Forum o Jacku Kaczmarskim
Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26)
+--- Wątek: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa (/showthread.php?tid=6503)

Strony: 1 2 3

Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Luter - 11-06-2008

Od premiery boxu Scena to dziwna... minęło kilka dni, w związku z tym czas na zagadkę - tym razem dotyczącą bezpośrednio społeczności forumowej:

Którzy użytkownicy tego forum widoczni są na nagraniach prezentowanych w boxie Scena to dziwna...? Proszę wskazać nr płyty, miejsce na płycie (dokładny czas) oraz nick użytkownika.

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - tmach - 11-06-2008

Luter napisał(a):widoczni są na nagraniach prezentowanych w boxie Scena to dziwna...?
Jeden z uż odnalazł Panią Alę. Chyba w Dwóch Skałach. A z forumowiczów ? Prawdę powiedziawszy, nie przyglądałam się publiczności

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Przemek - 11-06-2008

Ja jak wiadomo jeszcze nie miałem okazji trzymać w dłoniach boxu, ale strzelam że może to być Ludwik, Kraśny lub Ula Smile (strzelam poza konkursem oczywiścieSmile))

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Zbrozło - 11-06-2008

Gorzej mają osoby, które nie mają tej przyjemności znać wielu person forumowych.

Przewidziane są jakieś nagrody?

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Elessar - 11-06-2008

Płyta nr 3, 3:37, uż. Luter. Wink

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Kuba Mędrzycki - 11-06-2008

Elessar napisał(a):Płyta nr 3, 3:37, uż. Luter. Wink
Jeszcze szczupak, a teraz...

Smile

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Luter - 11-06-2008

tmach napisał(a):Jeden z uż odnalazł Panią Alę. Chyba w Dwóch Skałach.
Brawo! Jest tam też Pan Marcin Kunicki.
Elessar napisał(a):Płyta nr 3, 3:37, uż. Luter. Wink
E tam, tak to się nie liczy!

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Simon - 11-06-2008

W zasadzie, znając miejsce i czas odbywania się koncertu - można by strzelać, z pewną dozą prawdopodobieństwa. Smile

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Luter - 11-07-2008

Simon napisał(a):W zasadzie, znając miejsce i czas odbywania się koncertu - można by strzelać, z pewną dozą prawdopodobieństwa. Smile
Tak, zgadza się. W tym sensie Elessar strzelił prawidłowo, ale chodzi o to, żeby zidentyfikować użytkownika na filmie, a nie wiedzieć, że tam był.
Jeśli już o tym mówimy, to na Wpzk jestem widoczny, ale na nagraniu bez cięć. Na wersji w Scena to dziwna chyba nigdzie mnie nie widać.

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Simon - 11-07-2008

Luter napisał(a):Elessar strzelił prawidłowo, ale chodzi o to, żeby zidentyfikować użytkownika na filmie, a nie wiedzieć, że tam był.
Oczywiście, zdają sobie sprawę.
Jednak nie mam boxu, więc tak kombinuję. Smile

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Elessar - 11-07-2008

Lutrze, widać Cię tam. W miejscu, o którym mówiłem. Trzeba się tylko przyjrzeć. Wink

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Pils - 11-07-2008

Elessar napisał(a):Lutrze, widać Cię tam. W miejscu, o którym mówiłem. Trzeba się tylko przyjrzeć. Wink
Z tego ujęcia nie ma szans. Ujęcie powino być "ze sceny", ale w tym montażu (chyba) faktycznie się nie załapało. Widziałem kilku znajomych, ale nie "środowiskowi"... za to płyta nr 4 daje pole do popisu :lol:

Elessar napisał(a):Lutrze, widać Cię tam. W miejscu, o którym mówiłem. Trzeba się tylko przyjrzeć. Wink
Jeśli masz na myśli 3. minutę i 37. sekundę nagrania, to nie ma takiej możliwości. Powiedz może gdzie Ty mnie tam widzisz.

Zaraz spróbuję jakiegoś screenshota zrobić i wrzucę.

[Dodano 20 listopada 2008 o 20:12]
Mylę się? (zaznaczone czerwoną ramką): <!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/michal_manka/public/Luter.PNG">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... /Luter.PNG</a><!-- m -->

Ja widzę tylko statyw, łysinę Łapińskiego i czarne tło...

Em... to ja mam tak jasny monitor? Bo ja tam rozróżniam sylwetki ludzi normalnie...

Elessar napisał(a):to ja mam tak jasny monitor?
Raczej ja mam starego rzęcha...

