzgledu na to czy sie zgadzalem czy nie.
Teraz wychodzi mi na to ze wszystko co piszesz nalezy sprawdzac, bo nie wiadomo czy znowu cos nie przeklamales by Ci lepiej pasowalo.
Albo po prostu dac sobie spokoj, przestac zwracac uwage na Twoje posty, zaliczyc Cie do kategorii forumowych chlystkow.
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
[Jerzy Ficowski]
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Kraśny Ty retoryczna bestio!
Liczba postów: 1,338
Liczba wątków: 119
Reputacja:
0
My z bratem uznajemy, ten temat za ciekawy i warty zastanowienia się.
Ale wnikliwa analiza już została postawiona i nie mogę powiedzieć nic odkrywczego.
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
|