Na jakiej kasecie/płycie mogę znaleźć utwór L. Czajkowskiego - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Gintrowski, Łapiński, Wysocki i inni (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Poeci i Bardowie (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=31) +--- Wątek: Na jakiej kasecie/płycie mogę znaleźć utwór L. Czajkowskiego (/showthread.php?tid=6920) Strony:
1
2
|
Re: Na jakiej kasecie/płycie mogę znaleźć utwór L. Czajkowskiego - Przemek - 05-30-2009 Simon napisał(a):Tutaj - ani jednym słowem nie wypowiadam się na swój temat.Nie musisz pisać wprost o sobie, czasem wystarczy sposób w jaki pisze się o kimś innym... Re: Na jakiej kasecie/płycie mogę znaleźć utwór L. Czajkowskiego - Simon - 05-30-2009 Przemek napisał(a):Nie musisz pisać wprost o sobie, czasem wystarczy sposób w jaki pisze się o kimś innym...Rozumiem. Gdy napiszę, że nowy film Spielberga (albo jakiś stary, np. z 1994r.) jest do dupy, to tak naprawdę chcę światu rzec, iż sam jestem najlepszym reżyserem świata, robię najlepsze filmy i w ogóle jestem artsta od urodzenia, a przodków mam - wiadomo skąd. Ok, pozdrawiam sobotnio i życzę miłego weekendu. :v: Re: Na jakiej kasecie/płycie mogę znaleźć utwór L. Czajkowskiego - Niktważny - 05-30-2009 Simon napisał(a):Rozumiem. Gdy napiszę, że nowy film Spielberga (albo jakiś stary, np. z 1994r.) jest do dupy, to tak naprawdę chcę światu rzec, iż sam jestem najlepszym reżyserem świata, robię najlepsze filmy i w ogóle jestem artsta od urodzenia, a przodków mam - wiadomo skądPiwo!!!! :rotfl: Re: Na jakiej kasecie/płycie mogę znaleźć utwór L. Czajkowskiego - lc - 05-30-2009 Simonie, wcale nie rozumiesz, bo rzecz w tym, że powinienes napisać iż nowy film Spielberga Ci się nie podoba - a nie że jest do dupy. Bo to czy jest do dupy czy nie - tego nie wiesz. I nic do tego nie mają ani Twoje przodki ani tyłki. A poza tym, szanuję Cię jako artystę i doceniam Twój talent oraz umiejętności w piosence poetyckiej - ale radzę Ci pisać nieco powściągliwiej o dokonaniach kolegów po gitarze i piórze. Dodam, że do tych kolegów zaliczam również Doocha. Re: Na jakiej kasecie/płycie mogę znaleźć utwór L. Czajkowskiego - Simon - 05-30-2009 lc napisał(a):szanuję Cię jako artystę i doceniam Twój talent oraz umiejętności w piosence poetyckiejDziękuję. I vice wersal Leszku. Ja Ciebie również - jednak powyższy utwór mi się nie podoba. lc napisał(a):ale radzę Ci pisać nieco powściągliwiej o dokonaniach kolegów po gitarze i piórze.Toteż nie zwykłem tego robić. Uczyniłem powyżej wyjątek i fakt - nie byłem powściągliwy. Nie można mi jednak zarzucić, że wypisuję na temat dokonań kolegów po gitarze i piórze. lc napisał(a):Dodam, że do tych kolegów zaliczam również Doocha.Ja natomiast - nie zaliczam, więc w tym wypadku nie czuję, abym naruszał zasadę. Re: Na jakiej kasecie/płycie mogę znaleźć utwór L. Czajkowskiego - lc - 05-30-2009 Simonie, jeżeli wyjątek - to dobrze. Dodam tylko, że ta piosenka (jakby jej nie oceniać ostro pod względem artystycznym) jest szczególna ze względów, że tak powiem, kronikarskich - i Ty, Simonie, o wielu odniesieniach zawartych w niej po prostu nie wiesz. Są to odniesienia znane kilku osobom zaledwie - ale niech tak już może pozostanie. A co do Ducha, to uważam (na podstawie nagrań umieszczonych na forum) że jest on - mimo wszystko - lepszym artystą niż retorem. A gdyby Dooch jeszcze umiał słuchać rad starszych kolegów (którzy mu przecież źle nie życzą) i nieco inaczej dobierał repertuar - to byłby, moim zdaniem, niezły. Ale musiałby też ujrzeć siebie we właściwych proporcjach - w które to ujrzenie, niestety, ja coraz bardziej wątpię. Tym niemniej, nie uważam za zasadne by go niszczyć na forum. Mimo, że on sam sie o to nieraz prosi. Re: Na jakiej kasecie/płycie mogę znaleźć utwór L. Czajkowskiego - Simon - 05-30-2009 lc napisał(a):jest on - mimo wszystko - lepszym artystą niż retorem.W każdej inne dziedzinie niż retoryka - jest lepszy. Np. w nawlekaniu igieł w rękawicach bokserskich. No nic - kończmy offtop, bo znowu kozaczy potomek powie, że mam kompleks na jego punkcie i drżę ze strachu. Re: Na jakiej kasecie/płycie mogę znaleźć utwór L. Czajkowskiego - ams - 06-04-2009 "Suplikacja zawadiacka" bardzo mi się podoba. Mówię jednak tylko o tekście, bo niestety nagrania nie miałam okazji usłyszec. Podobnie jak Wachmistrz ciekawa jestem, czy można gdzieś jeszcze znaleźc nagranie tego utworu I na pewno bardzo ważna jest tutaj data napisania tego tekstu, nie można przecież patrzec na niego poprzez pryzmat późniejszych wydarzeń, to przecież był dopiero rok 1994... |