Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O Kurskim, Tusku, rodzinie, ćwierćinteligentach itd.
Khamul napisał(a):Kaczor o tym wiedział - lecz sie nie przyznał.
Rzecz jasna.

A znacie to: Kaczor na audiencji u papieża. Na pożegnanie papież prosi Kaczora: "Postrafiam fszyskich Polakóf. Prosze ote mnie posdrowić Tuska. Słuszyłem z jego dziadkiem w Wermachcie". Wink
Tomek_Ciesla napisał(a):chodzę do najlepszego prywatnego LO na Mokotowie(3 prywatne w Stolicy Smile ), I niestety nawet tutaj mogę zaobserwować osoby właśnie z dobrych domów, które w zachowaniu nie różnią się wiele od jakiś młodocianych meneli na osiedlu obok.(...)
pochodzę z rodziny "mieszanej - babcia od strony matki Bednarska z domu Zalewska herbu Dołęga, babcia od strony ojca Cieśla z dobu Wysłołuchów (szlachta Litewska) Wink
Rewelacja! Genialne!
Krasny napisał(a):Rewelacja! Genialne!
Cicho parobasie! Pomoż mi przy gnoju lepiej Wink
To było skierowane do Szymona, żeby nie zaczął mnie obrzucać ajnem za to, ze właśnie krytykuję takie błękitnokrwiste tradycje (a wiecie że jest jakaś choroba genetyczna polegająca na niebieskim odcieniu krwi Big Grin )tylko dlatego, że pewnie jest z chłopa chłop Wink... nie miałem na celu wywyższanie się nad innych Wink
Gdzieżbym śmiał wątpić...
Cóż, jako klasyczny owoc mezaliansu szlachecko - chłopskiego, rozsądzę Was: Spokój mnie tu, dostosować się do wsółczesności Big Grin
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Dawno mnie tu nie było Wink
MJ napisał(a):
Zeratul napisał(a):Ja Ci Szymonie szczerze współczuję - jeśli naprawdę tak myślisz
A ja nie widzę niczego dziwnego w twierdzeniu Szymona.
Chodziło mi raczej o podział na rodziny "post-ubeckie" i "prawomyślne", co wynikało z wcześniejszych wypowiedzi Szymona.
Na szczęście, w świetle jego późniejszych wypowiedzi, Szymon nie wyznaje skrajnego determinizmu w tej kwestii Wink

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]