Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Ja pierdolę blues"
Ośmielony niedawnym pytaniem o chwyty do prawie równie ambitnego utworu ("Nocny Kamboj") chciałbym się dowiedzieć, jakie chwyty są grane w "Ja pierdolę blues" - wiem, ze są chyba ze dwa na krzyż, ale nie jestem w stanie rozeznać jakie :oops:
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Odpowiedz
E7 A7 H7

Big Grin a kombinację już łatwo usłyszeć Smile

Pozdr.

PP
Wenn ist das Nunstuk git und Slotermeyer?
Ja!...
Beiherhund das Oder die Flipperwald gersput!
Odpowiedz
No w końcu coś sie znalazło to tego 'piknego teksta'. Dać Mu 'Pomógł'! Ino mig. Tongue
Kiedyś ELROND
Odpowiedz
Elrond napisał(a):Dać Mu 'Pomógł'! Ino mig.
Sie robi, kierowniku. 8)
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Odpowiedz
Hehe ta kombinacja E7 A7 H7 jest chyba podstawową w bluesie ( w każdym razie najpopularniejszą Tongue )

pasuje również do "Monachium blues" jak również "Praga blues" i "Kalwaria blues" Big Grin

POzdr.

PP
Ja!...
Odpowiedz
Phete napisał(a):pasuje również do "Monachium blues" jak również "Praga blues" i "Kalwaria blues"
A masz czasem te dwa kawałki?
Odpowiedz
Pisz na priv Big Grin

Pozdr.

PP
Ja!...
Odpowiedz
Phete napisał(a):Hehe ta kombinacja E7 A7 H7 jest chyba podstawową w bluesie ( w każdym razie najpopularniejszą Tongue )

pasuje również do "Monachium blues" jak również "Praga blues" i "Kalwaria blues" Big Grin

POzdr.

PP
może i podstawą jest, ale za żadną cholerę mi do 'ja pierdolę blues' nie pasuję...

jak na moje ucho bardziej są to chwyty A6 i E6...
Odpowiedz
A6 i E6??

Hm przecież to zupełnie inna harmonia :/

ale cóż...kwestia gustu ( i głosu bo z szóstkami ni w ząb nie udaje mi się tego "normalnie" zaśpiewać )

Pozdr.

PP
Ja!...
Odpowiedz
Ja się zgodze z Phetem.
Kombinajcja E7 A7 H7 w zupełności pasuje,tylko trzeba kapodaster założyć komu jak zależy ja mam na 6 lub 7

pozdro
Odpowiedz
radziu_88 napisał(a):Kombinajcja E7 A7 H7 w zupełności pasuje,tylko trzeba kapodaster założyć komu jak zależy ja mam na 6 lub 7
O radziu, ty już grasz takie kawałki?? :-o
Odpowiedz
To wyjątek,bo usłyszałem go i spróbowałem i wyszło więc dziele się doświadczeniami Wink

pozdro
Odpowiedz
Radziu gra nie takie kawałki :lol: :lol: :lol:
Odpowiedz
Filip P. napisał(a):Radziu gra nie takie kawałki
Hheheh słyszałem, ale sam się przyznał :lol: nie Radziu? W sumie to nie mam nic przeciwko temu (oprócz tego że to lipna piosenka Tongue ) ale za złamanie praw autorskich to jeszcze ja cię ścignę Radziu, czekaj, przyjdzie rok szkolny i matematyka.. :lol:
Odpowiedz
Tak zgadza się,przyznałem.Ale to fajna muza czego od niej chcesz.
Matematyka? Sad Jestem ciekaw ile prac domowych bede ci musiał dać,żeby odpokutwoaćWink :lol: :lol:

pozdro
Odpowiedz
Piękna piosenka Smile
Odpowiedz
Ludzie i ludziska, a ma ktoś do tego tekst? Ja sie o tej piosence dowiedziałem niedawno a usłyszałem, hm... Jakies 5 minut temu! Tongue

Tak samo jakbys ktos miał "Czarne Suchary" to bylbym bardzo wdzieczny za podzielenie sie nagraniem, nigdy nie slyszalem ^^

Z góry dziękuje (thank you from the mountain)
Odpowiedz
Jak masz nagranie, to i tekst spiszesz-czy tez brak Ci nagrania?
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
"Ja fyrtole blues" mam mp3, ale chcialem pojsc na wygode w szukaniu tekstu! Wszelako prawda, przepisac moge, gluchym nie jest jeszcze Wink

--

Wlasnie przed chwila dostalem "Czarne suchary", kocham ludzi odwiedzjacych to forum za ich uczynnosc Smile
Odpowiedz