![]() |
VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg (/showthread.php?tid=6986) |
VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - OLI - 07-04-2009 Witajcie, jak wyszło ostatnio na Liście niektórzy nie zawsze wchodzą na stronę tylko od razu na forum. W związku z tym mogła im umknąć ciekawa i ważna informacja. Znany jest już program Festiwalu Nadzieja na rok 2009. Oto on Jak widać jest tylko jeden wieczór koncertów. Co o tym sądzicie? Ciekawe zapowiada się koncert ZR z niegranym przez nich obecnie albumem Sefarad. Mnie ciekawi także, co zaprezentuje Jacek Bończyk(po tym jak ostatnio słyszałem go we Wrocławiu mam duży szacunek dla jego interpretacji). Ogólnie zapowiada się moim zdaniem ciekawie. Co Wy sądzicie? pozdrawiam Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Zbrozło - 07-04-2009 OLI napisał(a):Jak widać jest tylko jeden wieczór koncertów. Co o tym sądzicie?Wielka szkoda. Nie ma żadnego "mocnego" zakończenia jakim był np. ubiegłoroczny koncert Nohavicy. Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Kuba Mędrzycki - 07-04-2009 Cóż, kryzys dopadł i tę imprezę. Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - gosiafar - 07-04-2009 OLI napisał(a):Jak widać jest tylko jeden wieczór koncertów. Co o tym sądzicie?Nie będzie nawet koncertu laureatów? Dziwnie to jakoś... ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - OLI - 07-05-2009 gosiafar napisał(a):Nie będzie nawet koncertu laureatów? Dziwnie to jakoś...Prezentacja laureatów będzie ![]() O godzinie 21.50 planowane jest ogłoszenie wyników konkursu głównego, przedstawienie laureatów i wręczenie nagród. Jest na to 40 minut, więc spokojnie zdobywcy trzech pierwszych miejsc i zwycięzca nagrody publiczności wykona co najmniej jeden utwór. Słyszałem też, że w koncercie "Dzieci Hioba" ma być wykonana Kredka Kramsztyka, nie słyszałem tego utworu w wykonaniu epigońskim, więc zapowiada się ciekawie. p.s. coś nie tak z podlinkowanym przeze mnie programem w poście powyżej, oto raz jeszcze: http://www.kaczmarski.art.pl/ogloszenia/nadzieja.php Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - jodynka - 07-05-2009 pewnie, że szkoda, że jest tylko jeden dzień koncertowy. Ale miejmy (nomen omen) nadzieję, że to tylko przejściowe turbulencje kryzysowe na ten i najdalej przyszły rok. Z tego, co widzę, nie ma w tym roku ProFormy. Trochę szkoda, bo dawno ich nie słyszałam. No ale doba ma jednak ograniczoną ilość godzin... Plusem takiego układu jest to, że będzie można poimprezować po festiwalu, nie będąc tak strasznie zmęczonym ![]() ...ech, tylko czy ja tam będę w tym roku... ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Zeratul - 07-05-2009 Ja akurat za "Sefaradem" nie przepadam - liczyłem na coś nowego (w sensie - nieznanego mi ![]() Jeden dzień koncertów to też trochę mało. Ogólnie nie ma porównania z zeszłoroczną ![]() Pozdrawiam Z. P.S. Obawiam się też, że przy tym układzie nie dostaniemy "oficjalnego" miejsca na pośpiewanie i znów trzeba będzie irytować okolicznych mieszkańców... Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Torrentius - 07-05-2009 OLI napisał(a):Słyszałem też, że w koncercie "Dzieci Hioba" ma być wykonana Kredka Kramsztyka, nie słyszałem tego utworu w wykonaniu epigońskim, więc zapowiada się ciekawie.To może być faktycznie bardzo ciekawe, z resztą tak jak cały program. jodynka napisał(a):Z tego, co widzę, nie ma w tym roku ProFormy. Trochę szkoda, bo dawno ich nie słyszałam.A moim zdaniem dobrze, że nie ma ProFormy. Bardzo ich lubię i cenię, ale nie można na festiwalu słuchać co rok tego samego zespołu. Za rok pewnie znów się pojawią, wszyscy będą stęsknieni i szczęśliwi. Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - OLI - 07-05-2009 Zeratul napisał(a):P.S. Obawiam się też, że przy tym układzie nie dostaniemy "oficjalnego" miejsca na pośpiewanie i znów trzeba będzie irytować okolicznych mieszkańców...Bez obaw ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - lodbrok - 07-06-2009 Na prośbę J. Pechmana zwracam się do osób chętnych, które planują swój pobyt na tegorocznej "Nadziei" i podjęłyby się trudu zbierania i liczenia głosów oddanych na ulubieńca publiczności. Z racji tego, że obecność ubiegłorocznej przewodniczącej komisji skrutacyjnej czyli Jodynki, jest w tym roku niepewna i nic mi nie wiadomo o planach innych osób, bardzo proszę o Wasze zgłoszenia. Ja deklaruję pomoc w całym przedsięwzięciu, ale jeszcze ze trzy osoby by się przydały. Pozdrawiam wszystkich. Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Przemek - 07-06-2009 Zasadniczy plus, to "Zespół Reprezentacyjny". Mam też nadzieję, że będzie można zostać po koncercie na hali... Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - ReDi - 07-06-2009 lodbrok napisał(a):Na prośbę J. Pechmana zwracam się do osób chętnych, które planują swój pobyt na tegorocznej "Nadziei" i podjęłyby się trudu zbierania i liczenia głosów oddanych na ulubieńca publiczności. Z razji tego, że obecność ubiegłorocznej przewodniczącej komisji skrutacyjnej czyli Jodynki, jest w tym roku niepewna i nic mi nie wiadomo o planach innych osób, bardzo proszę o Wasze zgłoszenia. Ja deklaruję pomoc w całym przedsięwzięciu, ale jeszcze ze trzy osoby by się przydały. Pozdrawiam wszystkich.W tamtym roku liczyłem głosy, w tym też chętnie się w to pobawię. Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - OLI - 07-06-2009 Przemek napisał(a):Mam też nadzieję, że będzie można zostać po koncercie na hali...Będzie można ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Torrentius - 07-07-2009 lodbrok napisał(a):Na prośbę J. Pechmana zwracam się do osób chętnych, które planują swój pobyt na tegorocznej "Nadziei" i podjęłyby się trudu zbierania i liczenia głosów oddanych na ulubieńca publiczności. Z racji tego, że obecność ubiegłorocznej przewodniczącej komisji skrutacyjnej czyli Jodynki, jest w tym roku niepewna i nic mi nie wiadomo o planach innych osób, bardzo proszę o Wasze zgłoszenia. Ja deklaruję pomoc w całym przedsięwzięciu, ale jeszcze ze trzy osoby by się przydały. Pozdrawiam wszystkich.Z przyjemnością możemy pomóc (tj. ja i Basik). ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - jodynka - 07-07-2009 słuchajcie, pojawiło się światełko w tunelu - może będę i ja! ![]() wówczas - z wielką chęcią podejmę się roli, którą pełniłam rok temu. teraz tylko trzeba trzymać kciuki, by Tam, Gdzie Decydują Się Losy Mojego Wyjazdu, wszystko było w porządku ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - lodbrok - 07-08-2009 No to jeśli będziesz Jodynko, to nic nie zmieniajmy w stosunku do ubiegłego roku, bo wszystko wypadło bardzo dobrze, łącznie z Twoją prezentacją sceniczną ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Andrzej J. - 07-21-2009 Może ktoś wrzucić jakąś listę występujących, jeśli nie jest tajna :| Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Simon - 07-21-2009 Andrzej J. napisał(a):jeśli nie jest tajnaMyslę, że jest jeszcze kompletowana ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - ja - 07-24-2009 Zbrozło napisał(a):Nie ma żadnego "mocnego" zakończeniaWydaje mi się że "mocnych akcentów" nie zabraknie. Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - rosa - 07-25-2009 Tak naprawdę każda Nadzieja jest trochę inna i niezależnie od wykonawców- ciekawa i pamiętna. Nie będę więc sprawdzała repertuaru i czekam na niespodzianki, jak dziecko na prezent bożonarodzeniowy. Do zobaczenia jak zwykle ![]() Wasza rosa... Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - ja - 07-27-2009 Ola Rosa! Ola Rosa, boi się jej piekło boją się niebiosa! Fajnie że będziesz. Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Marcin Chatys - 07-29-2009 Wszystko wskazuje na to, że Karmaniola też zagra ![]() ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - natkozord - 07-29-2009 do zobaczyska ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Zbrozło - 07-29-2009 No, jadziem już. Do zobaczenia! ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - pkosela - 07-29-2009 natkozord napisał(a):do zobaczyskaTylko nie chowaj się, jak w Bydgoszczy, bo znowu Cię na zdjęciach nie będzie ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Zeratul - 07-29-2009 pkosela napisał(a):Czyżby sam nadworny fotograf do Kołobrzegu się wybierał?natkozord napisał(a):do zobaczyskaTylko nie chowaj się, jak w Bydgoszczy, bo znowu Cię na zdjęciach nie będzie ![]() Pozdrawiam Z. Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - pkosela - 07-29-2009 Zeratul napisał(a):Czyżby sam nadworny fotograf do Kołobrzegu się wybierał?Nie wiem, ale ja tak ![]() Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg WYNIKI - Andrzej J. - 08-01-2009 Na szybko I miejsce Piotr Kajetan Matczuk - gratulacje : ![]() II miejsce Agata Gajtkowska* III miejsce Maria Magdalena Kosik* I wyróżnienie Mateusz Rulski wyróżnienie Jacek Kadis wyróżnienie Elżbieta Napora z zespołem Arkadia Nagroda publiczności - 21% głosów - Piotr Kajetan Matczuk osoby z gwiazdką dostały nominację na jesienny SFP do Krakowa. Uczestniczyło 17 podmiotów artystycznych, 2 nie przyjechało. Znani z forum lub okolic: Elżbieta Czyż, Simon, Brygida Sawicka (zwyc. Bydgoszczy 2009). Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Kuba Mędrzycki - 08-01-2009 Andrzej J. napisał(a):I miejsce Piotr Kajetan Matczuk - gratulacjeNareszcie! Bardzo się cieszę i gratuluję, zwłaszcza że zawsze wierzyłem w Piotrka. Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Simon - 08-02-2009 Gratulacje dla laureatów i podziękowania dla wszystkich za świetną zabawę :piwko: Szczególne ukłony dla Dyla, Lodbroka, Jacka Pachockiego i Bryce`a :poklon: Żałuję bardzo, że musiałem tak szybko wracać, ale mam nadzieję, że uda mi się dotrzeć w tym roku do Marszowic. |