![]() |
Zaczyna się :-( - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Zaczyna się :-( (/showthread.php?tid=6412) |
Re: Zaczyna się :-( - lc - 12-12-2008 Sławek. Odnośnie Ks. I-Z źle Ci się wydaje. Strzeliłeś kulą w płot bo Twoja wiedza o ks. I-Z jest bliska zeru, co mimo wszystko nie przeszkadza Ci w epitetowaniu go. Na ulicy Moherowej nie krąży żadna legenda o JK i jego rodzinie, gdyż ulica Moherowa nie interesuje się tym tematem. Myślę, że nikt, oprócz kaczmarofilskiego środowiska z Forum, na tę kwestię poruszoną przez JRN nie zwrócił uwagi. Niestety. A co do wydawania orzeczeń, to przepraszam, że Cie przeceniłem. Re: Zaczyna się :-( - dauri - 12-12-2008 lc napisał(a):Jestem przeciwko cenzurze na uniwersytetach oraz zawiązywaniu ust naukowcom niezaleznie od tego jaki mają światopogląd.Można być, tak jak lc, "przeciwko cenzurze na uniwersytetach oraz zawiązywaniu ust naukowcom niezaleznie od tego jaki mają światopogląd". Można też uważać, iż dany uniwersytet powinien zapraszać na sesje naukowe naukowców, których poglądy nie są radykalnie sprzeczne z ogólną linią danego uniwersytetu. Szanuję oba stanowiska, pod warunkiem że są one w miarę trwałe i nie ulegają gwałtownym zmianom w zależności od jakichś doraźnych, koniunkturalnych interesów. "Nasz Dziennik" w powyższej kwestii oburza się na decyzję władz Uniwersytetu Wrocławskiego w sprawie odwołania uczestnictwa J. R. Nowaka w sesji naukowej: Cytat:Dla mnie jest to nawrót do stalinowskich praktyk godnych dawnej nazwy Uniwersytetu Wrocławskiego, który nosił kiedyś nazwę im. Bolesława Bieruta - surowo ocenia decyzję Rady prof. Jerzy Robert Nowak. - Wyraźnie postępują, jakby przypomniały im się czasy bierutowskie - dodał.<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20081211&id=po01.txt">http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=po01.txt</a><!-- m --> Równocześnie "Nasz Dziennik" jest zbulwersowany, iż Cytat:Na Uniwersytecie Jagiellońskim utrzymywanym z pieniędzy podatników studenci mają wysłuchać w niedzielę wykładu na temat ruchów gejowsko-lesbijskich.i tłumaczy, dlaczego zakaz takiego wykłady byłby słuszny i nie byłby nawrotem do stalinowskich praktyk: Cytat:Kiedy przed 644 laty powstawała pierwsza polska uczelnia - Uniwersytet Jagielloński, jej fundatorowi zależało na tym, aby zyskiwał na tym prestiż i znaczenie państwa. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20081212&id=po01.txt">http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=po01.txt</a><!-- m --> W ten sposób "Nasz Dziennik" dołączył do grona gazet o pluralistycznych poglądach. Na razie przypomina to pluralizm Kalego, ale na początek dobre i to. Re: Zaczyna się :-( - PMC - 12-12-2008 Sławek napisał(a):po ostatnich działaniach wymienionego, wnoszę, że wpływom toruńskimZwłaszcza np. w sprawie Wielgusa. :zly: Czytałeś cokolwiek ks. I.-Z.? Książkę, albo chociaż felieton? Jak zwykle piszesz o rzeczach o których nie masz zielonego pojęcia. Re: Zaczyna się :-( - lc - 12-12-2008 To prawda Piotrze, ksiądz Isakowicz Zalewski wielokrotnie krytykował RM m.in. w felietonach w Gazecie Polskiej. Wielokrotnie i ostro. Wprawdzie Sławek nie ma jasnego oglądu sytuacji, ale za to ma "światłe" poglądy. Dauri, ja się absolutnie nie zgadzam z ND. Oba wykłady powinny się odbyć - zwłaszcza, że mają za przedmiot pokrewną dziedzinę. Dotyczą patologii. Re: Zaczyna się :-( - Sławek - 12-12-2008 lc napisał(a):Strzeliłeś kulą w płot bo Twoja wiedza o ks. I-Z jest bliska zeru, co mimo wszystko nie przeszkadza Ci w epitetowaniu go.Rzecz w tym, że moja wiedza o, jak to pan skrótowo ujął jakaś jednak jest. Więcej, na podstawie mojej (wcale nie przeczę temu, że znikomej wobec pańskiej) wiedzy o księdzu, mam do Jego bardzo duzy szacunek. Pozytywnie odnoszę się do książki "Księża wobec bezpieki". A już zupełnie daleki jestem od "epitetowania autora. Odnoszę się jedyne do ostatnich jego działań. lc napisał(a):Na ulicy Moherowej nie krąży żadna legenda o JK i jego rodzinie, gdyż ulica Moherowa nie interesuje się tym tematem.skąd w takim razie płyną opinie, o "zdrajcy Kaczmarskim", co uciekł na Zachód i tam szkalował Polaków ![]() lc napisał(a):A co do wydawania orzeczeń, to przepraszam, że Cie przeceniłem.nie ma sprawy, gdybym orzekał, z racji powagi zawodu oraz przepisów szczegółowych nie mógłbym się aż tak ekspresyjnie wypowiadać na tym forum ![]() PMC napisał(a):Czytałeś cokolwiek ks. I.-Z.? Książkę, albo chociaż felieton?oczywiście, że czytałem PMC napisał(a):Jak zwykle piszesz o rzeczach o których nie masz zielonego pojęcia.jak zwykle generalizujesz :] Re: Zaczyna się :-( - Luter - 12-12-2008 lc napisał(a):ksiądz Isakowicz ZalewskiZaleski, ale ponieważ i tak wiadomo o kogo chodzi, więc właściwie... dla statystyk tylko. Re: Zaczyna się :-( - Sławek - 12-12-2008 lc napisał(a):Oba wykłady powinny się odbyć - zwłaszcza, że mają za przedmiot pokrewną dziedzinę. Dotyczą patologii.Oczywista nieprawda. Pierwszy wykład dotyczy przeswiadczeń, drugi zaś preferencji. O ile przeświadczenia można leczyć, naprowadzać jednostkę pozostajcą w błędzie na tory bliższe prawdzie, o tyle preferencje są elementem stałym, przynaleznym jednostce, jak kolor oczu, czy wzrost. Z przeświadczeń można ludzi rozliczać, z preferencji nigdy i to właśnie wartościowanie osób na podstawie ich preferencji finalnie określiłbym mianem patologii. [Dodano 12 grudnia 2008 o 12:49] Sławek napisał(a):Rzecz w tym, że moja wiedza o, jak to pan skrótowo ujął jakaś jednak jest.*powinno być "o, jak to pan skrótowo ujął ks. I-Z" Re: Zaczyna się :-( - Simon - 12-12-2008 JRN to jak najbardziej patologia. Re: Zaczyna się :-( - Luter - 12-12-2008 Simon napisał(a):JRN to jak najbardziej patologia.Nie większa niż lc. [Dodano 12 grudnia 2008 o 13:04] Zakładam, Simon, że masz na myśli poglądy społeczno-polityczne JRNa, bo ja w tym duchu odpowiedziałem. [Dodano 12 grudnia 2008 o 13:06] lc napisał(a):Oba wykłady powinny się odbyć - zwłaszcza, że mają za przedmiot pokrewną dziedzinę. Dotyczą patologii.I dlatego: "A murzynów z pedałami ogrodzimy w obozie drutami". Re: Zaczyna się :-( - lc - 12-12-2008 Dziękuję miłym dyskutantom (zwłaszcza wytrwałemu Sławkowi) za towarzystwo, ale jak pojawia się Luter, to ja znikam. Nie mam ochoty pospolitować się z nim. Re: Zaczyna się :-( - stepniarz - 12-12-2008 Sławek napisał(a):Pierwszy wykład dotyczy przeswiadczeń, drugi zaś preferencji. O ile przeświadczenia można leczyć, naprowadzać jednostkę pozostajcą w błędzie na tory bliższe prawdzie, o tyle preferencje są elementem stałym, przynaleznym jednostce, jak kolor oczu, czy wzrost.widzę, że Twoje "nie wątpić a wierzyć i nie myśleć a wiedzieć" rozprzestrzenia się na dziedziny życia z wiarą nie związane :/ a jak to jest, że ktoś kto głosował na partię A w wyborach nr 1 w wyborach numer 2 głosował już na partię B ?? nie jest to zmiana preferencji?? nawrócenie / zmiana wiary / odejście od niej to nie jest zmiana preferencji ?? Re: Zaczyna się :-( - Luter - 12-12-2008 lc napisał(a):jak pojawia się Luter, to ja znikam.Nie dziwi mnie to. Re: Zaczyna się :-( - Niktważny - 12-13-2008 Sławek napisał(a):O ile przeświadczenia można leczyć, naprowadzać jednostkę pozostajcą w błędzie na tory bliższe prawdzie, o tyle preferencje są elementem stałym, przynaleznym jednostce, jak kolor oczu, czy wzrost.Nie do końca. Preferencje też mogą się zmieniać w zależności od, np.warunków, w jakich przyszło funkcjonować osobnikowi. Re: Zaczyna się :-( - Kuba Mędrzycki - 12-13-2008 lc napisał(a):ale jak pojawia się Luter, to ja znikam. Nie mam ochoty pospolitować się z nim.Wiemy wiemy. ![]() ![]() [Dodano 13 grudnia 2008 o 01:42] Odłożeniem albo rzuceniem. A z jakiego to