Forum o Jacku Kaczmarskim
WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 (/showthread.php?tid=6572)

Strony: 1 2 3

Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Duch77 - 12-18-2008

Hehe Zerat,mysle ,ze nie ma tego zlego,a okazji na pewno jeszcze bedzie kilka Wink
Bardzo lubie twoj dowcip ,podobnie jak Duriego Big Grin
ps.A cio to za niewiasta ci towarzyszyla ,twoja dziewczyna mniemam?? Wink :Smile Smile

Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Zeratul - 12-18-2008

Duch77 napisał(a):ps.A cio to za niewiasta ci towarzyszyla ,twoja dziewczyna mniemam?? Wink :Smile Smile
Pomyliłeś mnie zapewne z Torrentiusem - wstydź się - powinieneś już rozpoznawać swoich wiernych fanów Wink

Pozdrawiam
Z.

Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Torrentius - 12-18-2008

Zeratul napisał(a):powinieneś już rozpoznawać swoich wiernych fanów
Groźbę procesu wysłałem na PW Big Grin

Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Duch77 - 12-19-2008

Nie ,Torentiusa kojarze byl z Basikiem,a widzialem mlodziana w koszulce Zeratul i kolo niego siedziala tez niewiasta i to nie byl Basik Wink

Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - ewus - 12-19-2008

Zerat! Ale przemyciłeś tę swoją dziewczynę! Aż jej nawet nie zauważyłam... A przy jednym stoliku przecież siedziałyśmy! No wstydź się... :p

Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - nadzieja - 12-19-2008

Śnieg okazał się łaskawy i torów nie zasypał, więc ja też pozwolę sobie na kilka słów komentarza.
O niecodziennym nastroju i pięknym wystroju Salonu powiedziano już chyba wszystko, a to czego nie powiedziano, można obejrzeć na zdjęciach. Było bajkowo, było świątecznie, było rodzinnie.

O Simonie i jego gitarze (mimo, że tym razem zmuszony był grać na innej, niż zazwyczaj) mogłabym pisać zawsze dużo i zawsze pozytywnie, w czasie koncertu stanowią jedno i są jakością samą w sobie, więc żeby się nie powtarzać powiem tylko: dobrze, że są.

Bardzo miłe wrażenie wywarła na mnie Ala, zaskoczyła mnie jej piękna barwa głosu w kolędowej tonacji i sama sobie się dziwię, że nie dostrzegłam jej wcześniej. To był świetny występ duetu Triady.

Adam – miałam okazję słyszeć go drugi raz i po raz drugi byłam pełna uznania dla jego ekspresji, siły głosu i dykcji, choć przyznam, że dużo bardziej podobała mi się druga część jego występu, z żelaznym repertuarem kaczmarowym. Może to przez moje ulubione w jego wykonaniu Epitafium dla Wysockiego, a może przez to „rozkręcanie się”, o którym już wspominał Zeratul. Na dodatkową uwagę zasługuje zaprezentowana umiejętność naśladowania odgłosów zwierząt. Smile

I Łukasz... Są ludzie, którzy pewną swobodę sceniczną mają we krwi i on ją ma z całą pewnością. Poza tym, ciekawa, miła dla ucha barwa głosu i to, co jest jego największym atutem – interpretacja. On po prostu rozumie i czuje to, o czym śpiewa.

Trochę żałuję, że tak mało czasu miałam na rozmowy z wcześniej i nowo poznanymi Salonowiczami – w czasie koncertu większość, tak jak i ja, wolała słuchać, a obfitość formy i treści tego wieczoru nie skłaniała do szukania dodatkowych wrażeń na tradycyjnym "afterku". Chyba każdy wolał zanieść ten świąteczny, pokoncertowy nastrój do domu.

Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Simon - 12-20-2008

A oto komplet zdjęć z ostatniego Salonu:
Na tropie Stajenki

Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Zeratul - 12-20-2008

Simon napisał(a):A oto komplet zdjęć z ostatniego Salonu:
Na tropie Stajenki
Nawet doooooch się załapał Wink