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - tmach - 11-07-2008

Simon napisał(a):Raczej ja mam starego rzęcha...
Wychodzi na to, że jateż

Ej... no ja nie wiem co jest, ja tam naprawdę widzę sylwetki ludzi. Krzysztof (jeśli to on) podpiera głowę lewą dłonią.

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Kuba Mędrzycki - 11-07-2008

Oczywiście, że jest to to ujęcie gdzie widać KNa. Podpiera głowę lewą ręką.

Elessar napisał(a):Ej... no ja nie wiem co jest, ja tam naprawdę widzę sylwetki ludzi. Krzysztof (jeśli to on) podpiera głowę lewą dłonią.
Tak. Ale to ujęcie jest parę sekund wcześniej, a jeszcze wyraźniej jest na 5:45

Ogólnie to ujęcie trwa przez kilka sekund. A dalej nie przeglądałem, to było pierwsze miejsce, które mi się rzuciło w oczy. A czy Ciebie tam też nie ma, Pilsie? Kilka miejsc w prawo?

Elessar napisał(a):Ogólnie to ujęcie trwa przez kilka sekund. A dalej nie przeglądałem, to było pierwsze miejsce, które mi się rzuciło w oczy. A czy Ciebie tam też nie ma, Pilsie? Kilka miejsc w prawo?
Smile dobrze kombinujesz...

Elessar napisał(a):Ogólnie to ujęcie trwa przez kilka sekund. A dalej nie przeglądałem, to było pierwsze miejsce, które mi się rzuciło w oczy.
Podałeś czas o kilka sekund późniejszy i to mnie zmyliło, ale trzeba Ci przyznać że masz niebywałą spostrzegawczość. Nigdy do tej pory nie udało mi się siebie tam zauważyć, a przecież oglądałem ten film wiele razy.
Tak czy inaczej - dwa trafienia zaliczone (bo Pilsa też prawidłowo odgadłeś)! Trzeba się zastanowić nad nagrodą. Masz jakieś preferencje?

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Elessar - 11-08-2008

Raczej żadnych preferencji. Wink

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Niktważny - 11-12-2008

Luter napisał(a):Wpzk jestem widoczny, ale na nagraniu bez cięć. Na wersji w Scena to dziwna chyba nigdzie mnie nie widać.
Pils napisał(a):Z tego ujęcia nie ma szans. Ujęcie powino być "ze sceny",
Luter napisał(a):Powiedz może gdzie Ty mnie tam widzisz.
Kuba Mędrzycki napisał(a):e jest to to ujęcie gdzie widać KNa. Podpiera głowę lewą ręką.
Przyjrzyj się dokładnie, może widać, co robi prawą?
Pils napisał(a):a jeszcze wyraźniej jest na 5:45
Elessar napisał(a):A czy Ciebie tam też nie ma, Pilsie? Kilka miejsc w prawo?
Luter napisał(a):dwa trafienia zaliczone (bo Pilsa też prawidłowo odgadłeś)
:o Przyznam, że dopiero teraz przejrzałem ten wątek.
Panowie, ile Wy macie, kurwa, lat? 5? 7? Razem do kupy ze 20? Onanizujecie się wzajemnie nad tymi kilkoma sekundami, jakby to o Was w tych ujęciach chodziło.

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - Zeratul - 11-12-2008

Paweł Konopacki napisał(a):Panowie, ile Wy macie, kurwa, lat? 5? 7? Razem do kupy ze 20? Onanizujecie się wzajemnie nad tymi kilkoma sekundami, jakby to o Was w tych ujęciach chodziło.
Myślę, że Lutrowi w "zagadce" nie chodziło akurat o niego i Pilsa...

Czepiasz się bez sensu i prowokujesz kolejną awanturę :/

Zeratul

Zeratul napisał(a):Myślę, że Lutrowi w "zagadce" nie chodziło akurat o niego i Pilsa...
Taki pewny to bym tego nie był, ale oczywiście myśleć sobie możesz co chcesz. W każdym razie napewno nie chodziło w tej zagadce o Ciebie, czy o mnie. Big Grin
Zeratul napisał(a):Czepiasz się bez sensu i prowokujesz kolejną awanturę
Bo nazwałem rzecz po imieniu?

Re: Zagadka kaczmarologiczno-środowiskowa - pkosela - 11-12-2008

Pawle, maruda straszna się z Ciebie robi. Wink
Chcą się chłopcy bawić? Niech się bawią. Krzywdy chyba nikomu nie robią.

pkosela napisał(a):Krzywdy chyba nikomu nie robią.
No, nie robią - fakt.