powodu...? Albo... powódki? ![]() ![]() Re: Zaczyna się :-( - Niktważny - 12-13-2008 Kuba Mędrzycki napisał(a):Niegdyś pospolitowanie się z KNem skończyło się odłożeniem słuchawki! Kuba Mędrzycki napisał(a):Albo... powódki?Wniosek jest prosty: nie należy wydzwaniać do ludzi po nocach, zwłaszcza po wódce. Rozmówca może bowiem odłożyć słuchawkę. :rotfl: Re: Zaczyna się :-( - Przemek - 12-13-2008 A co Ty Kuba, sam ze sobą teraz dyskutujesz? [Dodano 13 grudnia 2008 o 01:59] Paweł Konopacki napisał(a):Nie do końca. Preferencje też mogą się zmieniać w zależności od, np.warunków, w jakich przyszło funkcjonować osobnikowi.Zgadza się. Nie tylko preferencje seksualne, ale i kulinarne, kulturalne, literackie i wiele innych. Re: Zaczyna się :-( - Niktważny - 12-13-2008 Przemek napisał(a):A co Ty Kuba, sam ze sobą teraz dyskutujesz?:rotfl: :rotfl: To już ta zdecydowanie ta pora. Re: Zaczyna się :-( - Kuba Mędrzycki - 12-13-2008 Paweł Konopacki napisał(a):Wniosek jest prosty: nie należy wydzwaniać do ludzi po nocach, zwłaszcza po wódce.Jak to po nocach? To było w samym środku dnia! Alkoholu akurat wówczas nie było. ![]() ![]() Przemek napisał(a):A co Ty Kuba, sam ze sobą teraz dyskutujesz?Hmm ? Re: Zaczyna się :-( - Niktważny - 12-13-2008 Kuba Mędrzycki napisał(a):Zresztą, LC sam pewnie z chęcią opowie tę 'anegdotkę'Ach te Wasze zabawy telefonem. Bezpieczniej dać małpie brzytwę, niż Wam słuchawkę do ręki. Re: Zaczyna się :-( - Kuba Mędrzycki - 12-13-2008 Paweł Konopacki napisał(a):Ach te Wasze zabawy telefonem. Bezpieczniej dać małpie brzytwę, niż Wam słuchawkę do ręki.Jak to Wam ?? Rozumiem,że masz oprócz mnie(choć nie brałem w tej dyspucie udziału) na myśli wspomnianych przeze mnie wcześniej uczestników tejże rozmowy? P.S.Co myślisz o privie, który Ci wysłałem? Bo jakoś nie zauważyłem aby pojawiła się stosowna odpowiedź. Re: Zaczyna się :-( - Niktważny - 12-13-2008 Kuba Mędrzycki napisał(a):P.S.Co myślisz o privie, który Ci wysłałem?Myślę, że powąchałeś korek i masz dość na dzisiaj. Re: Zaczyna się :-( - Kuba Mędrzycki - 12-13-2008 Paweł Konopacki napisał(a):A ja w takim razie myślę, że jesteś Mistrzem Ciętej Riposty!Kuba Mędrzycki napisał(a):P.S.Co myślisz o privie, który Ci wysłałemMyślę, że powąchałeś korek i masz dość na dzisiaj. ![]() Re: Zaczyna się :-( - Niktważny - 12-13-2008 Kuba Mędrzycki napisał(a):A ja w takim razie myślę, że jesteś Mistrzem Ciętej Riposty!Dobrze, że myślisz chociaż w takim razie. Re: Zaczyna się :-( - Sławek - 01-06-2009 z forum na onecie: - Kiedy islam zaleje Polske inaczej beda gadac . - a niech zalewa lubie kebab i duzo zon ![]() - ciekawe co z ciebie zrobią...kebab czy żonę :rotfl: i to jest piekna, cięta i trafna riposta ![]() Re: Zaczyna się :-( - stepniarz - 01-06-2009 murzyni, żydzi i pedały - trójka zaborców :] Re: Zaczyna się :-( - stepniarz - 01-06-2009 <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.milanos.pl/video.php?cat=8&id=4957">http://www.milanos.pl/video.php?cat=8&id=4957</a><!-- m --> Re: Zaczyna się :-( - Sławek - 01-06-2009 stepniarz napisał(a):murzyni, żydzi i pedały - trójka zaborcówNo czy ja gdzieś napisałem, że mam coś przeciwko wymienionym? Znaczy pedałów nie lubię, ale to jeszcze nie oznacza, że chciałbym im dupę pokazać, albo podchodzić do nich z pałą ręce ![]() Re: Zaczyna się :-( - Elzbieta - 01-07-2009 Tego się Sławku obawiasz? Ja tez - mimo, ze moja tolerancja jest przeogromna: <!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8">http://pl.youtube.com/watch?v=eTGbP55HGi8</a><!-- m --> e Re: Zaczyna się :-( - Przemek - 01-07-2009 Sławek napisał(a):Znaczy pedałów nie lubię, ale to jeszcze nie oznacza, że chciałbym im dupę pokazaćAkurat pokazanie dupy nie było by najlepszym pomysłem osoby nie lubiącej pedałów:] :rotfl: Re: Zaczyna się :-( - MacB - 01-07-2009 Elzbieta napisał(a):Ja tezFakt - wstrząsające! |