Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ważne!! - usuwanie użytkowników
W związku z dużą ilością osób, które nie potwierdziły rejestracji lub zarejestrowały się, a nie odwiedzają forum, postanowiliśmy wprowadzić następujące zasady (ważne od tej chwili Wink )

- na potwierdzenie rejestracji czekamy tydzień - po tym terminie użytkownik zostaje usunięty z forum

- po rejestracji i jej potwierdzeniu czekamy dwa tygodnie na napisanie przez użytkowników pierwszego posta - potem niestety konto zostanie skasowane.

Zdajemy sobie sprawę, że to dość ostre zasady, ale sporo osób jedynie figuruje w spisie użytkowników co niepotrzebnie powiększa ilość danych.

W związku z pojawiającymi się pytaniami Wink
Jeśli ktoś zarejestrował się na forum, a przewiduje dluższą nieobecność i boi się, ze jego konto zostanie skasowane, a jednak chce ciągle być z nami :roll: - niech po prostu powiadomi o tym mnie lub Artura. Nie ma problemu Smile
Rozumiem że po napisaniu pierwszego posta można już milczeć do woli?...Wink Bez konsekwencji...Wink

Pozdrawiam...
Mateo Strunnik
:lol: przez dłuższ czas pewnie tak. wszystko zależy od tego jak bardzo urośnie. Nie chcemy nadużywać po prostu gościnności na serwerze, gdzie jest stronka :wink:
Cytat:Nie chcemy nadużywać po prostu gościnności na serwerze, gdzie jest stronka

jasne... po prostu z doświadczenia wiem że czasami dobrze jest nawet postać z boku i posłuchać jak mądre ludzie gadają...Wink
ale jak najbardziej rozumiem ograniczenia techniczno-objętościowe...

Pozdrawiam...
Mateo Strunnik
sranie w banie, ile kb odzyskasz w ten sposob ?
Jak usuniemy to Ci powiem Tongue
Ktos tam ma racje, bo raczej niewiele sie na tym zaoszczedzi... powinienes Arturze, raczej ograniczyc podbajerowanie tego forum - np. wyrzuccic pare emotikon, dac troszke skromniejsza oprawe graficzna, mniej awatarow standardowych (o ile jakeis sa, bo nie pamietam), ogolnie - mniej bajerow, a na userze, ktory nic nie napisal, raczje niewiele zaoszczedzisz Smile
nie wiem, czy jestem, czy się odbywam
Zgadzam sięz przedmówcą. Myślę, że użytkownik w bazie danych zajmuje niewiele miejsca i oszczędnosći na nich są minimalne.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Emotki zajmują 12 kb w bazie, a ile na dysku jest mniej ważne, ponieważ na pliki miejsca mamy jeszcze sporo. Avarty wywaliłem odrazu. Najwięcej okazuje się zajmuje wyszukiwanie na forum, ale jest przydatne Smile

Mimo wszystko myśle, że warto troszkę ogarnąć forum, może usuwanie ośmieli zapisanych do przedstawienia się, a może i większej ilości wypowiedzi Smile
Decyzja została podjęta i nie zostanie już zmieniona Smile
Sam użytkownik może i zajmuje mało miejsca - tylko doliczmy tu jego avatarek Wink
A co do samego usuwania:
- jeśli ktoś przez tydzień nie potwierdzi rejestracji - to chyba znaczy, że na obecności na tym forum mu niezalezy (?)

- a z usuwanie nieaktywnych - wystarczy się przywitać na hyde parku i po sprawie -więc po co te krzyki Wink a nam chodzi o usunięcie ludzi którzy zarejestrują się, potwierdzą i... na tym koniec Smile nie chcemy mieć tu "sztucznego tłoku" Wink

a swoją drogą - dyskutującym tu osobom przecież nic nie grozi Smile nasz porządki dotkną i tak tylko ludzi właściwie nieznanych Smile
Cytat:sranie w banie, ile kb odzyskasz w ten sposob ?

to nie ya żeby sprawa była jasna...
Cytat:Decyzja została podjęta i nie zostanie już zmieniona
To straszne podjęta została decyzja i nie można już jej zmienić Cry :] Ale można podjąć następną decyzję... :]
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
ann napisał(a):Decyzja została podjęta i nie zostanie już zmieniona Smile

Cry

ann napisał(a):Sam użytkownik może i zajmuje mało miejsca - tylko doliczmy tu jego avatarek Wink

jesli ktos siedzi i robi sztuczny tlum, to wywalic mu awatar, a niekoniecznie jego. Ale, ja nie jestem hipisem i sie zgadzam z kasowaniem ludzi, ktorzy robia sztuczny tlum. Wkurzalo mnie to zawsze na innych forach, 215412 zarejestrowanych,z ktorych 12 sie udziela.

ann napisał(a):- jeśli ktoś przez tydzień nie potwierdzi rejestracji - to chyba znaczy, że na obecności na tym forum mu niezalezy (?)

owszem, ale z drugiej strony moze nie miec dostepu do internetu. Np. poszedl do kafejki, zarejestrowal sie, myslal ze przyjdzie nastepnego dnia, ale sie nie udalo.... W kazdym razie ,dobrze ze kasujecie juzerow Wink

ann napisał(a):- a z usuwanie nieaktywnych - wystarczy się przywitać na hyde parku i po sprawie -więc po co te krzyki Wink a nam chodzi o usunięcie ludzi którzy zarejestrują się, potwierdzą i... na tym koniec Smile nie chcemy mieć tu "sztucznego tłoku" Wink

no, spoko... "rozeznanie sie w tym, kto chociaz czyta"

ann napisał(a):a swoją drogą - dyskutującym tu osobom przecież nic nie grozi Smile nasz porządki dotkną i tak tylko ludzi właściwie nieznanych Smile

gdyby wszyscy mieli takie poglady, juz dawno bomba atomowa spadla by na irak, iran i reszte tego terrorystyczengo syfu Wink. "Przeciez nie znamy tej ludnosci cywilnej, sprzatnac ich" Big Grin.
oczywiscie zartuje Wink
Cytat:z drugiej strony moze nie miec dostepu do internetu. Np. poszedl do kafejki, zarejestrowal sie, myslal ze przyjdzie nastepnego dnia, ale sie nie udalo

ale ma przecież 2 tygodnie by się odezwać Wink
a jeśli chce tylko czytać - imho - by czytać nie trzeba mieć przecież konta, czytać przecież można jako gość Smile
Ale ilu jest tych zarejestrowanych użytkowników w tej chwili ?? Dokładnie 25 osób, więc twierdzenie, że jest to tak dużo, że zabiera miejsce na serwerze jest troche niepoważne. Nawet jak będzie ich 50 to jeszcze nie jest tragedia i nie zżera miejsca... Zresztą widze tam kilka osób znanych, które jak na razie się nie odzywają ... Jeszcze troche i będzie się usuwać członków Listy Dyskusyjnej którzy sie zapisali a nie piszą nic ... Bez sensu to jest przy obecnym stanie osobowym członków forum, jak się ilość rzeczywiście rozrośnie to można pomyśleć nad ograniczeniami.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
ann napisał(a):a jeśli chce tylko czytać - imho - by czytać nie trzeba mieć przecież konta, czytać przecież można jako gość Smile

ale bedac jako gosc nie widac nowych postow.
Ze wszystkim się w pełni zgadzam prucz tego że to oszczędnosć miejsca... Big Grin
Pozatym zrobienie samemu patcha który niepozwalałby na wstawienie sobie avatarka przed napisaniem określonej liczby posatów jest stosunkowo proste (gdyby ten skrypt nie był tak rozbudowany to banalnie proste...), wiec mozna oszczędzać i nie usuwać kont. Same konta to sprawy idace w kilobajty... Takie konto watpliwe by zajmowało nawet jedną pięciatysieczna, ba nawet jedną dwudzuestotysieczną tego co zajmuje sam skrypt, to sprawa dwóch - trzech bajtów...
Najpierw nasienie
kiełkuje, rośnie, pnie się do góry
----------
A gdy wychyli pierwsze listki z cienia - radość
Armagedda napisał(a):ale bedac jako gosc nie widac nowych postow.

Ale mamy ludzi, którzy zarejestrowali się, zalogowali tego samego dnia i... słuch o nich zaginął Wink często miesiąc temu...
ja sie zarejestrowalem, pisalem, zniknalem na tydzien, moze dwa i znow pisze Wink. Przyznaj, ze skasowalibyscie mi konto, gdybym nie pojawil sie do konca miesiaca, nie? A jednak...
nie przewidzisz nic, nigdy... nikt tego nie zrobi na 100% Wink
Nie skasowalibyśmy Tongue Kasować będziemy tylko konta użytkowników, którzy przez dwa tygodnie od rejestracji nie napiszą żadnego posta - czyli przez dwa tygodnie od rejestracji na liczniku będą mieć 0. Tak zresztą jest napisane - że czekamy na pierwszego posta; potem juz "róbta co chceta" Wink
A jeśli ktoś znika powiedzmy na pół roku, na rok? Bo mi się tak zdarza... Smile
Najpierw nasienie
----------
Jeśli przed tym napisał coś na forum - to nie ma problemu Smile

A jeśli ktoś przez dwa tygodnie się nie odzywa - starczy się przywitać Wink - to chyba niestety nei chce z nami być Sad

a co do zniknięcia z sieci - to jak załatwiasz sprawę poczty elektronicznej np?
Jeśli o tym zniknięci z sieci to do mnie to chcę powiedziec że ja nie znikam, ja po prostu zajmuje sie czym innnym, na przykłąd wkrótce bedę miał masę roboty ze swoim klanem fantasty...
Najpierw nasienie
----------
No to tak - masz posty, więc nie masz się czym przejmowac; widzimy, że jesteś aktywnym użytkownikiem. Nam zależy tylko na usunięciu kont osób, które na tym forum są i nic więcej - ich aktywność jest równa zero.

Druga sprawa - nic nie stoi na przeszkodzie o zawiadomieniu adminów o dłuższej nieobecności Smile
Będzie znaczy aborcja?
Aborcją bym tego nie nazwała Smile
ja k już musi być jakąs nazwa niech będzie lustracja Smile
A chodzi o pożądek czy tak czy tak.
slawomir napisał(a):Będzie znaczy aborcja?

no nieeeeeeeeeee :lol:
Słowo lustracja to nie bardzo pasuje, już prędzej eutanazja (po co mają zawadzać społeczeństwu :?: ) lub selekcja naturalna (przetrwają najlepsi :twisted: ).

Tak pozatym to skrypt usuwający userów którzy nie napisali rzadnego posta a są min. 2 tygodnie na forum też się da zrobić... To banalnie proste... 8)
Ten skrypt jest już zamontowany w to forum 8)