![]() |
JK na maturze z historii - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Ciekawostki (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=14) +--- Wątek: JK na maturze z historii (/showthread.php?tid=7697) |
JK na maturze z historii - Zeratul - 05-19-2011 Czasy młodych forumowych "historyków" odeszły już chyba w niepamięć, skoro nikt nie zwrócił uwagi... ![]() Na poziomie podstawowym tegorocznej matury kaczmarofile mieli ułatwione zadanie: arkusz maturalny napisał(a):Zadanie 29. (3 pkt)Źródło: <!-- m --><a class="postlink" href="http://1.s.dziennik.pl/pliki/2089000/2089458-historia-pp.pdf">http://1.s.dziennik.pl/pliki/2089000/20 ... ria-pp.pdf</a><!-- m --> Pozdrawiam Z. P.S. Podziękowania za odkrycie "kaczmarowej" matury należą się mojej mamie :] Re: JK na maturze z historii - pkosela - 05-19-2011 No to: d z i ę k u j e m y ! I pozdrawiamy ![]() Re: JK na maturze z historii - Simon - 05-19-2011 Ależ zwrócił - tyle że w innym miejscu w sieci. Ja przeczytałem o tym na profilu FB WSJK ![]() Re: JK na maturze z historii - Zeratul - 05-19-2011 Simon napisał(a):Ależ zwrócił - tyle że w innym miejscu w sieci. Ja przeczytałem o tym na profilu FB WSJKFaktycznie - musiałem przeoczyć (ostatnio w pracy nie mam nawet czasu na przeglądanie fb - skandal ;D) Re: JK na maturze z historii - Ola - 05-19-2011 pkosela napisał(a):No to:Również pozdrawiam. Fajne to zadanie ![]() Re: JK na maturze z historii - M.S. - 05-19-2011 Ola napisał(a):Fajne to zadanie Zgadzam się. Sympatyczne i trzeba się chwilę zastanowić, jeśli nie skojarzy się tytułu piosenki. W sam raz na podstawę z historii. Re: JK na maturze z historii - Nowhere Woman - 05-19-2011 To jest matura z poziomu rozszerzonego - wiem, bo pisałam ![]() Re: JK na maturze z historii - M.S. - 05-19-2011 No to nieźle Cię wrobili, bo z arkusza jasno wynika, że to podstawa. Zerknij na stronę 23 zalinkowanego pliku PDF. Re: JK na maturze z historii - Elessar - 05-19-2011 Kolega pisał rozszerzenie. Też wspominał, że był Kaczmar. 2 osoby wrobili? Re: JK na maturze z historii - M.S. - 05-19-2011 Nie wiem. Ja tylko mówię co widzę. Re: JK na maturze z historii - żbik - 05-19-2011 Kaczmar był i na tej i na tej, trochę różniły się pytania do fragmentu. Re: JK na maturze z historii - Zeratul - 05-20-2011 żbik napisał(a):Kaczmar był i na tej i na tej, trochę różniły się pytania do fragmentu.Link do arkusza rozszerzonego na stronie Dziennika akurat nie działał, więc nie sprawdzałem... Re: JK na maturze z historii - Przemek - 05-20-2011 To jakieś jaja? To ma byc zadanie maturalne? W tej sytuacji z matematyki mogliby dac zadanie jaka liczba całkowita jest między 6, a 7... Re: JK na maturze z historii - M.S. - 05-20-2011 @Przmek Niestety, dla większości tych, którzy wybrali podstawę, nawet to zadanie jest za trudne. Re: JK na maturze z historii - Alek - 05-21-2011 A jaka w zasadzie jest liczba całkowita między 6 a 7? Re: JK na maturze z historii - Zbrozło - 05-22-2011 No właśnie, jaka? Przemku? Re: JK na maturze z historii - Simon - 05-22-2011 Przemek napisał(a):To jakieś jaja? To ma byc zadanie maturalne?Za jakiś czas na maturze trzeba będzie się tylko umieć poprawnie podpisać... Re: JK na maturze z historii - gosiafar - 05-22-2011 "Oj, naiwny naiwny, naiwny, jak dziecko we mgle" ![]() Re: JK na maturze z historii - Simon - 05-22-2011 Naiwny to jest ten, kto sądzi, że matura to jest coś trudnego. Przynajmniej matura z polskiego. Przy minimalnym nakładzie pracy i przeciętnej inteligencji - nie sposób jej nie zdać. Ja byłbym naiwny, gdybym przypuszczał, że zaostrzą się kryteria. Niestety - przewiduję coś odwrotnego raczej. Re: JK na maturze z historii - Simon - 05-22-2011 A nie tak dawno jeszcze uczono w szkole kaligrafii... Re: JK na maturze z historii - Zbrozło - 05-22-2011 Trzeba, trzeba się podpisać! Bo trzeba umieć napisać literkę klasy i swój numer w dzienniku. No i oczywiście jeszcze pesel! Re: JK na maturze z historii - gosiafar - 05-22-2011 Wiesz, Szymonie, ja zdawałam maturę daaawno temu. I zgadzam się z Tobą, mając jakieś pojęcie w temacie nie sposób zawalić. Ale - o ile chodzi np o matematykę - załatwia się to w miarę szybko - na polskim się pisze i pisze, i pisze. Znajomy był przekonany, że zda na 100% a zawalił, bo zboczył z tematu. Re: JK na maturze z historii - Zeratul - 05-22-2011 To jeszcze pytania z wersji rozszerzonej: matura rozszerzona napisał(a):A. Podaj miejsce i rok konferencji, której dotyczy tekst.Wydają mi się nawet łatwiejsze niż te dla wersji podstawowej ![]() Re: JK na maturze z historii - Przemek - 05-22-2011 Zbrozło napisał(a):No właśnie, jaka? Przemku? żadna, to było podchwytliwe pytanie. W końcu maturalne... Re: JK na maturze z historii - Darkstorm - 05-23-2011 Ale za tego "barda antykomunistycznej opozycji" to powinni minusa dostac. Nie powinno sie tak szufladkować JK a juz na pewno nie na maturze. Re: JK na maturze z historii - gosiafar - 05-23-2011 Jestem za, ale to i tak będzie pokutowało! |