Forum o Jacku Kaczmarskim
Ankieta wśród... - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Ciekawostki (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Wątek: Ankieta wśród... (/showthread.php?tid=7748)

Ankieta wśród... - miziolekmateusz - 08-31-2011

...rodziny i znajomych. (oczywiście mogło już coś takiego wystąpić na forum) Otóż proponuję, by każdy użytkownik przeprowadził wśród wcześniej wymienionych grup społecznych ankietę. Miała by ona polegać na zadaniu im jednego pytania: Podaj dwa określenia, które według Ciebie najtrafniej opisują Jacka Kaczmarskiego. Ciekaw jestem (dlatego zamieściłem ten temat w tym dziale), czy więcej razy padnie słowo "poeta" czy "muzyk".

Re: Ankieta wśród... - Elzbieta - 08-31-2011

miziolekmateusz napisał(a):...rodziny i znajomych. (oczywiście mogło już coś takiego wystąpić na forum) Otóż proponuję, by każdy użytkownik przeprowadził wśród wcześniej wymienionych grup społecznych ankietę. Miała by ona polegać na zadaniu im jednego pytania: Podaj dwa określenia, które według Ciebie najtrafniej opisują Jacka Kaczmarskiego. Ciekaw jestem (dlatego zamieściłem ten temat w tym dziale), czy więcej razy padnie słowo "poeta" czy "muzyk".

Juz sprawdzilam (na jednej osobie): odpowiedz: czlowiek, artysta
Na sobie Wink : hedonista, artysta

Re: Ankieta wśród... - miziolekmateusz - 08-31-2011

W moim przypadku:
na jednej osobie z rodziny: bard, człowiek solidarności.
na sobie: poeta, IV wieszcz.

Re: Ankieta wśród... - MateuszNagórski - 08-31-2011

Na sobie: Gitara, miłość (wiem, że nie do końca o to chodziło, ale to przychodzi mi do głowy jako pierwsze)
A na innych - nie chce mi się.

MateuszNagórski napisał(a):A na innych - nie chce mi się.

A szkoda, ponieważ chodziło mi głównie o zdanie ludzi, którzy mieli niewielką styczność z poezją Kaczmarskiego.

Re: Ankieta wśród... - Kuba Mędrzycki - 08-31-2011

miziolekmateusz napisał(a):MateuszNagórski pisze:
A na innych - nie chce mi się.

A szkoda, ponieważ chodziło mi głównie o zdanie ludzi, którzy mieli niewielką styczność z poezją Kaczmarskiego.

No, to jeśli o takie osoby, to odpowiedź masz w swoim bodajże drugim poście w tym wątku. Tyle, że w słowie "solidarność" zabrakło wielkiej litery.

Do błędu się przyznaję.

Ale czy wszyscy ludzie tak odpowiedzą (Ci nie mający większej styczności z twórczością Jacka)? Nie. Dlatego potrzeba więcej niż jednej "opinii".

Re: Ankieta wśród... - Ozi - 09-10-2011

Ja: Mistrz, trubadur
Kolega, któremu kilka razy posyłałem utwory Kaczmarskiego: poeta, gitarzysta

Re: Ankieta wśród... - M.S. - 10-12-2011

O, teoria, że boty zajmują się tylko starymi wątkami, właśnie została pogrzebana.

Re: Ankieta wśród... - MacB - 10-12-2011

Smile
Nie zaglądają jednak (póki co Wink ) do wątków kilkudziesięciostronicowych. Pewnie dlatego, że są to hydeparkowe tematy, a tam, jeśli się nie mylę, botom wstęp wzbroniony.

Re: Ankieta wśród... - M.S. - 10-12-2011

Jeszcze brakuje, żeby prosiły o dostęp do grupy Big Grin.

Re: Ankieta wśród... - MacB - 10-12-2011

Jeśli będziemy żyli dostatecznie długo, to i w dziale "Własna twórczość" widzę dla nich miejsce... Wink