![]() |
Poszukuję? - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Muzyka (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=12) +--- Wątek: Poszukuję? (/showthread.php?tid=7303) Strony:
1
2
|
Poszukuję? - kolcon50 - 03-20-2010 :pomocy: Czy ktoś może wie kto to ? !! podaje link i czekam na odpowiedź. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/galeria/live/images/zdjecie_6.jpg">http://www.kaczmarski.art.pl/galeria/li ... ecie_6.jpg</a><!-- m --> Re: Poszukuję? - żbik - 03-20-2010 Stanisław Elsner Załuski. Jakiś quiz czy konkurs nabijania postów? Wygrałem coś? Re: Poszukuję? - kolcon50 - 03-21-2010 Nie porostu nie widziałam kto to ![]() Re: Poszukuję? - Kuba Mędrzycki - 03-21-2010 żbik napisał(a):Jakiś quiz czy konkurs nabijania postów? Eee, no coś Ty? ![]() Mój numer jeden w tym konkursie to to: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?f=20&t=4822">viewtopic.php?f=20&t=4822</a><!-- l --> Re: Poszukuję? - kolcon50 - 03-22-2010 Tak mi się zadaje że jestem najmłodsza na forum więc mam prawo nie wiedzieć ![]() Re: Poszukuję? - Aneta - 03-22-2010 skąd jesteś taka pewna??? :niepewny: ile masz lat :offtopic2: Re: Poszukuję? - Jaśko - 03-22-2010 50 - to albo wiek, albo data urodzenia. ![]() Re: Poszukuję? - Aneta - 03-22-2010 No tak :wstyd: jak mogłam na to nie wpaść :rotfl: Re: Poszukuję? - MasximusDecimus - 03-22-2010 Cytat:50 - to albo wiek, albo data urodzenia. No tak, tylko ze jak wiek to ma 50 lat, a jak data urodzenia to 60. A jest podobnież najmłodsza na forum. Re: Poszukuję? - JoannaK - 03-22-2010 O kurczę, to ile Wy macie lat? Jest ktoś poniżej 70-ki? (że też przy okazji nabiję sobie posta) Re: Poszukuję? - Zbrozło - 03-22-2010 Są tu szesnastolatki, które swoją dojrzałością przewyższają wielu kolegów forumowych, oraz szesnastolatki, które są w gimnazjum, oraz szesnastolatki, które narzekają jak stare dziady. Re: Poszukuję? - Zbrozło - 03-22-2010 Aha! Jeszcze jedno. Przykro mi, żbiku, ale pomyliłeś się. Ten pan na obrazku to nie "Stanisław Elsner Załuski", tylko Stanisław Elsner-Załuski. Stawiam wam świeczkę: [*] Re: Poszukuję? - Przemek - 03-22-2010 Zbrozło napisał(a):Są tu szesnastolatki, które swoją dojrzałością przewyższają wielu kolegów forumowych, oraz szesnastolatki, które są w gimnazjum, oraz szesnastolatki, które narzekają jak stare dziady. No i najważniejsza kategoria szesnatolatki, które mają fajne cycki ![]() Re: Poszukuję? - MasximusDecimus - 03-22-2010 Te ostatnie najciekawsze niewątpliwie Przemku. Nie zapominajcie o szesnastolatkach, które chodzą do podstawówki. ![]() Re: Poszukuję? - Kuba Mędrzycki - 03-22-2010 Zbrozło napisał(a):Ten pan na obrazku to nie "Stanisław Elsner Załuski", tylko Stanisław Elsner-Załuski. A tak naprawdę, to i w tym drugim przypadku nie masz do końca racji ![]() Re: Poszukuję? - Zbrozło - 03-22-2010 Kuba Mędrzycki napisał(a):Zbrozło napisał(a):Ten pan na obrazku to nie "Stanisław Elsner Załuski", tylko Stanisław Elsner-Załuski. Dlaczego? Opierałem się na książce "To moja