![]() |
chwyty do programu "Raport z oblężonego miasta" - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Gintrowski, Łapiński, Wysocki i inni (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Przemysław Gintrowski i Zbigniew Łapiński (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=29) +--- Wątek: chwyty do programu "Raport z oblężonego miasta" (/showthread.php?tid=725) Strony:
1
2
|
chwyty do programu "Raport z oblężonego miasta" - Mat - 02-19-2005 poszukuje pilnie akordow do tego programu... glownie zalezy mi na Tajnym spotkaniu z M i piosence z PPP'81 "TO ja twoj syn" badz " czy poznajesz mnie moja polska" .... poza akordami mile widzane wskazowki ... z gory dziekuje :!: Re: chwyty do programu "Raport z oblężonego miasta" - Zeratul - 02-19-2005 Mat napisał(a):poszukuje pilnie akordow do tego programu... glownie zalezy mi na Tajnym spotkaniu z M i piosence z PPP'81 "TO ja twoj syn" badz " czy poznajesz mnie moja polska" .... poza akordami mile widzane wskazowki ... z gory dziekuje :!:A co ma wspólnego "To ja twój syn" z "Raportem..." :?: Przynajmniej na mojej płycie takowej piosenki nie uświadczysz :o Pozdrawiam Zeratul P.S. Coś już było o tej piosence na forum, chwilowo nie mogę sobie przypmnieć gdzie :niepewny:, ale może uda Ci się znaleźć. "podziemne " wydanie "Raportu..." - mooni - 02-19-2005 Mat jest zapewne w posiadaniu rozszerzonej "wersji" programu "Raport...". Miałem ja przez pewien czas i załuję że juz nie mam. Pamietam, że jest tam piosenka o "drzewach", wiersz Herberta recytowany przez Gintrowskiego, piosenka oparta na muzyce z filmu "Nadzór" (albo odwrotnie) i pare innych. Mało dostepna rzecz. - Mat - 02-20-2005 nie .... TO ja twoj syn nie ma zadnego zwiazku.... nie chcialem zakladac kolejnego tematu.. bo i po co :?: - Łukasz - 04-13-2005 Mam pytanie: Czy ktoś jest w posiadaniu chwytów to piosenki pt. " Zomo, spokój, bies" ? Będę bardzo wdzięczny Pozdrawiam - Tomasz Susmęd - 04-14-2005 Postaram sie w wolnej chwili opracowac ten utwor. Pozdrawiam Tomek [ Dodano: 2005-04-27, 21:53 ] Juz opracowalem i wyslalem Arturowi, powinny sie pokazac wkrotce na stronie. Pozdrawiam Tomek Chwyty - Waldas - 01-01-2006 Witam!!! bardzo mi miło ,że dołączyłem do "fanclubu" J.Kaczmarskiego. Jestem bardzo dobrze zapoznany z poezją i pieśniami Jacka. Ostatnio ja i nasza grupa "kluczyki" jeździła po trasie koncertowej z programem "Mury" teraz przygotowujemy program "Raport z oblężonego miasta" Zbigniewa Herberta. Zwracam się z pytaniem czy ktoś może ma chwyty do tego programu. Pozdrawiam Waldas - Mat - 01-01-2006 Do niektórych utworów chwyty są na stronie... w dziale muzyka... jako nuty razem z linia melodyczna... ![]() - MacB - 01-01-2006 Waldas napisał(a):Ostatnio ja i nasza grupa "kluczyki" jeździła po trasie koncertowej z programem "Mury"??? Gracie cały repertuar z "Murów"? Opowiedz coś więcej. - Waldas - 01-01-2006 Nie wystawialiśmy całego reperturu mury tylko kilka pieśni. Może było troche wiekszości z repertuaru "mury" ale też trochę mieszanki z innych. Nasz program nazywał sie "Ale żródło wciąż bije" - Petrvs - 01-01-2006 Tutaj masz teksty do Raportu - nie we wszystkich ale pod niektórymi tekstami z raportu są linki do nut, opracowane przez Tomka Susmęda <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.gintrowski.art.pl/modules.php?name=Dyskografia2&sa=lista&id=23">http://www.gintrowski.art.pl/modules.ph ... ista&id=23</a><!-- m --> pozdrawiam ![]() Thanks!!! - Waldas - 01-01-2006 Dzieki za wszystko!! Pozdrawiam - MacB - 01-01-2006 Waldas napisał(a):Nie wystawialiśmy całego reperturu mury tylko kilka pieśni.Rozumiem. Teraz to brzmi prawdopodobniej ![]() - Waldas - 01-01-2006 No to fajnie a teraz zamierzamy przygotować program "Raport z oblężonego miasta" nasza pierwsza pra premiera ma się odbyć dopiero latem ale warto już się przygotowywać. ![]() Pozdrawiam [ Dodano: 2006-01-01, 22:09 ] No i właśnie z tym zamierzamy pojechać z ekipą na festiwal do kołobrzegu ![]() - MacB - 01-01-2006 Waldas napisał(a):No i właśnie z tym zamierzamy pojechać z ekipą na festiwal do kołobrzeguNo to....do zobaczenia (być może) - Petrvs - 01-02-2006 Waldas napisał(a):No i właśnie z tym zamierzamy pojechać z ekipą na festiwal do kołobrzeguZamierzasz w Kołobrzegu wystąpić z recitalem? Z całym Raportem?? Dobrze ja to zrozumiałem? :wink: pozdrawiam PM "Raport z oblężonego miasta" - Waldas - 01-02-2006 Tak. Opuszczamy tylko