Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Łot Ar Ju Lisning Tu Rajt Nał...?
Armagedda napisał(a):LAO CHE - POWSTANIE WARSZAWSKIE
Dorwałem wczoraj tą płytkę. Rzeczywiście wymiata :twisted: Powala na kolana Smile
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
słucham sobie właśnie Tymoteusza - Pslam 122, a właściwie to już się kończy ten utwór i zaraz zacznie się Psalm 51 Smile
Przybycie Tytanów z jakiejś staaaaarej kasety. Szumi jak cholera, ale jak to brzmi Tongue
Właśnie wyjąłem z odtwarzacza "Kosmopolaka". A cały dzień do oporu słucham "Schedy po Tolkienie" w wykonaniu Przemka.
Ci co zginęli idą w bohatery
Ci co przeżyli muszą walczyć dalej
T. Love - Toksyczni czarodzieje
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
"Konfesjonał", a później wydaje mi się, że reszta z utworów z albumu "Ale źródło wciąż bije..." . Przy okazji (nie żebym był na tyle próżny, iż uważam aby ktoś me zniknięcie chwilowe zauważył Wink ) nadmieniam, że właśnie (wczoraj) wróciłem z wycieczki klasowej, na którą wyjechałem we wtorek Smile . A na wycieczce tej puszczałem na przykład płytkę "Live" i okazało się, że prócz osób które już wcześniej zadelkarowały sympatię do utwórw Kaczmarskiego (których jest w sumie mało Sad ) znalazły się osoby zainteresowane "dziwactwem" lecącym z głośników Big Grin . Były na przykad pytania "Czy on sam tak gra ?" Wink . Fajnie Smile . Tak się moją radością z Forumowiczami podzieliłem Smile , teraz czas zabrać się za naukę Wink . Pozdrawiam Big Grin .
Jeśli jeszcze napiszesz, że graliście na gitarach "Lekcję historii klasycznej", to stwierdzę, że żałuję iż mnie tam nie było. Smile
Ci co zginęli idą w bohatery
Ci co przeżyli muszą walczyć dalej
Ja mam na swoim koncie jak narazie jedną ofiarę Wink Chłopak przesłuchał cały box. Teraz biore się za drugiego Tongue
Siedze sobie dwa dni temu przed klasą, podchodzi do mnie chłopak i mówi: "słyszałem pare piosenek Kaczmarskiego, fajne to! Pożycz mi pare płyt!"
No i jak tu się nie cieszyć...Smile
"Mimochodem"
Ja przekonałem do Kaczmarskiego 4 osoby. Na początku to w ogóle było NIE dla wszystkiego co z poezją związane... potem jakiś cudem zaczęły tego słuchać...
tez sie pochwale-ja nawrocilem kolo 10 osob z czego 5 zalapalo sie jeszcze na koncerty Jacka, a z jednej uczynilem prawdziwego fanatyka Smile 4pozostale osoby zalapaly sie juz tylko na koncerty "piosenek Jacka" Sad wszyscy posiadaja wlasne oryginalne plyty! Smile natomiast tolerancja dla utworów JK wsrod moich znajomych jest bardzo duza-w zasadzie malo kto odwazyl sie powiedziec ze mu cos przeszkadza Smile
pozdrawiam
k. napisał(a):tez sie pochwale-ja nawrocilem kolo 10 osob z czego 5 zalapalo sie jeszcze na koncerty Jacka, a z jednej uczynilem prawdziwego fanatyka Smile 4pozostale osoby zalapaly sie juz tylko na koncerty "piosenek Jacka"Sad wszyscy posiadaja wlasne oryginalne plyty! Smile natomiast tolerancja dla utworów JK wsrod moich znajomych jest bardzo duza-w zasadzie malo kto odwazyl sie powiedziec ze mu cos przeszkadza Smile
pozdrawiam
akby w mojej obecności ktoś mi stwierdził ze twórczość Jacka to kaszana to chyba by do domu nie doszedł Tongue Takich poglądów nie lubię po prostu Tongue
"Lekcji historii klasycznej" akurat nie było, "publicznie" udało mi się coś na kształt "Naszej Klasy" wykonać Wink . Poza tym nabrałem jako takiej wiary w siebie po tym jak grając pierwszą zwrotkę "Przypowieści o ślepcach" koleżanka (a zapewniam że nie podrywa mnie i nie była pijana, oraz mam nadzieję, iż była szczera Wink ) stwierdziła, że nie fałszuje i było czysto Wink, a ona sama umie śpiewać (sorry, że tak piszę "och i ach" ale po prostu tak jakoś podłapałem dużo pozytywnej energii na tym wyjeździe Wink ) . Pozdrawiam Big Grin .
Dżem - płytka "Singles"
Są cudowni!!!!!!!! Wink
Nick Cave & The Bad Seeds - "B-Sides & Rarities" (3 CD). I nadal :-o
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
East Clubbers - The Beat is coming Tongue

