![]() |
Zaczyna się :-( - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Zaczyna się :-( (/showthread.php?tid=6412) |
Re: Zaczyna się :-( - Simon - 10-11-2008 Sławek napisał(a):Oni jedynie przepisali sobie na ciuchach hasło obowiązujące w armii niemieckiej od początku XVIII w.To już nie na hełmach? :lol: Re: Zaczyna się :-( - Jaśko - 10-11-2008 dauri napisał(a):OK, niech będzie, choć to dotyczy absolutnie wszystkich leków, więc na dobrą sprawę lepiej byłoby stosować jedynie zaklęcia czarownika.Dotyczy, ale czym innym jest stosowanie leków np. dla ratowania zdrowia lub wyleczenia jakiejś poważnej choroby, a czym innym dla wygody lub przyjemności. No i do tego dochodzi ten szczegół, że tabletka (jako alternatywa kondoma) są wygodą dla mężczyzny, a bierze je kobieta ![]() dauri napisał(a):To jest Twoja opinia, której nawet nie próbujesz podeprzeć żadnym źródłem (i dlatego trochę ciężko się z Tobą dyskutuje) - a parę udokumentowanych faktów przeczących Twojej opinii masz tu:A jak podane przez Ciebie strony mają sie do tego, o czym pisał Slawek? Na podanych przez Ciebie stronach 1. mowa jest głównie o postawie Koscioła, a nie nazistów, 2. dotyczą one głównie lat '30, podczas gdy holocaust zaczął się w latach '40. 3. nie ma tam chyba nic na temat eksterminacji Żydów. Trudno więc przywoływać je dla zanegowania twierdzenia, jakoby Niemcy nie mieszali Boga do eksterminacji Żydów. Re: Zaczyna się :-( - Luter - 10-12-2008 tmach napisał(a):Sławek, pieprzysz jak potłuczony.No, niestety - i to jest chyba najdelikatniejsza forma, w jakiej da się skomentować chrzanienie Sławka. Re: Zaczyna się :-( - Krasny - 10-12-2008 Sławek napisał(a):temat jest idiotyczny ponieważ nie podoba się Simonowi, a co tam, że ma już 3 strony, śledzi go pewnie aktywnie przynajmniej kilkanaście osób i jakoś nikt jeszcze nie podnosił idiotyczności tematuTemat jest idiotyczny, albowiem idiotyczne są Twoją poglądy - będące porażającą mieszanką najprymitywniejszych stereotypów, najciemniejszego zabobonu i najjaskrawszej nieuczciwości intelektualnej. Plus chamstwo. Re: Zaczyna się :-( - MacB - 10-12-2008 Że powiem za starożytnymi: wow! (czyt: łał) ![]() Re: Zaczyna się :-( - partycja - 10-12-2008 Ja młodzieżowo: αἰδώς Pozdrawiam. π Re: Zaczyna się :-( - Julioanna - 10-12-2008 A ja mam przemożne wrażenie, że ten temat ma bardzo adekwatny tytuł. Re: Zaczyna się :-( - gosiafar - 10-12-2008 Julioanna napisał(a):ten temat ma bardzo adekwatny tytuł.Wielkie piwo, Julioanno, albo co tam chcesz! To najbardziej genialna myśl! ![]() Re: Zaczyna się :-( - MacB - 10-12-2008 No i.... Kończy się :-( Re: Zaczyna się :-( - stepniarz - 10-12-2008 tmach napisał(a):tak mi się przypomniał stary dowcip.Sławek napisał(a):obserwację własnego organizmu i cykli, które w nim zachodzą. Nie okłamujmy się - każda kobieta wie "kiedy może"Sławek, pieprzysz jak potłuczony. Wystarczy niekiedy wyjazd na wakacje albo zwykła choroba i wszystko diabli biorą. I możesz mi wierzyć mam trochę większe doświadczenie. Raz z racji bycia kobietą, dwa z racji wieku. -dlaczego księża wciąż propagują kalendarzyk?? - bo są jedyną grupą której nigdy nie zawiódł... Re: Zaczyna się :-( - gosiafar - 10-12-2008 stepniarz napisał(a):- bo są jedyną grupą której nigdy nie zawiódł...Nie żartuj, to nie "Kawały"... ![]() Re: Zaczyna się :-( - dauri - 10-12-2008 Jaśko napisał(a):czym innym jest stosowanie leków np. dla ratowania zdrowia lub wyleczenia jakiejś poważnej choroby, a czym innym dla wygody lub przyjemności. Ale ja chciałbym poznać jakiś argument teologiczny (o ile jest). Można oczywiście uznać, że grzechem jest zaniedbywanie dbania o zdrowia, a także czynności powodujące pogarszanie zdrowia, ale jakoś Katechizm Kościoła Katolickiego milczy na temat np. palenia papierosów. Przy okazji: Cytat:„Encyklika »Humanae vitae « Pawła VI wyrządziła wiele szkód” - te słowa kardynała Carla Marii Martiniego, arcybiskupa Mediolanu i kościelnego „liberała”, zacytowały włoskie gazety w zeszłym tygodniu. Zdaniem kardynała dokument - od lat wyznaczający stanowisko Kościoła wobec antykoncepcji - opiera się na logice nakazowo-zakazowej, która sprawia, że wierni „oddalają się od Kościoła”, a „Kościół oddala się od ludzi”.<!-- m --><a class="postlink" href="http://wyborcza.pl/1,76498,5796952,Widzialem_zbyt_wielu_umarlych.html">http://wyborcza.pl/1,76498,5796952,Widz ... rlych.html</a><!-- m --> Re: Zaczyna się :-( - adme - 10-12-2008 Sławek napisał(a):propaganda sponsorowana przez producentów tabletek Sławek napisał(a):zapytaj o to rodziny wszystkich kobiet, które borykały się z chorobami nowotworowymi powstałymi w wyniku stosowania tabletek antykoncepcyjnych, albo po prostu poczytaj sobie ulotkę z 3 stronami przeciwwskazań i działań ubocznych na którymś z tych środków Sławek napisał(a):Nie okłamujmy się - każda kobieta wie "kiedy może" i można chyba wytrzymać parę dni bez seksu, a nie bzykać się jak króliki.:o Sławku, wybacz, ale kompletnie nie wiesz, o czym mówisz. Jak zostaniesz kobietą i pogadasz z ginekologiem to wróć i zacznij się mądrzyć. Sławek napisał(a):Nie porównuj Twojej opinii a temat chrześcijan z moją na temat islamu, bo obaj oceniamy stosując zupełnie inne filtry i aspekty. Dla Ciebie chrześcijanie są po prostu be, ja natomiast piszę wyłącznie o zagrożeniach płynących ze strony ekstremizmu islamskiego. Paradne. A tak w ogóle, Sławku, to jako wzorowy katolik nie powinieneś chyba ludzi wyzywać od leniwych bab, w co drugim poście używać słowa "bzdura" i pokazywać daleko idącego lekceważenia dla wszystkich dyskutantów, niezależnie od tego, jak próbują podejść do Twojej twierdzy. pozdrawiam. Re: Zaczyna się :-( - stepniarz - 10-13-2008 dauri napisał(a):Ale ja chciałbym poznać jakiś argument teologiczny (o ile jest).kiedyś usłyszałem, że to pewien ksiądz powiedział napisał(a):zamykanie się na życie poza tym grzechem jest dopuszczanie do wytrysku nasienia poza drogami rodnymi kobiety (KKK, ale nie chce mi się szukać dokładnie strony) jednym słowem - jak króliki. :/ Re: Zaczyna się :-( - Adam_Leszek - 10-13-2008 Sławek napisał(a):nawet ultrakatolickim (chociaż takie nie istnieją)Malta, Filipiny. Albo Kolumbia, tutaj ciekawostka: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.fronda.pl/?ar=331">http://www.fronda.pl/?ar=331</a><!