![]() |
WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 (/showthread.php?tid=6572) |
Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Duch77 - 12-18-2008 Hehe Zerat,mysle ,ze nie ma tego zlego,a okazji na pewno jeszcze bedzie kilka ![]() Bardzo lubie twoj dowcip ,podobnie jak Duriego ![]() ps.A cio to za niewiasta ci towarzyszyla ,twoja dziewczyna mniemam?? ![]() ![]() ![]() Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Zeratul - 12-18-2008 Duch77 napisał(a):ps.A cio to za niewiasta ci towarzyszyla ,twoja dziewczyna mniemam??Pomyliłeś mnie zapewne z Torrentiusem - wstydź się - powinieneś już rozpoznawać swoich wiernych fanów ![]() Pozdrawiam Z. Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Torrentius - 12-18-2008 Zeratul napisał(a):powinieneś już rozpoznawać swoich wiernych fanówGroźbę procesu wysłałem na PW ![]() Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Duch77 - 12-19-2008 Nie ,Torentiusa kojarze byl z Basikiem,a widzialem mlodziana w koszulce Zeratul i kolo niego siedziala tez niewiasta i to nie byl Basik ![]() Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - ewus - 12-19-2008 Zerat! Ale przemyciłeś tę swoją dziewczynę! Aż jej nawet nie zauważyłam... A przy jednym stoliku przecież siedziałyśmy! No wstydź się... :p Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - nadzieja - 12-19-2008 Śnieg okazał się łaskawy i torów nie zasypał, więc ja też pozwolę sobie na kilka słów komentarza. O niecodziennym nastroju i pięknym wystroju Salonu powiedziano już chyba wszystko, a to czego nie powiedziano, można obejrzeć na zdjęciach. Było bajkowo, było świątecznie, było rodzinnie. O Simonie i jego gitarze (mimo, że tym razem zmuszony był grać na innej, niż zazwyczaj) mogłabym pisać zawsze dużo i zawsze pozytywnie, w czasie koncertu stanowią jedno i są jakością samą w sobie, więc żeby się nie powtarzać powiem tylko: dobrze, że są. Bardzo miłe wrażenie wywarła na mnie Ala, zaskoczyła mnie jej piękna barwa głosu w kolędowej tonacji i sama sobie się dziwię, że nie dostrzegłam jej wcześniej. To był świetny występ duetu Triady. Adam – miałam okazję słyszeć go drugi raz i po raz drugi byłam pełna uznania dla jego ekspresji, siły głosu i dykcji, choć przyznam, że dużo bardziej podobała mi się druga część jego występu, z żelaznym repertuarem kaczmarowym. Może to przez moje ulubione w jego wykonaniu Epitafium dla Wysockiego, a może przez to „rozkręcanie się”, o którym już wspominał Zeratul. Na dodatkową uwagę zasługuje zaprezentowana umiejętność naśladowania odgłosów zwierząt. ![]() I Łukasz... Są ludzie, którzy pewną swobodę sceniczną mają we krwi i on ją ma z całą pewnością. Poza tym, ciekawa, miła dla ucha barwa głosu i to, co jest jego największym atutem – interpretacja. On po prostu rozumie i czuje to, o czym śpiewa. Trochę żałuję, że tak mało czasu miałam na rozmowy z wcześniej i nowo poznanymi Salonowiczami – w czasie koncertu większość, tak jak i ja, wolała słuchać, a obfitość formy i treści tego wieczoru nie skłaniała do szukania dodatkowych wrażeń na tradycyjnym "afterku". Chyba każdy wolał zanieść ten świąteczny, pokoncertowy nastrój do domu. Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Simon - 12-20-2008 A oto komplet zdjęć z ostatniego Salonu: Na tropie Stajenki Re: WSJK na tropie Stajenki- 16.12. godz. 20.00 - Zeratul - 12-20-2008 Simon napisał(a):A oto komplet zdjęć z ostatniego Salonu:Nawet doooooch się załapał ![]() |