Udało mi się przypadkiem tę piosenkę ściągnąć z netu i nie wiem dlaczego mi się strasznie podoba... Big Grin
Bo źródło wciąż bije...
Katyń.
tak pod egzamin Wink
System of a down...
Tak.. też ich uwielbiam, ale raczej te wcześniejsze płyty...
Genialny riff to "Spiders", pozatym wiadomo całe toxicity Wink

Ps. Ale dziś nic poza Dżemem.. Mała aleja róż, dzień w którym pękło niebo, autsajder, list do M, jak malowany ptak, paw, lunatycy... Tych piosenek jest za dużo żeby wypisywać Wink
Ps.2. Podwójny przetwornik typu Humbacker działa na mnie w sposób trudny do opisania... Wink
THe doors
"-father
- yes, son
- I want to kill you"
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Pink Floyd - Wish you were here

Smile
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Kombi - Pokolenie
Michał Bajor - Quo Vadis Domine
East Clubbers - Beat is Coming
Green Day - Homecoming
Happysad - Zanim Pójdę
System of a down - Toxicity

Mniej więcej to było / będzie w przeciągu 10 minut ;]
Bo źródło wciąż bije...
fizol napisał(a):Pink Floyd - Wish you were here
A widziałeś PF na Live 8 :?:
misiek-st napisał(a):A widziałeś PF na Live 8
aha Smile troszke sie postarzeli ale co tam Smile tak mi sie ten kawalek podobal ze na jakis czas pozucilem granie Kaczmara i wsponie z bratem (ma elektryka) wzielismy sie za to... Smile
za Tobą ja,
Dodam od siebie:
LACRIMOSA, THERION, RHAPSODY
Pozdrawiam! Big Grin
Ja PF dopiero ściągam Mułkiem, nie widziałem koncertu bo nie mam debilizatora Smile - słyszałem tylko mp3. I szczerze powiedziawszy odegranie po 30 latach wszystkiego co do joty identycznie jak w studio świadczy o, mówiąc delikatnie, znikomej kreatywności... Zresztą PF nigdy nie słynęli ze zmian w utworach, choćby kosmetycznych. I stwierdzam że - choć to nadal jeden z moich ulubionych zespołów - to ta formuła się niestety w końcu zestarzała. A można było inaczej - np. Radiohead, którzy grają chyba jeszcze bardziej pokomplikowaną muzykę, nagrali płytę LIVE - znakomitą! - z taką inwencją, że niekiedy utwory są nie do poznania pozmieniane, w zasadzie autonomiczne, osobne. I TO jest fajne, a PF to niestety taka trochę skamielina... :|
misiek-st napisał(a):A widziałeś PF na Live 8 ?
No właśnie. Ja nie widziałem, ale szczerze mówiąc były długie lata w moim życiu, gdy słuchałem ich namiętnie (zresztą moje pierwsze kroki w j. angielskim to były nieudolne próby tłumaczenia Dark Side... Wink )
Ale ja o czymś innym - czy to prawda, że zagrali z Watersem? Coś takiego obiło mi się o uszy.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Gazeta Wyborcza napisał(a):W Londynie zagrał zespół Pink Floyd w najsłynniejszym składzie - z Rogerem Watersem
za Tobą ja,
MacB napisał(a):czy to prawda, że zagrali z Watersem?
Tak, to prawda - Geldof jakoś ich pojednał na ten jeden koncert. Nawet nie dodam "niestety tylko na jeden", bo lepiej godnie skończyć niż sztucznie przedłużać :] (karierę oczywiście) Smile
misiek-st napisał(a):karierę
egzystencje sceniczna Tongue
za Tobą ja,
Czy koncert beloved Pink Floyd bedzie może wydany na CD? Ktoś cos wie?
Jak zawsze czyli
Soundtrack z Oim a dokldanije "Husaria ginie" :lol:

A normalnie to:
Kaczmarski
Blind Gurdian - Bards song, yeee Big Grin
Haggard
Rammstein
Moby
Therion
Manowar

Nie wiem czemu ale za Soadem i metaliką nie przepadam, cóz pewnie jestem ignorantem Smile

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości