Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wrocław co to ma byc?? Gdzie wy??
Tak przxegladnalem ostatnio profile ludzi z forum i jestem zatrwozony!!!! Gdzie sa ludzie z Wroclawia??Naliczylem raptem okolo dziesieciu!! A przeciez jest nas chyba duzo wiecej?? Na koncerty piosenek JK przychodzi po 15 osob albo i mniej, na warsztaty po 5...o co chodzi??Prz4ciez napewmno jest nas duzo wiecej...czemu nikt nie daje znaku?? Ludzie zrobcie cos z tym!! Przeciez Wroclaw t owielkie miasto i nie moze byc tak ze aktywnych kaczmarofili jest 15...to przykre!!
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
fizol, może jest i więcej, ale w profilu nie wpisali, albo wpisali jakiś żart.
No to niech chociaz odezwa sie na tym temacie to bede wiedzial ilu nas jest...
za Tobą ja,
Artur napisał(a):fizol, może jest i więcej, ale w profilu nie wpisali, albo wpisali jakiś żart
A może byłoby z tego wyjście takie, żeby zabronić wpisywania w polu skąd różnego rodzaju żartów, Breslau-ów, Lozermerchów, stądów i innych tego typu bzdur?
Z tego, co widzę, to większość osób stosuje normalne wpisy.

KN.
KN napisał(a):A może byłoby z tego wyjście takie, żeby zabronić wpisywania w polu skąd różnego rodzaju żartów, Breslau-ów, Lozermerchów, stądów i innych tego typu bzdur?
tez to chcialem zaproponowac...mozna by poprosic ludzi zeby po prostu wpisywali choc w tym miejscu swoje poprawne dane, bo moze to jest dla innych wazne...
za Tobą ja,
No tak ale tutaj dochodzimy do momentu, w którym stwierdzenie "bzdury" jeśli chodzi o np. Lozermenschów itp. może być dla osób które stosują powyższe zwroty obraźliwe. Ja sam mając w profilu Łódź nie mówię żeby zabronić wpisywania "niestandartowych" nazw miast itp. bo to już mi wygląda na przesadne kontrolowanie użytkowników. Jeśli komuś zależy na poznanie pochodzenia, lub miejsca zamieszkania użytkowników tak jak teraz, np. Fizolowi to może właśnie założyć taki wątek w Hyde Parku. Nie można być egoistami, może dla niektórych równie ważne jest posiadanie w profilu "Otchłań wszechczasu" (cokoliwek to miałoby znaczyć Wink ), tak samo jak i stwierdzenie, że
KN napisał(a):Z tego, co widzę, to większość osób stosuje normalne wpisy.
też jest egoistyczne bo co to znaczy normalne hę ? Jedni lubią tak drudzy inaczej. Po co robić sobie sztuczne problemy i powody do sporób, choć nie jestem "wojującym liberałem" Wink, to w tej kwestii jestem za pełnym prawem do wolnego wyboru użytkowników (jeśli chodzi o to co chcą mieć w polu "skąd" Wink ) . Pozdrawiam Big Grin .
KN. napisał(a):A może byłoby z tego wyjście takie, żeby zabronić wpisywania w polu skąd różnego rodzaju żartów, Breslau-ów, Lozermerchów, stądów i innych tego typu bzdur?
I proponuję do tego odgórny nakaz wpisania w pole "skąd" słówka "Warszawa"
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
mike_di napisał(a):tak samo jak i stwierdzenie, że
KN napisał(a):Z tego, co widzę, to większość osób stosuje normalne wpisy.
też jest egoistyczne bo co to znaczy normalne hę ?
Normalny, to znaczy, Mike'u_di, zgodny z obowiązującą nazwą miejscowości, w której się mieszka. Czy to naprawdę trzeba tłumaczyć?

KN.
olaff22 napisał(a):I proponuję do tego odgórny nakaz wpisania w pole "skąd" słówka "Warszawa"
Nie rozumeim jaki to miałoby mieć sens. Ale Ty pewnie rozumiesz.