-- m --> Re: Zaczyna się :-( - Sławek - 10-13-2008 tmach napisał(a):Sławek, pieprzysz jak potłuczony. Simon napisał(a):Jak widać - regularnie mu odpierdala Simon napisał(a):Sławomir został potłuczony ostatecznie podczas nauk przedmałżeńskich, kiedy miejscowy szaman na pewno błysnął takimi rewelacjami antykoncepcyjno-hormonalnymi. Luter napisał(a):No, niestety - i to jest chyba najdelikatniejsza forma, w jakiej da się skomentować chrzanienie Sławka. Krasny napisał(a):idiotyczne są Twoją poglądy - będące porażającą mieszanką najprymitywniejszych stereotypów, najciemniejszego zabobonu i najjaskrawszej nieuczciwości intelektualnej. Plus chamstwoi tacy ludzie piszą o moim braku kultury i braku szacunku dla czyichś przekonań :rotfl: ludzie, nie ośmieszajcie się, nawet ateistyczny forumowy taliban powinien znać jakieś granice dobrego smaku Re: Zaczyna się :-( - Simon - 10-13-2008 Sławek napisał(a):i tacy ludzie piszą o moim braku kulturyA gdzie ja się użalam nad Twoim brakiem kultury? To po pierwsze. Po drugie - zdecydowana większość uważa Ciebie i Twoje poglądy za właśnie takie, jak powyżej. Powinno Ci to dać do myślenia, zastanowienia się nad sobą... Re: Zaczyna się :-( - Zbigniew - 10-13-2008 Sławku, Twój brak refleksji nad sobą strasznie razi. A poza tym to jeszcze brak dytansu oraz kompletnie emocjonalne podejście do dyskusji. Re: Zaczyna się :-( - tmach - 10-13-2008 Sławek napisał(a):ludzie, nie ośmieszajcie się, nawet ateistyczny forumowy taliban powinien znać jakieś granice dobrego smakuA wyzywanie kobiet od leniwych bab to szczyt dobrego smaku ? To po pierwsze. Po drugie. Cierpliwość do czytania tego co piszesz kiedyś się kończy i stąd taka a nie inna reakcja. Zbigniew napisał(a):Twój brak refleksji nad sobą strasznie razi.Całkowita zgoda. Re: Zaczyna się :-( - Sławek - 10-13-2008 Simon napisał(a):Po drugie - zdecydowana większość uważa Ciebie i Twoje poglądy za właśnie takie, jak powyżej.I co w związku z tym? Czy z tego względu mam przestać pisać tak jak myślę? A może mam dołączyć do chóru papug i pisać, że Kościół jest be, że religia powinna być zniesiona, prawo do aborcji powszechne, a papież ma reklamować prezerwatywy? Mam swoją wiarę, swoją mądrość i nie dam się przerobić. To żaden fanatyzm, kiedy się twardo broni swoich przekonań. Zbigniew napisał(a):Sławku, Twój brak refleksji nad sobą strasznie razi.Wątpię, czy moim forumowym przeciwnikom chodzi o mą refleksję nad sobą, bardziej chyba o refleksję nad głoszonym przeze mnie światopoglądem. Na to niech nikt nie liczy. Zbigniew napisał(a):A poza tym to jeszcze brak dytansu oraz kompletnie emocjonalne podejście do dyskusji.emocjonalne? przecież to tylko zabawa w przedszkole, kiedy w drugiej grupie jest więcej dzieci, które twierdzą, że maja rację właśnie z tego powodu, że jest ich więcej tmach napisał(a):A wyzywanie kobiet od leniwych bab to szczyt dobrego smaku ?wszystkich kobiet? Re: Zaczyna się :-( - Przemek - 10-13-2008 Sławek napisał(a):Czy z tego względu mam przestać pisać tak jak myślę?Wystarczyłoby zacząć myśleć. Re: Zaczyna się :-( - Simon - 10-13-2008 Sławek napisał(a):bardziej chyba o refleksję nad głoszonym przeze