Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pod Egidą
Zapraszam dwunastego Pazdziernika do Kabaretu Jana Pietrzaka "Pod Egida".... w ramach podrozy sentymentalnej...
Nic nie Wiem...Wszystko Znam
Odpowiedz
Edkao napisał(a):Zapraszam dwunastego Pazdziernika do Kabaretu Jana Pietrzaka "Pod Egida".... w ramach podrozy sentymentalnej...
Może więcej szczegółów?
Tylko w odpowiednim dziale Wink
Odpowiedz
Otóż dwunastego Października, w Kabarecie Jana Pietrzaka, wystąpi Patrycja z kilkoma piosenkami Jacka (w nowej, ciekawej aranżacji).

Spektakl odbędzie się w Mazowieckim Centrum Kultury na Ul. Targowej. Rozpoczyna się o godz. 19:00, bilety 30zł.

Spektakle odbywają się co tydzień, więc to nie jedyna i ostatnia okazja Smile

Zapraszamy
Odpowiedz
Z tego co mi wiadomo, Mazowieckie Centrum Kultury jest na ul.Elektoralnej 12. No chyba, że "rzecznik" panny Patrycji Volny, nie miał/a na myśli Warszawy.
Odpowiedz
Wogóle jakaś dziwna to sprawa. Bilety na Pietrzaka są po 50 zł i basta! (według samego Pana P). Targowa ma tych kilkadziesiąt (ponad 100?) numerów, tej informacji również zabrakło... Jakoś nie kojarzę żadnego miejsce, gdzie mógłby się odbyć ten spektakl na Targowej...
Strasznie to wszystko tajemnicze i wogóle dziwne.
Ja nie idę. A nuż to jakaś sekta! Niech ktoś inny idzie i jeśli jednak przeżyje, to opowie. O!

Ps. Wink
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):No chyba, że "rzecznik" panny Patrycji Volny, nie miał/a na myśli Warszawy.
uważaj, bo Cię znów poniesie...a potem będziesz musiał przepraszać
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Najmocniej przrepraszam, MCK , Ul. Elektoralna 12, przy Placu Bankowym Smile

Panna Patrycja "rzeczy" sa siebię, szkoda że nie można tego samego powiedzieć o niektórych forumowiczach, Panie Kubo (Widział się Pan może ostatnio z Panem Nowakiem?)

-Edkao
Odpowiedz
Dajcie spokój.
Marta, wiem że chcesz dobrze, ale dziękuję za reklamę. Nie zaczepiajcie się nawzajem (KM, PK, ME,) było tak miło i spokojnie przez pewien czas Smile
Odpowiedz
Paweł Konopacki napisał(a):uważaj, bo Cię znów poniesie...
Zastanawiam się po tym poście kogo tu bardziej zaczyna ponosić. :/

No, ale skoro wyprowadzenie z błędu chętnych do obejrzenia występu panny Patrycji, uważasz za efekt puszczenia mi nerwów, to rzeczywiście... przepraszam. Smile
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):No, ale skoro wyprowadzenie z błędu chętnych do obejrzenia występu panny Patrycji, uważasz za efekt puszczenia mi nerwów, to rzeczywiście... przepraszam.
dobrze wiesz, że nie chodziło mi o wyprowadzenie z błędu, tylko o uzycie pewnych sformułowań....
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Odpowiedz
Prosze skończcie już sobie to na pw jeżeli to konieczne.
Odpowiedz
Edkao, na przyszłość takie info w odpowiednim dziale na forum.
W każdym razie - dzięki !
Odpowiedz
Właśnie wróciłam z Kabaretu. Nie ma porównania, Patrycja widać czuję się swobodniej na scenie i zaśpiewała przepięknie, występ w DKŚ może pójść w zapomnienie... Akompaniament i aranżacje Pana Profesora prześliczne...
Co do publiczności, miło było widzieć łzy wzruszenia, mnie osobiście ciarki oblazły przy "Mucha w Szklance Lemoniady", przepięknie... a "Źródło"...cóż, Jacek byłby dumny z Ciebie Paciu. *-`-
Odpowiedz
A można prosić o rozwinięcie tematu?
Co dokładnie śpiewała Patrycja - tylko dwie piosenki? Kto jej akompaniował?
Kim jest tajemniczy Pan Profesor?