KN.
KN. napisał(a):Nie rozumeim jaki to miałoby mieć sens.
To by służyło uniformizacji, której tak nam przecież potrzeba, no nie Krzysiu?. Dobry Kaczmarofil pochodzi ze Stolicy. Wink
Ty, wypasiony na Ikacu -
olaff22 napisał(a):To by służyło uniformizacji, której tak nam przecież potrzeba, no nie Krzysiu?. Dobry Kaczmarofil pochodzi ze Stolicy.
Jeśli naprawdę tak sądzisz, to jest to jakaś horrendalna bzdura. Jeśli sobie kpisz, to nie rozumiem przyczyny.

KN.
KN napisał(a):Normalny, to znaczy, Mike'u_di, zgodny z obowiązującą nazwą miejscowości, w której się mieszka. Czy to naprawdę trzeba tłumaczyć?
Czy ja naprawde musze tłumaczyć, że chodziło mi o to, że "normalny" nie znaczy zawsze i dla wszystkich to samo, ja uważam że i Łódź i Lozermensh jest tak samo normalny, każdy na swój sposób i po co się rozwodzić nad przyczynami wpisanie przez kogoś tego czy innego miejsca zamieszkania ? Smile .

BTW. Nie rozumiem też po co tracą forumowicze czas na tak jałowe dyskusje, no ale skoro są potrzebne. I proszę Was Olaffie i KN niech każdy z Was okaże się człowiekiem rozsądnym i powstrzyma przed zbyt ostrą wymianą zdań (obrzucaniem wyzwiskami, nie ważne jak wymyślnymi), która może "zbrzydzić" forumowiczom i ten wątek :/ .

Pozdrawiam Big Grin .
mike_di napisał(a):ja uważam że i Łódź i Lozermensh jest tak samo normalny, każdy na swój sposób
Nie mogę się z Tobą zgodzić, choćbym nie wiem jak chciał. Bo na tej zasadzie nazwa Stalinogród jest tak samo normalna jak Katowice. Czy Twoim zdaniem tak jest?

To takie typowo polskie: nie trzeba za nas tego robić, bo my sami się naznaczymy Breslauem i Lozermenchem. Po co wyręczać panią Steinbach?

KN.
KN jak najbardziej możesz kwestionować zasadnoś wpisywania nazwy Stalinogród tudzież innych przejawów gloryfikacji stalinizmu hitleryzmu, możesz ludziom, którzy to robią wytaczać argumenty mające ich przekonać do zmiany zachowania i podjętych decyzji, ale nie możesz kwestionować ich prawa do swobodnego podejmowania tychże ! Poza tym dobrze wiesz KN, że Stalinogród i Katowice to dla mnie nie to samo, ale skoro ktoś ma ochotę tak wpisać w profilu to zamierzasz to cenzurować ? Ja wolę pokazać bezsensowność takiego postępowania i tyle. Bo nie sztuką jest zakazać, sztuką jest przekonać kogoś, że być może robi źle.

BTW. KN zdajesz się być mistrzem w odwracaniu kota... no już zostawmy tego biednego zwierzaka, w każdym razie potrafisz tak ułożyć pytanie, tudzież swoją wypowiedź aby wykazać, że przedmówca miał na myśli zupełnie coś innego, niż by to wynikało z jego wypowiedzi. Pozdrawiam Big Grin .
mike_di napisał(a):KN zdajesz się być mistrzem w odwracaniu kota... no już zostawmy tego biednego zwierzaka, w każdym razie potrafisz tak ułożyć pytanie, tudzież swoją wypowiedź aby wykazać, że przedmówca miał na myśli zupełnie coś innego, niż by to wynikało z jego wypowiedzi. Pozdrawiam
Teraz to sam się pogrążyłeś Big Grin
Przeczytaj jeszcze raz cały wątek (ze szczególną uwagą dysputę o "normalności")

Pozdrawiam
Maciek
Znajdzie się słowo na każde słowo
mike_di napisał(a):KN jak najbardziej możesz kwestionować zasadnoś wpisywania nazwy Stalinogród tudzież innych przejawów gloryfikacji stalinizmu hitleryzmu, możesz ludziom, którzy to robią wytaczać argumenty mające ich przekonać do zmiany zachowania i podjętych decyzji, ale nie możesz kwestionować ich prawa do swobodnego podejmowania tychże ! Poza tym dobrze wiesz KN, że Stalinogród i Katowice to dla mnie nie to samo, ale skoro ktoś ma ochotę tak wpisać w profilu to zamierzasz to cenzurować ? Ja wolę pokazać bezsensowność takiego postępowania i tyle. Bo nie sztuką jest zakazać, sztuką jest przekonać kogoś, że być może robi źle.
OK, wszystko jasne! Masz rację! Zgadzam się z Tobą!
mike_di napisał(a):BTW. KN zdajesz się być mistrzem w odwracaniu kota... no już zostawmy tego biednego zwierzaka, w każdym razie potrafisz tak ułożyć pytanie, tudzież swoją wypowiedź aby wykazać, że przedmówca miał na myśli zupełnie coś innego, niż by to wynikało z jego wypowiedzi. Pozdrawiam Big Grin .
Jeśli zarzucasz mi celowe odwracanie sensu wypowiedzi rozmówcy, to czuję się urażony.

KN.
Przepraszam nie chciałem urazić :beer: . Lecz po prostu ja podkreśliłem, że normalność bywa różnie przez różnych pojmowana i nikomu nie można odmówić prawa do uzewnętrzniania swoich poglądów itp. nawet jeśli chodzi o "skąd", zaś pytanie KN o Stalinogród w porównaniu do Katowic, albo wynikało z niezrozumienia moich intencji (fakt pokrętnie z lekka przedstawionych), albo miało na celu skupić uwagę na tym, że ja uważam za stosowne używanie nazwy Stalinogród, podczas gdy chcę jedynie wolności wyboru i dyskusji a nie odgórnego nakazywania czegoś Wink . MacB jeśli przeczytasz uważnie co napisałem w tym poście zrozumiesz o jakie odwracanie kota ogonem (choć nie wiem czy to powiedzenie najtrafniej oddaje to o czym chciałem napisać) mi chodziło, nie czuję się pogrążony :] . Pozdrawiam Big Grin .
OK. Rozumiem. Ale zarzut z kotem był ni z gruchy ni z pietruchy.
A o "normalności" można toczyć długie akademickie spory. Zjadanie ludzi też bywa normalne..... a przecież wystarczyłby zdrowy rozsądek, aby nie wdawać się w tę polemikę. I na zakończenie - jeśli odpowiesz na poniższe pytanie twierdząco to odszczekam wszystko co napisałem w tym wątku.
Pytanie:
Czy uważasz, że ktoś NORMALNIE wpisując miejsce zamieszkania np. w kwestionariuszu urzędowym (powiedzmy, że stara sie o pożyczkę w banku, albo pisze do spółdzielni o wykup mieszkania - NORMALNE sytuacje, przyznasz?) napisze dziś Stalinogród czy Lozermensh?

[ Dodano: 2005-06-13, 18:30 ]
Co innego wolność do NIE-normalnego traktowania kwestionariusza na stronie Ann i Artura - w tym i ja nie widzę nic zdrożnego (to tak dopisałem, aby i moje stanowisko było jasne) Wink
Hehe nie wpisze tego wypełniając kwestionariusz normalnie.... według naszej normy, bo może jest to pewne skrzywienie znaczenia norma (no bo chyba powinna być jedna, zresztą nie wiem Wink ), ale ja uważam, że co normalne dla Ciebie nie musi być normalne dla mnie prawda ? Smile . Tak samo to co nazywasz NIE-normalnym traktowaniem formularza, może być dla pana X normalne, bo dla niego normalne jest takie wypełnianie jak i podlewanie roślinek kwasem solnym (inna sprawa, że pan X jest skrzywiony i jego "norma" jest powszechnie uznawana za coś "nienormalnego" co nie zmienia faktu, że postrzega on świat inaczej niż inni i ma swoje "normy", bo norma to pojęcie względne Wink ) . No po prostu chodzi mi o szanowanie wyborów innych i ew. dialog nie zakazy Wink . Pozdrawiam Big Grin .

