Liczba postów: 161
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
fizol napisał(a):Jiři napisał(a):"Hieronimus Bosch" Jastruna. Bosch Kleyffa No też.
Poza tym jeszcze coś takiego znalazłem
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ecriture.com.pl/index.php?a=article&id=62">http://www.ecriture.com.pl/index.php?a=article&id=62</a><!-- m -->
Liczba postów: 510
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
fizol napisał(a):Jiři napisał(a):"Hieronimus Bosch" Jastruna. Bosch Kleyffa A Kuba Sienkiewicz zaśpiewał ją jako Wędrowiec
Reputacja:
0
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Krajobraz po uczcie - Henryk Mażul.
natknęłam się dziś przypadkiem. ale nie podoba mi się kompletnie.
pozdrawiam
natalia
Reputacja:
0
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
stopawel napisał(a):Bieszczady KSU Hehe, to wiersz jak sie patrzy.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Hehe, to wiersz jak sie patrzy. myślałem że utwory, ale można podpiać pod wiersz
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
stopawel napisał(a):myślałem że utwory, ale można podpiać pod wiersz Spoko,spoko. Wybacz - nie chciałem, by to wyszło na "czepialstwo".
Pamiętam KSU z czasów ich świetności (sic!), pamietam te kawałki w stylu "Jabolowych ofiar" i trochę się uśmiechnąłem na wspomnienie tej "poezji".
Reputacja:
0
ostatnio powracam do korzeni
Simon napisał(a):Wybacz - nie chciałem, by to wyszło na "czepialstwo". :piwko:
Liczba postów: 475
Liczba wątków: 38
Reputacja:
0
Fragment Tryptyku Jana Pawła II pod tytułem Źródło
Kiedy idę,to idę.Jeśli przyjdzie mi walczyć,jeden dzień nie będzie lepszy od drugiego,by umrzeć.Bo nie żyję ani w przeszłości,ani w przyszłości.Istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
To ja zaproponuję coś lżejszego
Krzysztof Daukszewicz " Mury"
Krzysztof Daukszewicz - " Tęsknota"
Plus Leonardo i Mach
Liczba postów: 1,019
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Czy to muszą być wiersze? Bo ja, narażając się na ostrzeżenie , będąc świadomym, że zamieszczenie nie tylko grafiki może się tym skończyć, proponuję coś takiego.
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Liczba postów: 710
Liczba wątków: 92
Reputacja:
0
bryce napisał(a):coś takiego. W polszczyźnie Pewnego Bawarczyka tytuł brzmiałby: "Świacetwo" (tak raz się wysłowił Ojciec Święty w trakcie pielgrzymki do Polski).
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
Liczba postów: 56
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
A ja dojrzałam wczoraj na kiosku reklamę czegoś takiego, jak Siedem Grzechów Głównych (Ich Troje )
[size=75][i]Ale chroń mnie Panie od pogardy
Od nienawiści strzeż mnie...[/i][/size]
Liczba postów: 53
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
tak państwo w różowych włosach szaleją. i można to kupić w każdym kiosku.
słuchając ost. płyty Kazika trafiłam na utwór Co się stało z naszym panem, który jest wyraźnym nawiązaniem do piosenki Co się stało z naszą klasą.
wpisałam w wyszukiwarke na forum czy taki wątek juz był niestety wyświetliło mi sie ponad 1000 wyników i nic konkretnego. nie jest to taki sam tytuł jak Kaczmarskiego jednak ze względu na kontekst chyba tutaj pasuje. czy może się myle ?
Liczba postów: 56
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
sodoma napisał(a):i można to kupić w każdym kiosku Hm widzisz w tym coś złego, albo dowód szaleństwa? Ja bym nie miała nic przeciwko temu, żeby w pobliskich kioskach sprzedawali dobre płyty i książki... Niby mieszkam prawie w centrum Krakowa, a do najbliższej księgarni pół godziny drogi (tam i nazad cała godzina, przez co właściwie nie opłaca mi się iśc coś przejrzec, czy poczytac)...
[size=75][i]Ale chroń mnie Panie od pogardy
Od nienawiści strzeż mnie...[/i][/size]
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
sodoma napisał(a):wpisałam w wyszukiwarke na forum czy taki wątek juz był niestety wyświetliło mi sie ponad 1000 wyników i nic konkretnego. Był z pewnością - po prostu wyszukiwarka forumowa działa dość specyficznie - trzeba zaznaczyć opcję wyszukiwania wszystkich słów, bo inaczej znajdzie np. wszystkie tematy z wyrazem "co"
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 53
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
Renfri napisał(a):sodoma napisał(a):i można to kupić w każdym kiosku Hm widzisz w tym coś złego, albo dowód szaleństwa? Ja bym nie miała nic przeciwko temu, żeby w pobliskich kioskach sprzedawali dobre płyty i książki... Niby mieszkam prawie w centrum Krakowa, a do najbliższej księgarni pół godziny drogi (tam i nazad cała godzina, przez co właściwie nie opłaca mi się iśc coś przejrzec, czy poczytac)... nie mialabym nic przeciwko. bardzo by mnie to cieszyło, niestety tak nie jest, więc tylko nieliczni udostepniają w ten sposób swoje utwory. w wypadku ich troje to jest w moim odczuciu objaw desperacji.
Zeratul napisał(a):sodoma napisał(a):wpisałam w wyszukiwarke na forum czy taki wątek juz był niestety wyświetliło mi sie ponad 1000 wyników i nic konkretnego. Był z pewnością - po prostu wyszukiwarka forumowa działa dość specyficznie - trzeba zaznaczyć opcję wyszukiwania wszystkich słów, bo inaczej znajdzie np. wszystkie tematy z wyrazem "co"
Pozdrawiam
Zeratul dziękuje bardzo za rade i wyrozumiałość.
pozdrawiam Sodoma.
Liczba postów: 514
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
"Wędrówka z cieniem" tekst: Jan Gałkowski, śpiewa: Anna German
Jestem egzemplarz człowieka
- diabli, czyśćcowy i boski.
Reputacja:
0