Forum o Jacku Kaczmarskim
Katastrofa samolotu prezydenta - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Wątek: Katastrofa samolotu prezydenta (/showthread.php?tid=7337)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Torrentius - 10-19-2010

MacB napisał(a):I póki co słowa dość jasno "nawiązujące do kampanii nienawiści" padają jedynie z ust PiSowców... Czyżby do czegoś nawoływali?
Jeszcze Niesiołowski chyba coś opowiadał o psychiatryku dla Jego Wysokości, choć może tylko o psychiatrycznym przypadku, nie zacytuję teraz.

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - MacB - 10-20-2010

Jakiś [...] w mundurze policyjnym przed chwilą ogłosił w tv (może to retransmisja - nie wiem), że w rejony biur poselskich zostaną skierowane patrole prewencji policyjnej. Rozumiem, że znikną one z innych, jak z tego widać mniej ważnych, miejsc.
Czy gdy jakiś psychol zasztyletował licealistkę na schodach szkoły, to też ogłaszano takie ruchu? Czy przekierowano patrole w rejony kantorów, gdy przez południową Polskę przetoczyła się fala zabójstw kantorowców?

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - dauri - 10-20-2010

Torrentius napisał(a):Jeszcze Niesiołowski chyba coś opowiadał o psychiatryku dla Jego Wysokości, choć może tylko o psychiatrycznym przypadku, nie zacytuję teraz.

Ale Jego Wysokość chyba nie protestowała, gdy Jego dwór mówił o coś podobnego o Niesiołowskim:
Cytat:"Niesiołowski powinien leczyć się u psychiatry" - mówi DZIENNIKIEM poseł PiS Marek Suski.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/143623,prezydent-nie-podal-reki-niesiolowskiemu.html">http://wiadomosci.dziennik.pl/polityka/ ... kiemu.html</a><!-- m -->

Skądinąd oburza mnie sam fakt, że w celu zdyskredytowania przeciwnika politycznego wysyła się go do psychiatry, zwłaszcza jeżeli mówi to chrześcijanin, mający w ustach mnóstwo frazesów o godności osoby ludzkiej. W podtekście takich wypowiedzi jest mocna sugestia, że osoby chore psychicznie są w jakiś sposób gorsze - a to przecież choroby jak wszystkie inne, niezależne od woli chorego. Chorzy psychicznie powinni cieszyć się szacunkiem osób psychicznie zdrowych lub uważających się za takich, a zwłaszcza uważających się za chrześcijan.

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Luter - 10-20-2010

dauri napisał(a):Chorzy psychicznie powinni cieszyć się szacunkiem osób psychicznie zdrowych lub uważających się za takich, a zwłaszcza uważających się za chrześcijan.
Pod warunkiem, że znajdują się tam, gdzie ich miejsce (czyli na przykład w domu, wśród bliskich), a nie pełnią ważne funkcje publiczne, na przykład liderów partii.

Po licznych wypowiedziach takich jak ta:
Cytat:To kolejna kompromitacja Platformy Obywatelskiej - mówił Jarosław Kaczyński. Prezes PiS ocenił w wywiadzie dla Radia Maryja, że odpowiedzialność polityków PO i premiera Donalda Tuska za dzisiejszy atak w biurze PiS w Łodzi jest "zupełnie jasna".
zastanawia mnie, co się jeszcze musi zdarzyć, żeby ten cały rój pajaców z mediów i świata polityki zdał sobie sprawę, że ten człowiek naprawdę ma poważne problemy psychiczne - nie tylko w sensie przenośnym.

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - dauri - 10-20-2010

Luter napisał(a):Pod warunkiem, że znajdują się tam, gdzie ich miejsce (czyli na przykład w domu, wśród bliskich), a nie pełnią ważne funkcje publiczne, na przykład liderów partii.
Ależ nie. Osobom chorym psychicznie nie sposób stawiać żadnych warunków. One nie mają możliwości właściwej oceny swoich zachowań ani zachowań innych ludzi. Mogą nawet nie mieć świadomości swojej choroby i uważać, że tylko one są normalne, a zwariowali wszyscy dookoła. Nie odpowiadają karnie za swoje czyny. Jeżeli stawiać jakieś warunki, to osobom, które w warunkach demokracji przyzwalają na pełnienie ważnych funkcji publicznych przez chorych psychicznie - wyborcom, członkom partii oraz "autorytetom".

