![]() |
Manipulacje Gazety Wyborczej - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Manipulacje Gazety Wyborczej (/showthread.php?tid=6195) |
Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - lc - 08-26-2009 Maćku, moim zdaniem grzechy dziadków i ojców nikogo nie obciążają (choć są światopoglądy, że dostaje się wciry za przodków, ale one mnie nie dotyczą) niemniej madrośc ludowa prawi, że jabłko spada niedaleko. Lecz są oczywiście szlachetne wyjątki, co odcinały się od swoich sk... czerwonych przedoków w sposób zdecydowany. Im szacun! A ja rękę podaję (prawie) wszystkim - nie jestem wszak chamem co podaje nogę Zaś to "prawie" to nie ma nic wspólnego z dziadkami, ojcami itp. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - lc - 08-26-2009 Dauri/i/ Mogę cię zapewnić, że orientuję się jakiej formacji sowieckiej odpowiadał Wehrmacht a jakiej formacji niemieckiej odpowiadało sowieckie NKWD i nasza rodzima sowiecko-żydowsko-polska ubecja. Pisząc o dziadkach polityków i autorytetów miałem na myśli konkretne postaci, do których się - w myśli - odniosłem. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - lc - 08-26-2009 Dauri/i/ W ocenie p. Farfała pragnę zwrócić uwagę, że nie jest on szefem telewizji publicznej w Izraelu lecz w Polsce. Zatem jego poglądy na kwestie żydowskie są niespecjalnie istotne przy sprawowaniu tej lub innej funckji. A jeżeli p. Farfał będzie chciał zostać polskim ambasadorem w Tel-avivie, to można by się zastanowić nad mniej kontrowersyjną dla tamtejszych mieszkańców kandydaturą. Co do poglądów p. Farfała na demokracje - to już starożytni giganci myśli filozoficznej nie byli jej enuzjastami, a poźniejsze lata - wraz ze wzrostem roli marketingu politycznego -tylko potwierdziły ich obawy. Ponadto, nie ma obowiązku lubienia Unii Europejskiej i śp. ks. Tischnera. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - dauri - 08-26-2009 lc napisał(a):Mogę cię zapewnić, że orientuję się jakiej formacji sowieckiej odpowiadał Wehrmacht a jakiej formacji niemieckiej odpowiadało sowieckie NKWD i nasza rodzima sowiecko-żydowsko-polska ubecja.Ależ jestem o tym przekonany - ale nie byłem pewien, czy dla wszystkich Forumowiczów jasna jest różnica między np. Wehrmachtem a Gestapo. lc napisał(a):W ocenie p. Farfała pragnę zwrócić uwagę, że nie jest on szefem telewizji publicznej w Izraelu lecz w Polsce. Zatem jego poglądy na kwestie żydowskie są niespecjalnie istotne przy sprawowaniu tej lub innej funcji.Nie chodzi wyłącznie o kwestie żydowskie. Jeżeli zgodzimy się, że media publiczne powinny być w miarę pluralistyczne i jak najdalej niezależne od świata polityki, to na ich czele nie powinny stać osoby o poglądach skrajnych (wszystko jedno czy z prawa czy z lewa). Najlepiej by byli to fachowcy, jak najmniej zaangażowani w politykę, z odpowiednim charakterem by nie ulegać rozmaitym naciskom. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - lc - 08-26-2009 Nie jest problemem kto ma jakie poglady, ale czy potrafi on zapewnić prawo do prezentacji pogladom innym czy nie. A co do ulegania naciskom - to myslę, że dużo gorsi sa tzw. apolityczni fachowcy, którzy w praktyce okazują się dupkami sprzyjającymi każdorazowo tej formacji, która ma wpływy. Człowiek jest zwierzęciem politycznym i powinien mieć wyraziste poglady - i im bartdziej odbiegajace od aktualnych mód tym lepiej, bo samodzielność myslenia - nawet blędnego - jest, moim zdaniem lepsza, niż najbaardziej poprawne potakiwactwo.. Najgorsi są bowiem półinteligenci, którzy czerpią z piątej reki nowinki obowiazujacej w danej epoce szkoły filozoficznej, nie zdając sobie sprawy, że byc może wkrótce - zanim minie ich pokolenie - filozofia będzie zupełnie gdzie indziej. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - dauri - 08-26-2009 lc napisał(a):Nie jest problemem kto ma jakie poglady, ale czy potrafi on zapewnić prawo do prezentacji pogladom innym czy nie.W przypadku Pana Farfała nie bardzo się to sprawdziło - w okresie wyborczym w TVP dość dużo mówiło się o niejakiej partii Libertas. Przy okazji Pan Farfał okazał się mało skuteczny - Libertas dostała w Polsce trochę ponad 1% głosów, a znacznie korzystniejszy byłby wynik ciut wyższy, powiedzmy 4,9%. lc napisał(a):A co do ulegania naciskom - to myslę, że dużo gorsi sa tzw. apolityczni fachowcy, którzy w praktyce okazują się dupkami sprzyjającymi każdorazowo tej formacji, która ma wpływy.Teza, że apolityczny fachowiec musi okazać się dupkiem, jest ciekawa i nie śmiałbym jej kwestionować, ale przecież napisałem, że ów fachowiec powinien być "z odpowiednim charakterem by nie ulegać rozmaitym naciskom". Może przy odrobinie dobrej woli dałoby się takiego znaleźć. lc napisał(a):Człowiek jest zwierzęciem politycznym i powinien mieć wyraziste poglady - i im bartdziej odbiegajace od aktualnych mód tym lepiej, bo samodzielność myslenia - nawet blędnego - jest, moim zdaniem lepsza, niż najbaardziej poprawne potakiwactwo.I tu się zgodzę, ale dla mnie dość wyrazistym (choć rzadkim) poglądem, a zarazem cenną umiejętnością, jest sztuka przedkładania interesu publicznego nad swój własny. Pan Farfał miał okazję się tu wykazać przy obsadzaniu stanowisk w TVP oraz podczas kampanii wyborczej, ale z okazji tej nie skorzystał. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - Przemek - 08-26-2009 dauri napisał(a):Pan Farfał miał okazję się tu wykazać przy obsadzaniu stanowisk w TVP oraz podczas kampanii wyborczej, ale z okazji tej nie skorzystał.A jakikolwiek prezes TV się tym wykazał ? Chyba żaden... Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - Jaśko - 08-26-2009 dauri napisał(a):Jeżeli zgodzimy się, że media publiczne powinny być w miarę pluralistyczne i jak najdalej niezależne od świata polityki, to na ich czele nie powinny stać osoby o poglądach skrajnychPluralizm niejedno ma imię. Na przykład Twoim zdaniem "Wyborcza" jest medium pluralistycznym, z czym ja zdecydowanie się nie zgadzam. To pokazuje, że nie trzeba być skrajnym politykiem, żeby stanowić zagrożenie dla pluralizmu w TVP (chyba, że uważasz się za osobę o skrajnych poglądach). Co do Farfała, to ja naszej TV nie oglądam, więc trudno mi oceniać obecnego prezesa (czy p. o. prezesa) i porównywać z jego poprzednikami, ale jeżeli zarzutem, jaki stawiasz treściom przekazywanym w TVP jest udzielenie głosu Libertas, to chyba nie jest źle. I w świetle tego, co piszesz, nie powinieneś się specjalnie martwić przeszłością Farfała - pełni swoje obowiązki już ok. 9 miesięcy i nie jesteś skazany na domysły, jak jego mroczna przeszłość wpłynie na jego (p.o.) prezesurę - bo już to wiesz. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - dauri - 08-27-2009 Jaśko napisał(a):Pluralizm niejedno ma imię. Na przykład Twoim zdaniem "Wyborcza" jest medium pluralistycznym, z czym ja zdecydowanie się nie zgadzam. To pokazuje, że nie trzeba być skrajnym politykiem, żeby stanowić zagrożenie dla pluralizmu w TVP (chyba, że uważasz się za osobę o skrajnych poglądach).Nie wiem, nie zastanawiałem się, na ile moje poglądy są skrajne. Ale czy ja kandyduję na stanowisko szefa TVP? Jaśko napisał(a):ale jeżeli zarzutem, jaki stawiasz treściom przekazywanym w TVP jest udzielenie głosu Libertas, to chyba nie jest źle.Moim zdaniem partii Libertas poświęcano w TVP o wiele więcej uwagi niż niektórym innym partiom. Zarzutem nie jest samo udzielenie głosu. Jaśko napisał(a):I w świetle tego, co piszesz, nie powinieneś się specjalnie martwić przeszłością Farfała - pełni swoje obowiązki już ok. 9 miesięcy i nie jesteś skazany na domysły, jak jego mroczna przeszłość wpłynie na jego (p.o.) prezesurę - bo już to wiesz.Myślę, że wszyscy wiemy, ale na wszelki wypadek: <!-- m --><a class="postlink" href="http://media2.pl/media/55203-tvp-ukrywa-dokument-korzystny-dla-hanny-lis.html">http://media2.pl/media/55203-tvp-ukrywa ... y-lis.html</a><!-- m --> <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dziennik.pl/polityka/article435734/Fortel_Farfala_by_uratowac_stolek.html">http://www.dziennik.pl/polityka/article ... tolek.html</a><!-- m --> Co sądzisz o powyższych sprawach jako prawnik? Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - lc - 08-27-2009 O partii Libertas mówiło się jak o dziadku Tuska tzn. bardziej mówiło się, że mówi się o... - niż mowiło się o... ja np. nie widziałem żadnej audycji w TVP o Libertas, natomiast nieraz natrafiłem na pisemne i dźwiękowe pojękiwania, że Farfał dopuścił Libertas. A poza tym dopuszczenie Libertasu nie równało się niedopuszczeniu innych. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - MacB - 08-27-2009 lc napisał(a):O partii Libertas mówiło się...Jest w tym co piszesz sporo racji. Tvn24, której nie można posądzać o ulegającą wpływom prezesa F. też o Libertasie nadawała 24 h/dobę ![]() Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - dauri - 08-27-2009 lc napisał(a):O partii Libertas mówiło się jak o dziadku TuskaMoże akurat nie miałeś szczęścia. A fakty są następujące: Cytat:Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji interweniuje ws. obecności Libertasu na antenach TVP. Jej przewodniczący uważa, że partia jest uprzywilejowania wobec innych małych komitetów wyborczych - i dzięki temu urosła w telewizji publicznej do trzeciej siły politycznej po PO i PiS. Cytat:Nie jest to pierwszy list szefa KRRiT do obecnego prezesa telewizji w czasie tej kampanii. Wcześniej protest dotyczył czasu antenowego w czasie kampanii wyborczej. Cytat:Liczba wiadomości na tzw. pasku informacyjnym poświęcona poszczególnym partiom, w TVP Info w dniach 22-27 maja<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tvn24.pl/-1,1603425,0,1,farfal-skarcony-za-faworyzowanie-libertasu,wiadomosc.html">http://www.tvn24.pl/-1,1603425,0,1,farf ... omosc.html</a><!-- m --> MacB napisał(a):Tvn24, której nie można posądzać o ulegającą wpływom prezesa F. też o Libertasie nadawała 24 h/dobęAle TVN24 jest telewizją prywatną, więc chyba podlega trochę innym prawom? Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - lc - 08-27-2009 Dauri Jeżeli porównac z Twojego zestawienia ilośc informacji poświęconej partiom prounioeuropejskim (PiS, PO, SLD,PSL) a partii unioeuropejskosceptycznej to widac, że euroklaskacze miały znaczna przewagę. 255 do 69. Ten Farfał to jednak trochę koniunkturalista Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - MacB - 08-27-2009 dauri napisał(a):Ale TVN24 jest telewizją prywatną, więc chyba podlega trochę innym prawom?OK. Zgoda. Ale po pierwsze - Libertas zrobił się przez moment po prostu modny, taka "gwiazdka jednego sezonu", i mam wrażenie, że to m.in. spowodowało nadobecność tej partii również w mediach publicznych. Po drugie zaś - dość śmieszne jest to tropienie ilości odsłon, liczenie minut antenowych, dawanie "każdemu po równo"... Nigdy chyba nie opracuje się w pełni uczciwego algorytmu biorącego pod uwagę wszelkie okoliczności, jakie powinny być uwzględnione w tych parytetach antenowych... Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - ja - 08-27-2009 Żałość dyskusji na forum, powoduje że nie jestem w stanie dopisać się rangi tytana. Zacznijmy dyskutować o środkach antykoncepcyjnych, liposukcjach, chorobach psychicznych itp. może poziom trochę wzrośnie. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - MacB - 08-27-2009 Zaczynaj waść! Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - lc - 08-27-2009 Faktycznie, pojawia się ptyanie: a po co żydowskiemu (ale nie żydowskiemu też) GEJOWI (PEDAŁOWI) środki antykoncepcyjne? Możemy o tym podyskutować, bo to ciekawa potrzeba. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - Zbrozło - 08-27-2009 lc napisał(a):a po co żydowskiemu (ale nie żydowskiemu też) GEJOWI (PEDAŁOWI) środki antykoncepcyjne?Nieważne po co. Ważne, że te środki muszą być legalne. To myślenie ludzi z SLD. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - ja - 08-27-2009 Młody człowieku, a dlaczego miałby być nielegalne? Ja codziennie zabijam setki plemników i nie mam z tego powodu dylematów moralnych. Ważne, żeby środkiem antykoncepcyjnym była gumka lub piguła, a nie szklanka koli przed. Muszę przyznać Leszku, że nie potrafię odpowiedzieć sensownie i z humorem na Twój post, ale może opowiem dowcip. Jakie są pierwsze oznaki AIDS? Gorący oddech na plecach i piekący ból w dupie. ![]() ![]() ![]() A tak swoją drogą, nie wiem czy wiesz że za "pedała" możesz zapłacić 15 tys. zł. Kompletnie nie mam pojęcia co powiedziała tamta pani, ale znając mentalność współplemieńców nie mogę oprzeć się wrażeniu, że jej się należało. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - MacB - 08-28-2009 ja napisał(a):Kompletnie nie mam pojęcia co powiedziała tamta paniKtóra pani? Bo... kompletnie nie mam pojęcia, o czym piszesz. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - Niktważny - 08-28-2009 MacB napisał(a):Która pani? Bo... kompletnie nie mam pojęcia, o czym piszesz.Pani, która obrażała pewnego Pana nazywając go publicznie pedałem. Ostatnio zapadł wyrok w tej sprawie - pani dostała grzywnę, musi przeprosić. Zawiasów w wyroku chyba nie było - a szkoda. ja napisał(a):Ja codziennie zabijam setki plemników i nie mam z tego powodu dylematów moralnychZacząłeś palić? ja napisał(a):tak swoją drogą, nie wiem czy wiesz że za "pedała" możesz zapłacić 15 tys. zł.Jakby obraził jakiegoś konkretnego pedała to może i tak, ale za samo nazwanie nieokreslonej bliżej grupy pedałami grzywny nie dostanie - o czym z całą pewnością LC wie i dlatego bez przeszkód używa wiadomego epitetu Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - MacB - 08-28-2009 Paweł Konopacki napisał(a):Pani, która...Dzięki za podpowiedź, bo musiał mi ten nius umknąć. Doczytałem i uważam wyrok za bzdurę. Sąd uzasadniał to tym, że homoseksualisty nie wolno tak nazywać; znaczy się, że heteroseksualistę można? Przypomina się scena z Pulp Fiction, w której hebanowy Marsellus Wallace nazywał swych białych "pistoletów" czarnuchami i w myśl podobnej zasady żaden sąd by go za ich obrażanie nie skazał - "czarnuch" jest obraźliwy wyłącznie z ust białego pod adresem czarnoskórego! Tu też - słowo "pedał" obraża jedynie homoseksualistę i zdaje się, że musi paść z ust osoby o orientacji hetero. Paradne! Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - dauri - 08-28-2009 Jaśko napisał(a):I w świetle tego, co piszesz, nie powinieneś się specjalnie martwić przeszłością Farfała - pełni swoje obowiązki już ok. 9 miesięcy i nie jesteś skazany na domysły, jak jego mroczna przeszłość wpłynie na jego (p.o.) prezesurę - bo już to wiesz.Pewnie jeszcze wszystkiego nie wiemy, bo dziś okazało się, że: Cytat:P.o. prezesa telewizji Piotr Farfał ma dwóch nowych doradców: jeden to b. działacz Młodzieży Wszechpolskiej i b. poseł LPR, drugi właśnie stracił miejsce w radzie nadzorczej TVP, które zawdzięczał... Lidze. <!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6973373,W_TVP_bez_zmian__Farfal_zatrudnia_swoich.html">http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... woich.html</a><!