droga" - strona 226. Re: Poszukuję? - Kuba Mędrzycki - 03-22-2010 Pozwól, że odpiszę Ci na pw. Re: Poszukuję? - Luter - 03-22-2010 Zbrozło napisał(a):Dlaczego? Opierałem się na książce "To moja droga" - strona 226. To niestety błąd. Sądzę, że redaktorka, która reagowała tę książkę, po prostu bez sensu dostawiła dywiz, bo wydawało jej się, że Elsner i Załuski to dwa człony nazwiska. W dzisiejszych czasach książki są niestety kiepsko redagowane. To o czym mówi Kuba to jeszcze coś innego i nie ma tu nic do rzeczy. Pan Stanisław nosi nazwisko Załuski, a "Elsner" to jego przydomek artystyczny. Prawidłowo więc jest bez dywiza: Stanisław Elsner Załuski. Re: Poszukuję? - Krzysiek Stanejko - 03-23-2010 Luter napisał(a):To o czym mówi Kuba to jeszcze coś innego i nie ma tu nic do rzeczy. Pan Stanisław nosi nazwisko Załuski, a "Elsner" to jego przydomek artystyczny. Prawidłowo więc jest bez dywiza: Stanisław Elsner Załuski. Czyli "Elsner" może być równie dobrze w cudzysłowie, to chyba by był koniec debaty w tym zakresie. Re: Poszukuję? - Luter - 03-23-2010 Krzysiek Stanejko napisał(a):Czyli "Elsner" może być równie dobrze w cudzysłowie, to chyba by był koniec debaty w tym zakresie. Tak, ale sam Pan Stanisław pisze się w taki sposób jak podałem, bez cudzysłowu. Re: Poszukuję? - dauri - 03-23-2010 Luter napisał(a):Pan Stanisław nosi nazwisko Załuski, a "Elsner" to jego przydomek artystyczny. Prawidłowo więc jest bez dywiza: Stanisław Elsner Załuski.Ale w innych takich przypadkach najczęściej pisownia jest z dywizem: np. Boy-Żeleński, Cat-Mackiewicz. Re: Poszukuję? - kolcon50 - 03-23-2010 Ja ma 13 lat ![]() Re: Poszukuję? - Luter - 03-23-2010 dauri napisał(a):Ale w innych takich przypadkach najczęściej pisownia jest z dywizem: np. Boy-Żeleński, Cat-Mackiewicz. Albo Komeda-Trzciński. Racja. W takim razie już nie wiem jak to powinno być. Przy okazji zapytam Pana Stanisława. Re: Poszukuję? - gosiafar - 03-23-2010 kolcon50 napisał(a):Ja ma 13 lat Mimo to - o ile dobrze pamiętam - są na forum jeszcze młodsi od Ciebie! ![]() Re: Poszukuję? - JoannaK - 03-23-2010 gosiafar napisał(a):Mimo to - o ile dobrze pamiętam - są na forum jeszcze młodsi od Ciebie!Mój Boże, kto?... mam nadzieję, że nie Luter?... :o Re: Poszukuję? - Pils - 03-23-2010 kolcon50 napisał(a):Ja ma 13 lat No nie wiem czy "ja" jest tego samego zdania Re: Poszukuję? - Kuba Mędrzycki - 03-23-2010 kolcon50 napisał(a):Ja ma 13 lat Wydawało mi się, że Ja jest jednak nieco starszy. Chociaż, czytając niektóre jego posty, faktycznie można odnieść podobne wrażenie ![]() Re: Poszukuję? - Aneta - 03-23-2010 Hehe Takiego tematu jeszcze nie widziałam. Od początku do końca jest to off topic :rotfl: a jednak bardzo śmieszny i nikt się o dziwo na to nie złości ![]() Re: Poszukuję? - żbik - 03-23-2010 Wypraszam sobie, ja wypowiedziałem się bardzo na temat. O. Re: Poszukuję? - MasximusDecimus - 03-23-2010 Cytat:Hehe kwestia czasu jak zacznie się ktoś złościć, zobaczymy co kolcon na to odpowie, co mu napisali wyżej. |