PS. Wczoraj TKW poinformował o premierze nowego programu "Egidy", ale Patrycji - niestety - nie pokazali...
Odpowiedz
Patrycja śpiewała Mimochodem, Muchę w Szklance Lemoniady i Źródło. Akompaniowała ekipa Pana Pietrzaka. Pan Profesor...nie wiem, tak Pacia go nazywa.
Zapraszam na przyszły tydzień
Odpowiedz
Mimo, że dla uśmiechu Patrycji zrobiłbym wiele, to jednak na Pietrzaka mnie chyba nie przyciągnie Wink Ale serdeczne dzięki za informacje!
PS. Kto zapyta, czy będą nagrania? Wink
Odpowiedz
Edkao napisał(a):Patrycja śpiewała Mimochodem
Cały program ?!
Odpowiedz
Oj wej, gada żeby tylko coś powiedzieć.
Nie, nie cały program Panie Kubo.
Odpowiedz
Skoro wszystko wyjaśnione - prosiłbym o nie kontynuowanie wątku "całego programu" Wink

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Nie przesadzaj. Zapytałem o Mimochodem, bo wśród piosenek JK, nie ma akurat takiego tytułu. Co jakiś czas ktoś komuś wyciąga pewne nieścisłości w cytowaniu tekstów czy tytułów, więc to chyba oczywiste.
Swoją droga, Zeratulu - ciekawe swojego posta napisałbyś gdyby moje pytanie skierowane było do jakiegokolwiek innego uzytkownika forum. Wink
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Swoją droga, Zeratulu - ciekawe swojego posta napisałbyś gdyby moje pytanie skierowane było do jakiegokolwiek innego uzytkownika forum. Wink
Może raczej: gdyby to pytanie zadał inny użytkownik forum Wink
Sądzę, że obaj wiemy o co chodzi, więc ewentualny dalszy ciąg tego offtopica można przenieść na priv :]

Pozdrawiam
Zeratul
Odpowiedz
Kabaret 'Pod Egidą' w czwartek 15.02.2007

Patrycja wystąpiła wczoraj ze zmianą w repertuarze. Dotychczas śpiewała dwie piosenki: 'Mimochodem' i 'Źródło', wczoraj zaskoczyła publiczność. Zaśpiewała akapella 'Epitafium dla Jacka Kaczmarskiego' autorstwa Leszka Czajkowskiego w związku, jak zapowiedziała, zbliżającymi się urodzinami JK. Gratuluję! Paciu! dziękuję za bardzo wzruszający występ.
Odpowiedz
Edkao napisał(a):Zaśpiewała akapella 'Epitafium dla Jacka Kaczmarskiego' autorstwa Leszka Czajkowskiego w związku, jak zapowiedziała, zbliżającymi się urodzinami JK.
A jak się Pacia zapatruje na tezy w tym epitafium zawarte?

Pozdrawiam
Zeratul
Odpowiedz
Zeratul napisał(a):A jak się Pacia zapatruje na tezy w tym epitafium zawarte?
Moim zdaniem epitafium Leszka jest pięknym utworem, co do treści, zgadzam się z nią całkowicie, aczkolwiek...nie wiem czy to 'klucznik' Piotr witał ojca...czy też nie ktoś inny...w innym miejscu, ojciec by się chyba nudził w raju.
Gdybym nie czuła sympatii do tej piosenki, nie śpiewałabym jej, szczególnie akapella.

-Pacia

(P.S, Marta, daj spokój z reklamą)
"Chude Dziecko"
Odpowiedz
berseis13 napisał(a):(P.S, Marta, daj spokój z reklamą)
Dlaczego? Miło poczytać co się dzieje... Smile
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz