Ankieta na temat forumowych rang - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Ankieta na temat forumowych rang (/showthread.php?tid=6323) Strony:
1
2
|
Ankieta na temat forumowych rang - Elzbieta - 08-29-2008 Założyłam ankietę na temat rang na forum. Jeśli nie zawiera wszystkich potrzebnych opcji, możemy ja zmienić. Jestem za opcja zniesienia rang, a pozostawienia specjalnych -'kaczmarolog', 'artysta' Obecnie wygląda to trochę zabawnie-z setkami Tytanów -my wiemy czemu tak się stało, ale nie nowi wchodzący na forum.I jeśli zwracają na to uwagę, wygląda dość zabawnie. Czy ranga ma znaczenie? Jeśli tak, to dlaczego? pozdrawiam e. Re: Ankieta na temat forumowych rang - Nowhere Woman - 08-29-2008 Elu, tyle, że - jeśli mogę mieć uwagę - opcje w ankiecie chyba nie powinny być pytaniami, a raczej zdaniami twierdzącymi, bo co ma oznaczać, jeśli zaznaczę opcję z pytaniem - że mam wątpliwości co do tego punktu ? Re: Ankieta na temat forumowych rang - Elzbieta - 08-29-2008 Zgoda- zmienię.Dzieki za zwrócenie uwagi. e Re: Ankieta na temat forumowych rang - Saskia - 08-29-2008 Ze spisu użytkowników wynika, że nie jest tak źle - Tytanów jest tylko dwudziestu sześciu (czy też raczej dwadzieścia sześcioro? liczebniki w języku polskim mnie czasem zabijają 8o ) Re: Ankieta na temat forumowych rang - pkosela - 08-29-2008 A może najpierw zapytać adminów, czy wogóle mają zamiar, czas i chęć cokolwiek robić "w temacie Marioli"? Re: Ankieta na temat forumowych rang - Elzbieta - 08-29-2008 pkosela napisał(a):A może najpierw zapytać adminów, czy wogóle mają zamiar, czas i chęć cokolwiek robić "w temacie Marioli"?Moze i racja, ale nawet jeśli nie maja czasu i chęci, to będą znać nasze zdanie.W każdym razie opcja ankiety zablokowana nie jest... Moze i my sami zobaczymy na co mamy ochotę, bez udziału Adminów. Niekoniecznie musi wejść to w życie. Tu i teraz. pozdrawiam e. Re: Ankieta na temat forumowych rang - jodynka - 08-29-2008 zaznaczyłam opcję "jestem za rangami specjalnymi...ł". Rozumiem, że chodzi tu o to, żeby zostawić "Kaczmarologów", "Gintrologów", "Artystów", "Moderatorów" itd? nie rozumiem, o co chodzi w "np. za pomógł". O to, żeby przywrócić "pomogły"? Jeśli tak, to też jestem na tak Re: Ankieta na temat forumowych rang - Zbrozło - 08-29-2008 Ale dlaczego nie ma opcji: Jestem za pozostawieniem rang i Jestem za zwiększeniem liczby rang ? :o Re: Ankieta na temat forumowych rang - Niktważny - 08-29-2008 Ja bym zaproponował status "Niebywalec" - dla tych, którzy zawsze wiedzą, gdzie, kiedy i z kim należy nie bywać Re: Ankieta na temat forumowych rang - Elzbieta - 08-29-2008 jodynka napisał(a):nie rozumiem, o co chodzi w "np. za pomógł". O to, żeby przywrócić "pomogły"? Jeśli tak, to też jestem na takTrochę niefortunnie wyszło, ale to moja pierwsza ankieta. Myślałam, ze 'pomógł' mogłoby być ranga ważniejsza niż Tytan -bo dotyczył by jakości a nie ilości. pozdrawiam e. Zbrozlo - bo pierwszy raz robiłam ankietę -już chyba nie zdążę dołożyć... Re: Ankieta na temat forumowych rang - PMC - 08-29-2008 A może wystarczyłoby zrobić tak, jak na starym forum? Re: Ankieta na temat forumowych rang - Freed - 08-29-2008 Gdyby zaistniała potrzeba stworzenia nowych rang, miałbym kilka propozycji, np.: Prowokator Statystyk Wyrocznia/Guru Awanturnik Zbieracz Grafoman Chałturnik Surfer Muzykant Klakier Duch Nadają się? Re: Ankieta na temat forumowych rang - jodynka - 08-29-2008 PMC napisał(a):A może wystarczyłoby zrobić tak, jak na starym forum?Ty to masz łeb Re: Ankieta na temat forumowych rang - tmach - 08-29-2008 PMC napisał(a):A może wystarczyłoby zrobić tak, jak na starym forum?Racja. Jeśli już mają byc rangi, to HP i Karczma nie powinny się wliczać. Re: Ankieta na temat forumowych rang - pkosela - 08-29-2008 Cytat:1. Obecna forma istnienia na forum setek 'Tytanów' jest bez sensuZdaje się, ktoś policzył, że określenie "setki" jest bez sensu. Cytat:3 Jestem za rangami 'specjalnymi' np za 'pomógł'Jak to sobie wyobrażasz(cie)? Elu, z całym szacunkiem, ale bez znajomości technicznej strony działania skryptu forum i skryptu odpowiedzialnego za rangi, taka ankieta jest bez sensu. Re: Ankieta na temat forumowych rang - Zeratul - 08-29-2008 Zbrozło napisał(a):Ale dlaczego nie ma opcji:Bez tego ankieta była całkiem bez sensu, więc dołożyłem... jodynka napisał(a):Tylko o które "stare forum" mu chodziło?PMC napisał(a):A może wystarczyłoby zrobić tak, jak na starym forumTy to masz łeb Tego sprzed 2005 r. nie mogę nawet pamiętać, bo mnie tu jeszcze wtedy nie było Ja jestem za pozostawieniem obcenych rang i wyłączeniem zliczania w HP czy Ogłoszeniach... (co oczywiście zajmie dłuuuugo - o ile w ogóle dojdzie do skutku - ale nic na to nie mogę poradzić ) Pozdrawiam Z. Re: Ankieta na temat forumowych rang - Elzbieta - 08-29-2008 pkosela napisał(a):"setki" jest bez sensu.Setki tytanów to..tylko taka ..metafora..Po prostu rzucają się w oczy.. pkosela napisał(a):bez znajomości technicznej strony działania skryptu forum i skryptu odpowiedzialnego za rangi, taka ankieta jest bez sensu.Jest z sensem, bo skoro wiadomo, ze za ilość napisanych postów ranga się zwiększa, to może się zwiększać za ilość 'pomógł'.Starczy przyjąć, ze pomógł = np. 20 postów. Nie chodzi zresztą o rozwiązywanie tu problemów technicznych. Dla mnie to 'pomógł jest najważniejszym forumowym wyróżnieniem. e Dzieki Zeratul za dołożenie - brak doświadczenia wychodzi..częściej będę musiała robić ankiety, żeby nabrać wprawy :lol: :lol: Re: Ankieta na temat forumowych rang - partycja - 08-29-2008 I jeszcze dwie rangi specjalne: - Łotr Bez Honoru - Kobieta Sprzedajna Re: Ankieta na temat forumowych rang - Zeratul - 08-29-2008 Elzbieta napisał(a):Ech...pkosela napisał(a):bez znajomości technicznej strony działania skryptu forum i skryptu odpowiedzialnego za rangi, taka ankieta jest bez sensu.Jest z sensem, bo skoro wiadomo, ze za ilość napisanych postów ranga się zwiększa, to może się zwiększać za ilość 'pomógł'.Starczy przyjąć, ze pomógł = np. 20 postów Pkosela właśnie próbował Ci wytłumaczyć, że to wszystko nie jest wcale takie proste (abstrahując już od tego, że "pomógł" na forum chwilowo nie ma i nie wiadomo, czy i kiedy będą...) Jeśli napiszesz skrypt, który by wyliczał takie rangi (i dodatkowo nadmiernie nie obciążał serwera) to możemy rozważyć jego zastosowanie. Jeżeli nie potrafisz go napisać - nie pisz, że to proste :agent: Pozdrawiam Z. Re: Ankieta na temat forumowych rang - Niktważny - 08-29-2008 partycja napisał(a):Łotr Bez Honoru:rotfl: a przyznawać te rangi będą Lichwiarz z Szubrawcem Re: Ankieta na temat forumowych rang - pkosela - 08-29-2008 Elzbieta napisał(a):Starczy przyjąć, ze pomógł = np. 20 postówCzy starczy powiedzieć, że od strony działania skryptu to bzdura? Elzbieta napisał(a):Dla mnie to 'pomógł jest najważniejszym forumowym wyróżnieniem.Ja jednak jestem jakiś dziwny... Myślałem, że ważne jest to, co kto pisze... Elzbieta napisał(a):Nie chodzi zresztą o rozwiązywanie tu problemów technicznych.Trudno wymagać od kogolwiek, żeby z "malucha" zrobił F-16. Hmm... To chyba nie najlepszy przykład. Ale do naprawy jednego i drugiego wystarczy podobno młotek i śrubokręt (dla ortodoksów wkrętak). partycja napisał(a):I jeszcze dwie rangi specjalne:Yes, yes, yes! Ja poproszę tą drugą! Bo tak! Re: Ankieta na temat forumowych rang - Freed - 08-29-2008 Paweł Konopacki napisał(a):a przyznawać te rangi będą Lichwiarz z SzubrawcemProwokator :rotfl: :rotfl: :rotfl: Re: Ankieta na temat forumowych rang - partycja - 08-29-2008 Paweł Konopacki napisał(a):a przyznawać te rangi będą Lichwiarz z SzubrawcemBingo! Albo Okrutne Nieszczęśliwe Karły. Re: Ankieta na temat forumowych rang - Niktważny - 08-29-2008 partycja napisał(a):Albo Okrutne Nieszczęśliwe Karły.albo wierzchowiec sparszywiały Re: Ankieta na temat forumowych rang - stepniarz - 08-29-2008 Freed ma moje poparcie (klakier?) Re: Ankieta na temat forumowych rang - Elzbieta - 08-29-2008 Zeratul napisał(a):nie pisz, że to prosteNigdzie tego nie napisałam. Jezu, czemu Ty taki poważny... pkosela napisał(a):Ja jednak jestem jakiś dziwny... Myślałem, że ważne jest to, co kto piszeOwszem...hmm,dziwny. Podam Ci przykład, jeśli już musi być tak strasznie poważnie: Kilka osób dyskutuje ciekawie, dyskusja pięknie się rozwija, dyskutantom przybywa postów aż milo, a ktoś niepozornie pisze ..'i ja jestem tego zdania.'.. i tak co trzeci post we wspanialej dyskusji - nabił licznik merytoryczny? Ano sam sobie odpowiedz. I zrozumiesz, dlaczego gdy Luter dostaje ode mnie 'pomógł' za maszynopis Ofiary to coś wiec niż 'i ja się zgadzam..' Dlatego generalnie jestem przeciw rangom, bo tak łatwo, tak łatwo udawać, ze ma się coś do powiedzenia... A 'pomógł' to coś ekstra. Nie do udawania. 