Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pocztówka z Raju
Dawid jest piękny
jak antyczny mebel
-miło popatrzeć
na mięśnie z kamienia

i nazwano to Eden
ze względu na biały marmur
i ponadczasowość
idealnej formy

trochę tu zimno
- wieje od kamienia
i jestem skruszona
jak to kobieta
podatna i wrażliwa

na rozwapiennianie sumienia

przecież nie zmieniłam się
-jestem wciąż taka sama
(inaczej: samotna)

Dawid na to nic:
nie oburza się
nie poci
nie myśli
- ma zbyt piękne dłonie

coraz trudniej być człowiekiem
bez ciebie

gdy nawet grzeszyć się nie chce
w tym piekielnym niebie
Odpowiedz
Nie wiem czemu,ale przypomina mi się tu trochę Portet Doriana Graya...
Bardzo podobają mi się Twoje wiersze Luthien... Nie są jakieś rewelacyjne,czegoś mi w nich brakuje,ale podziwiam Cie za wyrobiony styl i pewną konsekwencję. Tak trzymać!
Pozdrawiam!
Odpowiedz
wolałabym usłyszeć czego brakuje: fakt mam pewne maniery ktre jednak chyba da się wyplenic (wpadajac pewnie w kolejne) ta wypocina: troche zbyt patetyczna...ale nie potrafiłam inaczej zawrzeć sensu . NIe mniej wielkie dzięki za odwiedziny

Pozdrawiam
Agata

PS Czy na tym forum są pewne umowne ograniczenia, limity czasowe odnośńie iloścxi umeiszczanych wierszy np tyogdniowy- bo w sumie słaby tu ruch na razie :>
Odpowiedz
Nie ma żadnych limitów Smile . Forum to całkowicie wolne medium. Pisz więc Luthien jeśli tylko masz coś do powiedzenia :wink: .
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz
Wiesz Luthien - filozofowie od wieków spierają się o to magiczne coś,co daje życie,czyni człowieka człowiekiem itp. I na nic ostatecznego jeszcze nie wpadli. Tak samo ciężko powiedzieć co tworzy wiersz świetnym,a brak tego - tylko poprawnym. Twoje wiersze są dla mnie zawieszone między świetnością,a poprawnością. A czemu? Nie wiem... Ale ze mnie żaden folozof,ani nikt kompetentny. Więc nie dość,że nie umiem nazwqać braków,to jeszcze pewnie się w co drugim zdaniu myle Smile więc się nie przejmuj! Zdecydowana większość forumowiczów jest Twoimi wierszami zachwycona - tak mi się przynajmniej wydaje przeglądając ten dział. Więc coś w nich byc jednak musi Smile
Odpowiedz
Luthien Alcarin napisał(a):i jestem skruszona
jak to kobieta
Fantastyczne. Od razu stanęła mi przed oczami Wenus z Milo.
Cały wiersz (zmartwię Cię, księżniczko tym co napiszę - w świetle Twojej riposty Mistszowi), jak zwykle zresztą, wspaniały!
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
lodbrok: za dużo mam wyprodukowanych wypocin zeby umeiszczac Wink zaśmieciłabym całe forum..wiec ucze sie cierpliwosci Smile

MIstszu:problem w tym ze na mpoim macierzystym forum za długo urzędowałam i mimo najwiekszego sentymentu nie ma tam za grosz obiektywizmu dla mnie Wink dlatego tutaj liczyłam na konstruktywne dostawanie po uszach

MacB: dzięki Smile krytyka mile widzana ale przed rozpieszczaniem to ja się nie ebde nadmiernie bronic Wink )

Pozdrawiam
Agata
Odpowiedz
Luthien Alcarin napisał(a):mpoim macierzystym forum
A jakie jest Twoje macierzyste furum?
Odpowiedz
www poezja.org Smile) zapraszam
Odpowiedz