BTW. Na razie uciekam z forum, bo choć rok szkolny się kończy sprawdziany nie Big Grin .
KN. napisał(a):To takie typowo polskie: nie trzeba za nas tego robić, bo my sami się naznaczymy Breslauem i Lozermenchem.Po co wyręczać panią Steinbach?
Daj spokój, Krzysztof! Teraz to Cię całkiem poważnie absoutnie nie rozumiem! Co też Lozermensch ma wspólnego z Panią Steinbach?
Lozermensch to słowo zaczerpnięte, jak się za pewne domyślasz, z klasyki polskiej literatury - "Ziemi Obiecanej". W "Ziemi obiecanej" jest ono użyte w takim sensie, w jakim było używane w XIX- wiecznej Łodzi, czyli określało człowieka mieszkającego i robiącego interesy w Łodzi.To było normalne,powszechnie używane okreslenie mieszkańca mojego wielokulturowego miasta. Lozermenschem był łodzianin - niewazne, czy Żyd, czy Polak, czy Niemiec.
Ty, wypasiony na Ikacu -
mike_di napisał(a):Hehe nie wpisze ...............
Czyli - nie odszczekuję.
mike_di napisał(a):Hehe nie wpisze ...............
Choć druga część Twojej wypowiedzi poruszyła coś w mojej pamięci...już wiem! Te dwa palce wystające znad wody w geście nożyc Wink
Wracając do tematu... Jako wrocławianin (co prawda przez zasiedzenie, ale zawsze) zgłaszam swój akces, Fizol. Co prawda nie biję rekordów aktywności na tym forum, ale wliczając "starą" Tawernę - stażem nie jestem tu najmłodszy. Co do lokalnych integracji na koncertach piosenek Jacka Kaczmarskiego: tu niestety nie zwiększę frekwencji, gdyż - jak już wielokrotnie wspominałem - jakoś nijak mnie nie interesują obce wykonania Jego piosenek. Co nie znaczy, żem przeciwny tej formie propagowania Jackowego dorobku, nie, nie jestem! Ale nie widzę siebie jako uczestnika takich imprez. Ale domowa nasiadówka z zimnym browarkiem i piosenkami Jacka w Jego wykonaniu - czemu, nie? Pozdrawiam z centrum Wrocławia.
KN. napisał(a):Z tego, co widzę, to większość osób stosuje normalne wpisy.
I chwała im za to, bo my możemy tylko ładnie poprosić o takie wpisy, a czy się ludzie zastosują to już inna sprawa...
olaff22 napisał(a):Daj spokój, Krzysztof! Teraz to Cię całkiem poważnie absoutnie nie rozumiem[...]
OK. Myślę, że wyjaśniliśmy sobie wszystko (jak na razie) w tym wątku. Zresztą ja za bardzo przywiązany do swojego zdania nie jestem.
Artur napisał(a):I chwała im za to, bo my możemy tylko ładnie poprosić o takie wpisy, a czy się ludzie zastosują to już inna sprawa...
Zgadza się.

KN.
Artur napisał(a):I chwała im za to, bo my możemy tylko ładnie poprosić o takie wpisy, a czy się ludzie zastosują to już inna sprawa...
Sądze, że mój wpis, mimo pewnej niestandardowosci, nie pozostawia wątpliwości o jakie miasto chodzi
Ty, wypasiony na Ikacu -
Za to moj opis jest calkowicie nienormalny. Jednak powod dla ktorego tak napisalem jest inny niz czysty zart. Ja poprostu nie wiem co napisac gdyz zbyt czesto zmieniam miejsce pobytu (o jakies 100km).

Poza tym chcialbym pozostac anonimowy na tak kontrowersyjnym forum :wink:

A tak podsumowujac to chyba nie grzech napisac bzdure w polu "skad". Nie ma to jakis skutkow prawnych. Natomiast kiedy przegladam inne fora to mnie np. bawia rzeczy jakie ludzie w tym polu wpisuja.

PS. Aktualnie przebywam w Warszawie.
W swiecie baranow wolimy byc wilkami
Pietruch napisał(a):Poza tym chcialbym pozostac anonimowy na tak kontrowersyjnym forum
A czemu w avantarze masz tego dentystę?
Ty, wypasiony na Ikacu -
A co to ma do rzeczy? I jakiego dentyste?
Pietruch napisał(a):A co to ma do rzeczy?
Nic!. tak zapytałem
Pietruch napisał(a):I jakiego dentyste?
Noo, nie wiesz, kogo masz w avantarze?
Ty, wypasiony na Ikacu -
Jak sie zdaje jest to pan McHammer. Zreszta kim by nie byl, rewelacyjnie tanczy Big Grin

Over & Out
Pietruch napisał(a):to pan McHammer.
no właśnie, on chyba z wyuczonego zawodu był dentystą
Ty, wypasiony na Ikacu -