'Pomógł' plus stale rangi specjalne -kaczmarolog, artysta, moderator itp. Ja nie muszę umieć konstruować F16 by widzieć za co kto posuwa się w rangach.A o skryptach troszeczkę wiem.Za mało niestety by udowodnić Ci, co z tego malucha da się zrobić. Re: Ankieta na temat forumowych rang - pkosela - 08-29-2008 Elzbieta napisał(a):A 'pomógł' to coś ekstra. Nie do udawania.Kilka osób, które zaczną rozdawać "pomogły" przypadkowo, według swojego widzimisię i nie bez wpływu napojów procentowych szybko mogą sprawić, że Twoja piękna idea się sypie... Elzbieta napisał(a):A o skryptach troszeczkę wiem.Za mało niestety by udowodnić Ci, co z tego malucha da się zrobić.Owszem "da się". Tylko kto to zrobi? Adminom brakuje czasu na aktualizacje strony, co tu mówić o projektowaniu, pisaniu i testowaniu skryptów... Na zakończenie: wszystko, o czym piszesz: pomogły, piwa, rangi, jest pomocne dla osób nowych, zanim zorientują się kto jest kto - temu nie da się zaprzeczyć. Po jakimś czasie zna się dyskutantów na tyle, że stają się zbyteczne. Jednak mam wrażenie, że kolejny raz, zamiast rozmawiać o tym, do czego to forum zostało stworzone, niektórzy (nie, to nie tyle chęć nie dotknięcia Ciebie, Elu bezpośrednio, tylko bardziej ogólna refleksja), chyba z nudów, ciągną temat mniej istotnych szczegółów. Re: Ankieta na temat forumowych rang - jodynka - 08-29-2008 Zeratul napisał(a):Tylko o które "stare forum" mu chodziło?no chyba oczywiste jest, o które. Przecież od zmiany określenie "stare forum" dotyczy tego po 2005 roku. partycja napisał(a):I jeszcze dwie rangi specjalne:- Łotr Bez Honoru- Kobieta Sprzedajna Paweł Konopacki napisał(a):przyznawać te rangi będą Lichwiarz z SzubrawcemPaweł, dla Ciebie powinna być w ogóle osobna ranga - łotr (co go wyręczył) pkosela napisał(a):Trudno wymagać od kogolwiek, żeby z "malucha" zrobił F-16.e tam. MakGajwer dałby radę. Re: Ankieta na temat forumowych rang - Simon - 08-29-2008 A ja uważam to za burzę w szklance wody i niepotrzebne zamieszanie. Ja w ogóle nie zwracam uwagi na rangi, nie mam pojęcia, jaką kto ma i roześmiałem się, gdy Elu wspomniałaś, że jakaś tam ranga "rzuca się w oczy" :rotfl: Funkcja "pomógł" była przede wszystkim niemiarodajna. Bo znam przypadki, gdzie ktoś komuś kliknął "pomógł" na forum, bo ten mu w realu postawił browara, gdy tamten był spłukany. To miałoby sens w wymiarze forum - za udostępnienie nagranie, podzielenie się wiedzą itp. a nie za zasługi e realu. Ale tę funkcję spełniały również piwa: gdy ktoś czyś się zasłużył - dostawał poparcie i podziękowania w formie piw. Generalnie uważam brak piw za dużą stratę. One załatwiały naprawdę wiele, oszczędzały dużo czasu, klikania i nerwów, kiedy nie chciało się już brać udziału w debilnej dyspucie, a chciało się "nagrodzić" jakąś celną wypowiedź. Natomiast cała ta zadymka wokół rang, ankiety na ten temat, fantazjowanie życzeniowe bez znajomości technicznych aspektów, o których wspomina pkosela i Zerat - wydaje mi się groteskowo śmieszna. Re: Ankieta na temat forumowych rang - Niktważny - 08-29-2008 jodynka napisał(a):Paweł, dla Ciebie powinna być w ogóle osobna ranga - łotrPrzyznam, że już kiedyś dostąpiłem tego zaszczytnego wyróżnienia i miałem osobną rangę specjalnie dla mnie stworzoną. Był to Warchoł. Tu skromna prośba do konstruktorów forumowego F16: gdyby była mozliwość przywrócenia mi tej zaszczytnej rangi, będę zobowiązany |