Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
,,Nadzieja śmiełowska''
Długo się zastanawiałem czy zamieścić ten utwór w moim wykonaniu,gdyż jest to piękna piosenka i bałem się ostrej krytyki,ale postanowiłem,że jeśli krytyka nie zaszkodzi i to pomoże Big Grin Więc czekam na opinie

ps.Przepraszam za potknięcie w tekście( zmieniona kolejność wyrazów,na pewno zauważycie) i troche za brzękanie w niektórych moemntach-struny już są na ,,wymarciu''

<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/radek_kolendowicz/public/">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... cz/public/</a><!-- m -->
Odpowiedz
No proszę Smile. Podoba mi się, miejscami niewyraźnie ale melodia zachowana, a glos sympatyczne ma brzmienie. Trochę dopracować i będzie to bardzo wyraziste wykonanie. Grasz krótko, więc brzmienia strun się nie czepiam.
Bo z wolnością jest jak z kołdrą, pod którą się śpi ze wszystkimi na jednym łóżku.
Każdy chciałby mieć ją tylko dla siebie, ale jak za mocno ją pociągnie
to osobie z drugiej strony jest zimno.
Odpowiedz
Do radziu88:
no jakies tam mozliwości głosowe masz, ale jeśli myślisz o "powazniejszym" śpiewaniu, to przed Tobą jeszcze baaardzo dużo pracy. Przede wszystkim intonacja i dykcja!!!
Ale cuda w końcu się zdarzają, czego dowodem jest choćby Mateusz Smile

Kuba
Odpowiedz
Hmmm no jest ok, ale jak dla mnie to dźwięki są za szybko "urywane". No a nad głosem też można popracować Wink
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):ale jeśli myślisz o "powazniejszym" śpiewaniu
Jakoś się jeszcze nad tym głębiej nie zastanawiałem,ale chyba raczej nie mam zamiaru Wink
Kuba Mędrzycki napisał(a):przed Tobą jeszcze baaardzo dużo pracy. Przede wszystkim intonacja i dykcja!!!
Dzięki,postaram się nad ty popracować Smile
Odpowiedz
radziu_88, można proisć o inny format niż ogg?
Odpowiedz
ann napisał(a):radziu_88, można proisć o inny format niż ogg?
O właśnie! Ni cholery nie moge tego posłuchać...
Odpowiedz
A niby czemu inny? W WMP, winampie i paru innych standardowych programach da sie odtworzyc ten format...
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):A niby czemu inny? W WMP, winampie i paru innych standardowych programach da sie odtworzyc ten format...
Dokładnie Smile
ann napisał(a):radziu_88, można proisć o inny format niż ogg?
W zasadzie moge np. na wav,ale wtedy to bedzie zajmować 30 mb :/
Dlatego to w ogg zamiesciłem,bo jak zamieszcze w formacie innym to ciężka sprawa,ale postaram się

[ Dodano: 31 Styczeń 2006, 21:15 ]
Filipie a może mógłbym prosić o komentarz? Czy wyszło mi aż tak strasznie,że nie chcesz mnie oczerniać? Wink

[ Dodano: 31 Styczeń 2006, 21:18 ]
Niestety nie da rady w innym formacie,bo jak już wcześniej wspomniałem bedzie to zajmowała ponad 30 mb-czyli gdyby zamienić to na czas ściągnia wyszłoby to cos około przynajniej 30 minut,a wątpie,że będzie się wam chciało tyle ściągać żeby odsłuchać wam tego nagrania
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):A niby czemu inny? W WMP, winampie i paru innych standardowych programach da sie odtworzyc ten format...
Winampa nie używam. WMP nie daje rady. Creative MediaSource Player, którego normalnie używam, także.
radziu_88 napisał(a):W zasadzie moge np. na wav,ale wtedy to bedzie zajmować 30 mb
A mp3?
Bo wma ze wzlędu na użytkowników linuxa nie wspominam :]
Odpowiedz
ann napisał(a):A mp3?
Już ann zamieściłem w mp3. Link ten sam co w moim pierwszym poście-tylko ściągajcie sobie ,,nadzieja śmiełowska'' chyba że chcecie w ogg to wtedy normalna ,,nadzieja''

pozdrawiam
Odpowiedz
radziu_88 napisał(a):bedzie to zajmowała ponad 30 mb
Radziu - prawie 4 minutowy kawałek w mp3 zajmie Ci ponad 30 mb? :o
Odpowiedz
Jakość się liczy w megabajtach Smile
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):Jakość się liczy w megabajtach
Hehe dobre Wink
Bea napisał(a):Radziu - prawie 4 minutowy kawałek w mp3 zajmie Ci ponad 30 mb?
Nie nie,Beato chodziło mi o inny niż ogg,ale nie wziołem pod uwagę mp3 tylko wav,a własnie w wav zajmuje ponad 30 mb.Na mp3 już przekształciłem i zajmuje coś około 1,5 mb
Odpowiedz
Całkiem nieźle Smile
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):Jakość się liczy w megabajtach Smile
Pewnie, to co innego Wink
radziu_88 napisał(a):nie wziołem pod uwagę mp3 tylko wav,a własnie w wav zajmuje ponad 30 mb
Jasne - format wav jest pamięciożerny Smile.
Odpowiedz
ann napisał(a):Całkiem nieźle Smile
Ann Czy mam to rozumieć jako ocenę mojego wykonania? Smile)
Odpowiedz
Tak
Odpowiedz
ann napisał(a):Tak
To bardzo mi miło-dziękuje Smile
Odpowiedz
Ogólnie mi się podoba. Głos masz w porządku, ale zdaje mi się, że nie wyciągał na niektórych niskich nutach. Co do gitary to też w porządku, tylko zdaje mi się, że gdzieniegdzie basy Ci brzęczą. Postaraj się to poprawić.
Pozdrawiam!
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
VanThunderbolt napisał(a):Ogólnie mi się podoba
To fajnie,ciesze się.
VanThunderbolt napisał(a):tylko zdaje mi się, że gdzieniegdzie basy Ci brzęczą. Postaraj się to poprawić.
Oki-postaram się Smile
Odpowiedz
Radziu wymowa i gitara, pracuj, pracuj, pracuj!!

Ale mysle że są podstawy do tej pracy i nie jest źle.
Odpowiedz