kilka piosenek takie jak: "Górnicy" i chyba "Będziemy oddychać cicho" ale jeszcze dokładnie niewiem. Bo dopiero zaczynamy przygotowania. Pozdrowienia [ Dodano: 2006-01-02, 18:15 ] A masz może taby do "Wróżba" bo z początku występują???? Re: "Raport z oblężonego miasta" - Zeratul - 01-02-2006 Waldas napisał(a):Tak. Opuszczamy tylko kilka piosenek takie jak: "Górnicy" i chyba "Będziemy oddychać cicho" ale jeszcze dokładnie niewiem. Bo dopiero zaczynamy przygotowania.O ile wiem formuła kołobrzeskiej "Nadziei" przewiduje prezentację tylko 2 piosenek przez uczestników konkursu :| No chyba, że jedziecie tam jako zaproszeni goście :?: :roll: Pozdrawiam Zeratul Festiwal - Waldas - 01-02-2006 Niebyłem tam jeszcze i nie jestem zapoznany z tym festiwalem. Może nawet są dwie do przedstawienia ale też przygotowujemy na inne koncerty ![]() W sumie tak własnie myślimy o tym festiwalu ale też są to koszty. Mieszkamy 350 km od Kołobrzegu i jeszcze trzeba zakwaterowanie ![]() Nic tylko szukać sponsorów... Pozdrawiam - Filip P. - 01-02-2006 No to się wyjaśniło... za przeproszeniem spytam: już sie tam zakwalifikowaliście? CO do noclegu to słyszałem ze ma byc coś zoganizowane, a jak nie to plaża! ![]() - Waldas - 01-02-2006 Wiem trzeba się jeszcze zakwalifikować... ;/ No nic damy z siebie wszystko.. :] Pozdrawiam :wink: - Kuba Mędrzycki - 01-02-2006 Waldas napisał(a):Wiem trzeba się jeszcze zakwalifikować... ;/' Jeśli można... Nie uważam, że piosenki z Raportu, to akurat dobry pomysł na NADZIEJĘ :/ Raz, że tekstów J.Kaczmarskiego, to są tam bodajże zaledwie dwa ![]() Poza tym,, wogóle granie tego programu to średni pomysł w kwestii wykonawczej i odbiorczej... Są to po prostu dość ciężkie piosenii, a niektóre z nich tak średnio się mają do dzisiejszej rzeczywistości. Był to program stworzony przez PG I ZŁ na tamte czasy. Z jakiegoś powodu i PG nie grał później RAPORTU. Chyba, że pojedyncze piosenki na swoich recitalach. No, ale wolny kraj-wolny wybór - próbujcie ![]() Kuba - Petrvs - 01-02-2006 Hehe Waldas, a mógłbyś zamieścić tu jakąś próbkę swoich umiejętności, jakieś swoje nagranie? Jeśli miałbyś problemy z zamieszczeniem wyślij mi na maila ja ci zamieszczę. :wink: Bardzo ciekaw jestem co potrafisz skoro tyle zagrałeś już koncertów... Całe "Mury" teraz "Raport.." :] Odp. - Waldas - 01-02-2006 Bardzo chętnie!! Tylko sęk w tym że niemam mikrofonu a nasze występy nie były nagrywane ;/ Jak już mówiłem całych murów nie grałem ale grałem wiele innych pieśni Jacka. A z raportem niewiem czy to wypali ale miejmy nadziej bo dopiero od tamtego tygodnia daliśmy takie postanowienie żeby to zrobić. - Petrvs - 01-02-2006 Waldas napisał(a):Bardzo chętnie!! <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79355130">http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79355130</a><!-- m --> prosze bardzo mikrofon kosztuje niecałe 9 zł - nie przez Allegro to kupisz w pierwszym lepszym sklepie komputerowym... Ewentualnie jak gdzieś robicie próby to przecież musicie miec nagłośnienie - podłącz sobie magnetofon pod wzmacniacz - do magnetofonu wejście mini- jack 3,5 mm (słuchawkowe) na wzmacniacz zapewne normalny zwykły - takie kabelki także są do kupienia i nagrasz się bez problemu... (potem to łatwo zgrać na kompa takim samym kabelkiem - wejście i wyjście na mini-jack i przez program np Audacity) Myślę że to nie problem... :wink: - ann - 01-02-2006 Waldas napisał(a):Niebyłem tam jeszcze i nie jestem zapoznany z tym festiwalem.Nawet na pewno dwie :] Waldas napisał(a):Jestem bardzo dobrze zapoznany z poezją i pieśniami Jacka.gratuluję skromności :] Odp - Waldas - 01-02-2006 Z lekka przesadzilem :oops: No może raczej napeno nie znam J.K na wylot ale z tym co się spotkałem to myśle że rozumie to. Czasami mnie ponosi ![]() Pozdro A z tym nagraniem to się postaram :wink: [ Dodano: 2006-01-02, 20:36 ] mam nadzieje że nie jesteście źli ze tak mówie??? ![]() Re: Odp - Zeratul - 01-02-2006 Waldas napisał(a):mam nadzieje że nie jesteście źli ze tak mówie???Jak będziemy źli to zauważysz. Zapewniam Cię :twisted: Pozdrawiam Zeratul Re: Odp - radziu_88 - 01-02-2006 Zeratul napisał(a):Jak będziemy źli to zauważysz. Zapewniam Cię :twisted:Nom będziesz wiedział ![]() - Luter - 01-02-2006 Kuba Mędrzycki napisał(a):Raz, że tekstów J.Kaczmarskiego, to są tam bodajże zaledwie dwa - KARZEŁ I WRÓŻBA.W niektórych wersjach Raportu... pojawiał się jeszcze Duch czasu. KN. |