Forum o Jacku Kaczmarskim
VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg (/showthread.php?tid=6986)

Strony: 1 2 3 4 5

VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - OLI - 07-04-2009

Witajcie, jak wyszło ostatnio na Liście niektórzy nie zawsze wchodzą na stronę tylko od razu na forum. W związku z tym mogła im umknąć ciekawa i ważna informacja. Znany jest już program Festiwalu Nadzieja na rok 2009.
Oto on

Jak widać jest tylko jeden wieczór koncertów. Co o tym sądzicie? Ciekawe zapowiada się koncert ZR z niegranym przez nich obecnie albumem Sefarad. Mnie ciekawi także, co zaprezentuje Jacek Bończyk(po tym jak ostatnio słyszałem go we Wrocławiu mam duży szacunek dla jego interpretacji). Ogólnie zapowiada się moim zdaniem ciekawie.
Co Wy sądzicie?
pozdrawiam

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Zbrozło - 07-04-2009

OLI napisał(a):Jak widać jest tylko jeden wieczór koncertów. Co o tym sądzicie?
Wielka szkoda.

Nie ma żadnego "mocnego" zakończenia jakim był np. ubiegłoroczny koncert Nohavicy.

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Kuba Mędrzycki - 07-04-2009

Cóż, kryzys dopadł i tę imprezę.

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - gosiafar - 07-04-2009

OLI napisał(a):Jak widać jest tylko jeden wieczór koncertów. Co o tym sądzicie?
Nie będzie nawet koncertu laureatów? Dziwnie to jakoś... Sad

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - OLI - 07-05-2009

gosiafar napisał(a):Nie będzie nawet koncertu laureatów? Dziwnie to jakoś... Sad
Prezentacja laureatów będzie Smile
O godzinie 21.50 planowane jest ogłoszenie wyników konkursu głównego, przedstawienie laureatów i wręczenie nagród.

Jest na to 40 minut, więc spokojnie zdobywcy trzech pierwszych miejsc i zwycięzca nagrody publiczności wykona co najmniej jeden utwór.

Słyszałem też, że w koncercie "Dzieci Hioba" ma być wykonana Kredka Kramsztyka, nie słyszałem tego utworu w wykonaniu epigońskim, więc zapowiada się ciekawie.

p.s.
coś nie tak z podlinkowanym przeze mnie programem w poście powyżej, oto raz jeszcze: http://www.kaczmarski.art.pl/ogloszenia/nadzieja.php

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - jodynka - 07-05-2009

pewnie, że szkoda, że jest tylko jeden dzień koncertowy. Ale miejmy (nomen omen) nadzieję, że to tylko przejściowe turbulencje kryzysowe na ten i najdalej przyszły rok.
Z tego, co widzę, nie ma w tym roku ProFormy. Trochę szkoda, bo dawno ich nie słyszałam. No ale doba ma jednak ograniczoną ilość godzin...

Plusem takiego układu jest to, że będzie można poimprezować po festiwalu, nie będąc tak strasznie zmęczonym Smile

...ech, tylko czy ja tam będę w tym roku... Sad(

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Zeratul - 07-05-2009

Ja akurat za "Sefaradem" nie przepadam - liczyłem na coś nowego (w sensie - nieznanego mi Wink )
Jeden dzień koncertów to też trochę mało.

Ogólnie nie ma porównania z zeszłoroczną Sad

Pozdrawiam
Z.

P.S. Obawiam się też, że przy tym układzie nie dostaniemy "oficjalnego" miejsca na pośpiewanie i znów trzeba będzie irytować okolicznych mieszkańców...

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Torrentius - 07-05-2009

OLI napisał(a):Słyszałem też, że w koncercie "Dzieci Hioba" ma być wykonana Kredka Kramsztyka, nie słyszałem tego utworu w wykonaniu epigońskim, więc zapowiada się ciekawie.
To może być faktycznie bardzo ciekawe, z resztą tak jak cały program.
jodynka napisał(a):Z tego, co widzę, nie ma w tym roku ProFormy. Trochę szkoda, bo dawno ich nie słyszałam.
A moim zdaniem dobrze, że nie ma ProFormy. Bardzo ich lubię i cenię, ale nie można na festiwalu słuchać co rok tego samego zespołu. Za rok pewnie znów się pojawią, wszyscy będą stęsknieni i szczęśliwi.

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - OLI - 07-05-2009

Zeratul napisał(a):P.S. Obawiam się też, że przy tym układzie nie dostaniemy "oficjalnego" miejsca na pośpiewanie i znów trzeba będzie irytować okolicznych mieszkańców...
Bez obaw Smile

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - lodbrok - 07-06-2009

Na prośbę J. Pechmana zwracam się do osób chętnych, które planują swój pobyt na tegorocznej "Nadziei" i podjęłyby się trudu zbierania i liczenia głosów oddanych na ulubieńca publiczności. Z racji tego, że obecność ubiegłorocznej przewodniczącej komisji skrutacyjnej czyli Jodynki, jest w tym roku niepewna i nic mi nie wiadomo o planach innych osób, bardzo proszę o Wasze zgłoszenia. Ja deklaruję pomoc w całym przedsięwzięciu, ale jeszcze ze trzy osoby by się przydały. Pozdrawiam wszystkich.

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Przemek - 07-06-2009

Zasadniczy plus, to "Zespół Reprezentacyjny". Mam też nadzieję, że będzie można zostać po koncercie na hali...

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - ReDi - 07-06-2009

lodbrok napisał(a):Na prośbę J. Pechmana zwracam się do osób chętnych, które planują swój pobyt na tegorocznej "Nadziei" i podjęłyby się trudu zbierania i liczenia głosów oddanych na ulubieńca publiczności. Z razji tego, że obecność ubiegłorocznej przewodniczącej komisji skrutacyjnej czyli Jodynki, jest w tym roku niepewna i nic mi nie wiadomo o planach innych osób, bardzo proszę o Wasze zgłoszenia. Ja deklaruję pomoc w całym przedsięwzięciu, ale jeszcze ze trzy osoby by się przydały. Pozdrawiam wszystkich.
W tamtym roku liczyłem głosy, w tym też chętnie się w to pobawię.

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - OLI - 07-06-2009

Przemek napisał(a):Mam też nadzieję, że będzie można zostać po koncercie na hali...
Będzie można Smile

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Torrentius - 07-07-2009

lodbrok napisał(a):Na prośbę J. Pechmana zwracam się do osób chętnych, które planują swój pobyt na tegorocznej "Nadziei" i podjęłyby się trudu zbierania i liczenia głosów oddanych na ulubieńca publiczności. Z racji tego, że obecność ubiegłorocznej przewodniczącej komisji skrutacyjnej czyli Jodynki, jest w tym roku niepewna i nic mi nie wiadomo o planach innych osób, bardzo proszę o Wasze zgłoszenia. Ja deklaruję pomoc w całym przedsięwzięciu, ale jeszcze ze trzy osoby by się przydały. Pozdrawiam wszystkich.
Z przyjemnością możemy pomóc (tj. ja i Basik). Smile

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - jodynka - 07-07-2009

słuchajcie, pojawiło się światełko w tunelu - może będę i ja! Smile
wówczas - z wielką chęcią podejmę się roli, którą pełniłam rok temu.

teraz tylko trzeba trzymać kciuki, by Tam, Gdzie Decydują Się Losy Mojego Wyjazdu, wszystko było w porządku Smile

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - lodbrok - 07-08-2009

No to jeśli będziesz Jodynko, to nic nie zmieniajmy w stosunku do ubiegłego roku, bo wszystko wypadło bardzo dobrze, łącznie z Twoją prezentacją sceniczną Smile .

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Andrzej J. - 07-21-2009

Może ktoś wrzucić jakąś listę występujących, jeśli nie jest tajna :|

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Simon - 07-21-2009

Andrzej J. napisał(a):jeśli nie jest tajna
Myslę, że jest jeszcze kompletowana Smile

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - ja - 07-24-2009

Zbrozło napisał(a):Nie ma żadnego "mocnego" zakończenia
Wydaje mi się że "mocnych akcentów" nie zabraknie.

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - rosa - 07-25-2009

Tak naprawdę każda Nadzieja jest trochę inna i niezależnie od wykonawców- ciekawa i pamiętna. Nie będę więc sprawdzała repertuaru i czekam na niespodzianki, jak dziecko na prezent bożonarodzeniowy. Do zobaczenia jak zwykleSmile

Wasza rosa...

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - ja - 07-27-2009

Ola Rosa! Ola Rosa, boi się jej piekło boją się niebiosa! Fajnie że będziesz.

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Marcin Chatys - 07-29-2009

Wszystko wskazuje na to, że Karmaniola też zagraSmile w okrojonym nieco składzie ale zagra. do zobaczenia na miejscuSmile

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - natkozord - 07-29-2009

do zobaczyska Smile

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Zbrozło - 07-29-2009

No, jadziem już.

Do zobaczenia! Smile

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - pkosela - 07-29-2009

natkozord napisał(a):do zobaczyska
Tylko nie chowaj się, jak w Bydgoszczy, bo znowu Cię na zdjęciach nie będzie Wink

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Zeratul - 07-29-2009

pkosela napisał(a):
natkozord napisał(a):do zobaczyska
Tylko nie chowaj się, jak w Bydgoszczy, bo znowu Cię na zdjęciach nie będzie Wink
Czyżby sam nadworny fotograf do Kołobrzegu się wybierał? Wink

Pozdrawiam
Z.

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - pkosela - 07-29-2009

Zeratul napisał(a):Czyżby sam nadworny fotograf do Kołobrzegu się wybierał?
Nie wiem, ale ja tak Big Grin

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg WYNIKI - Andrzej J. - 08-01-2009

Na szybko
I miejsce Piotr Kajetan Matczuk - gratulacje :Smile
II miejsce Agata Gajtkowska*
III miejsce Maria Magdalena Kosik*

I wyróżnienie Mateusz Rulski
wyróżnienie Jacek Kadis
wyróżnienie Elżbieta Napora z zespołem Arkadia

Nagroda publiczności - 21% głosów - Piotr Kajetan Matczuk
osoby z gwiazdką dostały nominację na jesienny SFP do Krakowa.

Uczestniczyło 17 podmiotów artystycznych, 2 nie przyjechało.
Znani z forum lub okolic: Elżbieta Czyż, Simon, Brygida Sawicka (zwyc. Bydgoszczy 2009).

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Kuba Mędrzycki - 08-01-2009

Andrzej J. napisał(a):I miejsce Piotr Kajetan Matczuk - gratulacje
Nareszcie!
Bardzo się cieszę i gratuluję, zwłaszcza że zawsze wierzyłem w Piotrka.

Re: VI Festiwal Nadzieja Kołobrzeg 31.07-1.08 Kołobrzeg - Simon - 08-02-2009

Gratulacje dla laureatów i podziękowania dla wszystkich za świetną zabawę :piwko:
Szczególne ukłony dla Dyla, Lodbroka, Jacka Pachockiego i Bryce`a :poklon:

Żałuję bardzo, że musiałem tak szybko wracać, ale mam nadzieję, że uda mi się dotrzeć w tym roku do Marszowic.