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Simon - 10-23-2010

Cytat:PiS złoży wniosek o powołanie parlamentarnego zespołu ds. monitorowania internetu (...) Posłowie PiS wraz z grupą wolontariuszy - internautów, którzy chcą współpracować z zespołem - będą "bardzo skrupulatnie filtrować" treści w internecie.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8555332,PiS_chce_pilnowac_internetu__Powola_specjalny_zespol.html">http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... espol.html</a><!-- m -->

Ciekaw jestem, czy owa grupa wolontariuszy-internautów (czyli naszych forumowych PiSuarów) już na mnie/nas doniosła. :]

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - dauri - 10-23-2010

Na wszelki wypadek napisz, co mamy zrobić, gdybyś nagle przestał pisać na forum. ;(

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Kuba Mędrzycki - 10-23-2010

Simon napisał(a):Ciekaw jestem, czy owa grupa wolontariuszy-internautów (czyli naszych forumowych PiSuarów) już na mnie/nas doniosła.
No, ja od paru dni wzdrygam się na dźwięk dzwonka do drzwi w obawie czy to aby już nie prokurator :ups:

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Simon - 10-23-2010

dauri napisał(a):Na wszelki wypadek napisz, co mamy zrobić, gdybyś nagle przestał pisać na forum.(
Jak to co?!
Stawiajcie czym prędzej krzyż! I brońcie go,brońcie! Zaraz przyłączy sie do Was stado oszołomów, narobi szumu, zbiegną się media - będę uratowany!

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Karol - 10-23-2010

A może lepiej przybić Cię do tego krzyża, wtedy nikt Cię nie ruszy Wink?

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - MacB - 10-23-2010

A może... to pomoże?

[Obrazek: 594855829.jpg?isGallery=&share=&shareID=...45ootfdtap]

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Elzbieta - 10-23-2010

MacB napisał(a):A może... to pomoże?

[Obrazek: 594855829.jpg?isGallery=&share=&shareID=...45ootfdtap]
Nie otwiera się..
e.

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - MacB - 10-23-2010

A teraz?

[Obrazek: simonescu.jpg]

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Elzbieta - 10-24-2010

A teraz- piękne dzięki!

e.

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Simon - 10-24-2010

Raczej przydałoby się zdjęcie z Prezesem, koszulkę założyć może każdy - stanąć obok Absolutu już nie :-)

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - MacB - 10-24-2010

Koło Absolutu? I jeszcze, żeby był zadowolony? Mówisz i masz Wink

[Obrazek: prezesowe.jpg]

Ba! To jeszcze lepiej! Wszak, jak widać - to ON stanął obok mnie, a nie ja prz Nim! To jest dopiero alibi.
Na dodatek - Jarosław kuka mi filuternie w dekolt, co by też wiele wyjaśniało w kwestii jego zatwardziałego kawalerstwa, Szczypińska to tylko przykrywka!

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - MacB - 10-24-2010

Dupa ze mnie, a nie manipulator. Ona miał z satysfakcją czytać napisy na Twoim tiszercie, a nie zaglądać Ci w dekolt. Big Grin

MacB napisał(a):Ona miał z satysfakcją czytać napisy na Twoim tiszercie, a nie zaglądać Ci w dekolt
Ale ona z naturą nie wygra! Big Grin

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - MacB - 10-25-2010

Pozwoliłem sobie przenieść z innego wątku.
colt napisał(a):co argumentów do MacB - to dodałbym od siebie (reszta jest pochodną wniosków komisji) , że nie powinno być mowy o żadnych przepisach/konwencjach regulujących postępowanie śledcze...
Zaraz, zaraz - czy my mówimy/piszemy o postępowaniu powypadkowym, czy mamy inne spojrzenie na przyczynę katastrofy?
colt napisał(a):Co do argumentów - to jeżeli jesteś ciekaw , proszę bardzo mogę je wypunktować - o ile jeszcze ich nie słyszałeś od "komisarza" Macierewicza.
Bardzo proszę - wypunktuj.
Może będzie się łatwiej rozmawiało.

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - JoannaK - 10-25-2010

Przenoszę się tu razem z Wami:
colt napisał(a):nie powinno być mowy o żadnych przepisach/konwencjach regulujących postępowanie śledcze - z tego względu iż jest to przypadek bezprecedensowy.
...tym bardziej, że bez względu na te przepisy/konwencje, kiedy Miedwiediew powołał tę rosyjską komisję rządową na czele z Putinem, zaproponował Polsce "ścisłą współpracę". Można było przypuszczać, że kiedy 10-go kwietnia wieczorem Tusk przybył do Smoleńska, omówi z prezydentem Rosji warunki tejże współpracy, a nie tylko wymienią uściski w świetle kamer. Komorowski też zaraz po przejęciu obowiązków prezydenta zajął się głównie polityką kadrową, choć przecież nie wiedział jeszcze dokładnie kto nie żyje, a sprawa udziału Polski w śledztwie zdawała się go w ogóle nie obchodzić. Minister obrony narodowej Bogdan Klich również przez kilka pierwszych dni nie podjął żadnych działań, choć po jakiejkolwiek katastrofie ma obowiązek natychmiast powołać Komisję Badania Wypadków Lotniczych.
To był samolot wojskowy, a więc nie powinna być tu zastosowana Konwencja Chicagowska, ale porozumienie polsko - rosyjskie z 1993 roku. Dlaczego nikt o nim nie przypomniał? Dlaczego kiedy 11-go kwietnia do Smoleńska przybyła delegacja wojskowa Inspektoratu MON ds. Bezpieczeństwa Lotów, była ona kompletnie nieprzygotowana do rozmów z Rosjanami, nie miała żadnych wytycznych od polskiego rządu? Polakom nie zależało na udziale w śledztwie. Dlaczego?