mnie światopoglądem.Ani przez chwilę nie liczyłem na Twą refleksję nad własnym światopoglądem. Podkreślasz co krok, że nie masz nic wspólnego z fanatyzmen, a jednoczesnie sam deklarujesz brak jakiejkolwiek refleksji nad tym, co głosisz. A brak takiej refleksji charakteryzuje właśnie fanatyka fundamentalistę. Taki zindoktrynowany produkt hodowli religijnej nie zastanawia się "dlaczego" tylko pociąga za tę zawleczkę, bo "wie, że tak trzeba". Ty jestes taki sam. Tyle, że zamiast rzucać granatami - strzelasz do ludzi seriami słów. Sławek napisał(a):Na to niech nikt nie liczy.Deklarujesz się więc jako beton zbrojony. Żyj jak chcesz - nikomu nic do tego. Mój chory psychicznie imiennik spędził część życie na słupie, jego sprawa. Nikt nie zabrania Ci posiadania własnych (?) poglądów, ale i Ty nie zabraniaj nikomu uznawania ich ze zidiociałe. Re: Zaczyna się :-( - Sławek - 10-13-2008 Przemek napisał(a):Wystarczyłoby zacząć myśleć.ale co Ty Przemku możesz o tym wiedzieć? Simon napisał(a):sam deklarujesz brak jakiejkolwiek refleksji nad tym, co głosisz Simon napisał(a):Deklarujesz się więc jako beton zbrojony."Niech wasza mowa będzie: Tak, tak; nie, nie." Tutaj nie ma miejsca na gdybanie. Prosta sprawa Simon napisał(a):Mój chory psychicznie imiennik spędził część życie na słupiechyba nie muszę Ci pisać, którego z wymienionych Szymonów uważam za ułomnego na rozumie... Re: Zaczyna się :-( - Simon - 10-13-2008 Sławek napisał(a):chyba nie muszę Ci pisać, którego z wymienionych Szymonów uważam za ułomnego na rozumie...Jasne, że nie. Wszyscy wiedzą, że dla Ciebie życie na słupie, klepanie paciorków na chwałe Pana podczas robienia pod siebie - to rzecz najnormalniejsza pod słońcem i dowód całkowitego zdrowia psychicznego. Re: Zaczyna się :-( - Sławek - 10-13-2008 Simon napisał(a):dla Ciebie życie na słupie, klepanie paciorków na chwałe Pana podczas robienia pod siebie - to rzecz najnormalniejsza pod słońcem i dowód całkowitego zdrowia psychicznegoKto żyje bez rozumu, ten nie zasłużył na wolną wolę Simonie. Mam nadzieję, że kiedyś to zrozumiesz, w końcu nie tacy zatwardzialcy jak Ty zginali kolana. Re: Zaczyna się :-( - stepniarz - 10-13-2008 proszę robi się coraz ciekawiej ![]() Re: Zaczyna się :-( - Simon - 10-13-2008 Sławek napisał(a):Kto żyje bez rozumu, ten nie zasłużył na wolną wolę Simonie.Jasne. I co Ci, chłopaku, po tej Twojej wolnej woli, skoro wolisz jej nie używać, przyznając wprost, że nie poddajesz pod refleksje bzdur, które rozsiewasz. Sławek napisał(a):nie tacy zatwardzialcy jak Ty zginali kolana.Pewnie. To wtedy, gdy ze starości musieli już chodzić o lasce, bo im się zginały kolana. Re: Zaczyna się :-( - MacB - 10-13-2008 Sławek napisał(a):moim forumowym przeciwnikom chodzi o mą refleksję nad [...] głoszonym przeze mnie światopoglądem. Na to niech nikt nie liczy.♫ ♪ I nikomu nie wolno się z tego śmiać...♪ ♫ Re: Zaczyna się :-( - tmach - 10-13-2008 Maćku , chapeaux bas. :piwko: Re: Zaczyna się :-( - Simon - 10-13-2008 <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.smog.pl/wideo/3219/moherowy_big_cyc/">http://www.smog.pl/wideo/3219/moherowy_big_cyc/</a><!-- m --> |