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Kuba Mędrzycki - 10-25-2010

JoannaK napisał(a):Polakom nie zależało na udziale w śledztwie. Dlaczego?
No, nie mów że jeszcze się nad tym zastanawiasz Smile

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - MacB - 10-25-2010

JoannaK napisał(a):...tym bardziej, że bez względu na te przepisy/konwencje, kiedy Miedwiediew powołał tę rosyjską komisję... na czele z Putinem... 10-go kwietnia wieczorem Tusk przybył do Smoleńska... Komorowski też zaraz po przejęciu obowiązków prezydenta zajął się... Minister obrony narodowej Bogdan Klich również przez kilka pierwszych dni nie podjął... kiedy 11-go kwietnia do Smoleńska przybyła delegacja wojskowa Inspektoratu MON ds. Bezpieczeństwa Lotów...
Ale Ty też o działaniach po katastrofie. A przecież ten spisek Putina, Komorowskiego, Tuska, MON i Miedwiediewa musiał precyzyjnie zadziałać jeszcze przed 10 kwietnia, czyż nie?

Znów muszę się przenieść, bo p. PG nie zasługuje, by Jego wywiad zdominował temat mający już swój wątek na naszym forum.
colt napisał(a):Mac, jest wiele niejasności i byłoby super gdybyto wszystko rzetelnie wyjaśnić i tyle.
Wprowadźmy więc trochę logiki w nasze rozumowanie.
Jesteśmy wrednym Putinem i planujemy wyeliminować niewygodnego dla nas polityka - prezydenta Polski, który stanowi zagrożenie dla z cicha rozwijanej neoimperialnej polityki Rosji. Dogadujemy się ze zdrajcą własnego narodu - premierem Tuskiem i tak wrabiamy nic niespodziewającego się Kaczyńskiego (nie spodziewał się tego zamachu, czyż nie?), by ze swoją świtą (dla niepoznaki Tusk umieszcza na pokładzie samolotu posłów z innych, w tym z własnego, ugrupowań i sporą rzeszę niemających nic wspólnego z polityką prowadzona przez ówczesnego prezydenta RP współpasażerów) poleciał innym, niż Tusk właśnie samolotem i by go przy okazji tej podróży, pod pozorem WYPADKU lotniczego... ZGŁADZIĆ.
Tak? Tak według Ciebie wyglądał ZAMACH w fazie sprzed 10 kwietnia? Czy może inaczej?
C.D.N.

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - JoannaK - 10-25-2010

To gdzie w końcu dyskutujemy na ten temat? Tu czy na "Wywiadzie z PG"?

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - MacB - 10-26-2010

Wygląda na to, że "tam".

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Simon - 10-26-2010

Cytat:Jak ja bym dorwał jednego z drugim i mu tę dupeczkę przetrzepał...
Takie oto marzenia ma poseł PiSuaru, niejaki Maks Kraczkowski...

A kogo dotyczą jego fantazje?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Internauci-strzezcie-sie!-Oni-sie-za-Was-wezma,wid,12795769,wiadomosc.html">http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html</a><!-- m -->

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - kamil_s - 10-26-2010

Simon napisał(a):
Cytat:Jak ja bym dorwał jednego z drugim i mu tę dupeczkę przetrzepał...
Takie oto marzenia ma poseł PiSuaru, niejaki Maks Kraczkowski...
Hmm ja tam zrozumiałem, że zacytowane przez Ciebie słowa wypowiedział poseł PSL - Eugeniusz Kłopotek.

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Simon - 10-26-2010

Bingo! Moja kulpa!

Ale pomysł z netem paradny!

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Luter - 10-26-2010

Ale sam fakt, że przedstawiciele narodu w wysokim sejmie takie pomysły zgłaszają na poważnie już śmieszny nie jest.
Cytat:Mam dość inwektyw, opluwania, anonimowych wpisów ludzi, którzy myślą, że im wszystko wolno.
A ja mam dość darmozjadów, którym się wydaje, że ludzie są tylko po to, żeby płacić podatki, za które panowie życia będą się bawić. Powiem więcej - mam nadzieję, że ten łódzki wypadek przyczyni się jakoś do zbudowania w ludziach świadomości, że ze swojej ciężkiej pracy utrzymują tysiące trutni w rodzaju rozmaitych Kurskich, którzy dla fantazji za nasze pieniądze zabawiają się w ochronę.

Re: Katastrofa samolotu prezydenta - Kuba Mędrzycki - 11-10-2010

<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.onet.pl/raporty/krzyz-przed-palacem-prezydenckim/krzyz-przeniesiony-do-kosciola-sw-anny-jestesmy-za,1,3783184,wiadomosc.html">http://wiadomosci.onet.pl/raporty/krzyz ... omosc.html</a><!-- m -->

Nareszcie.