-- m --> Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - MacB - 08-28-2009 dauri (cytując Gazetę) napisał(a):z TVP będą musieli się rozstać przede wszystkim realizatorzy audycji, operatorzy, dźwiękowcy, kierownicy produkcji, pracownicy emisji. Najmniej dotkliwe zwolnienia mają być w administracji i kadrze kierowniczej. To ciekawe, bo właśnie tu Farfał przez ostatnie pół roku poumieszczał wielu prominentnych działaczy LPR i Młodzieży Wszechpolskiej, bliskich współpracowników Romana Giertycha. Dostali pełne etaty i po kilka-kilkanaście tysięcy złotych pensji.Jeśli to wszystko prawda, to bez względu "czy prawica, czy liberał, czy faszysta, komunista"... powinien z hukiem zniknąć. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - dauri - 08-28-2009 GW napisał(a):[Dmowski] Pozostał postacią wysoce kontrowersyjną. Z jednej strony, zasługi Romana Dmowskiego dla odzyskania przez Polskę niepodległości są niekwestionowane. Z drugiej strony, podkreślić należy jego poparcie dla ideologii wyraźnie nawiązujących do faszyzmu. <!-- m --><a class="postlink" href="http://historia.gazeta.pl/historia/1,98547,6480886,Roman_Dmowski.html?as=2&ias=2&startsz=x">http://historia.gazeta.pl/historia/1,98 ... &startsz=x</a><!-- m --> ND napisał(a):różni autorzy nie dostrzegają na ogół doniosłej roli, jaką odegrał Dmowski, i marginalizują jego znaczenie albo posługując się skrótami myślowymi, świadomie zacierają konteksty i podteksty czytelne głównie dla badaczy.<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20080102&id=my11.txt">http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=my11.txt</a><!-- m --> Jak widać, GW usiłuje przedstawić dwa aspekty postaci Dmowskiego, zarówno te ważne dla jego przeciwników, jak te, ważne dla jego zwolenników. Natomiast ND nie informuje, jakie zarzuty są formułowane wobec Dmowskiego i zarzucają "różnym autorom" (nie wiadomo jakim) niedostrzeganie jego doniosłej roli. Czyli zwykła ściema. Chciałbym jeszcze zauważyć, że wszystkie media są bardziej lub mniej pluralistyczne z powodów czysto praktycznych. Całkowitej spójności i niezmienności poglądów nie udałoby się raczej utrzymać. Przykładowo, w Radiu Maryja była niedawno audycja, gdzie zwracano uwagę, że każdy dzień należy zaczynać od pacierza, a krótko później została wyemitowano piosenkę Zbigniewa Wodeckiego "Zacznij od Bacha". Czy to nie piękny przykład pluralizmu? Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - ja - 08-28-2009 Zastanawiam się jak bardzo wyrok był bezsensowny. Jak pisałem współplemieńcy są ludźmi dziwnymi, którzy potrafią się zdenerwować kiedy pytasz się czy mają popielniczkę w samochodzie, bądź też kiedy stoją na pasach, kiedy ja próbuję przejść. Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - Jaśko - 08-28-2009 dauri napisał(a):Kaczyński prawomocnie przegrał proces z AgorąRaz na wozie, raz pod wozem. Tym razem Kaczyński wygrał: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.rp.pl/artykul/118849,355390.html">http://www.rp.pl/artykul/118849,355390.html</a><!-- m --> Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - dauri - 08-29-2009 Jaśko napisał(a):Raz na wozie, raz pod wozem. Tym razem Kaczyński wygrał:Gratulacje. W naturalny sposób OT o Panu Farfale pozwala nam powrócić do głównego tematu wątku: Cytat:Rządzący Telewizją Polską Piotr Farfał podpisał umowę z fundacją Tadeusza Rydzyka w sprawie wymiany archiwów - dowiedziała się nieoficjalnie "Gazeta Wyborcza". Z żadnym innym nadawcą TVP takiej umowy nie ma.<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6978712,Rydzyk_pobuszuje_w_TVP__Umowa_z_Farfalem__owiana_tajemnica_.html">http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... nica_.html</a><!-- m --> Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - MacB - 08-29-2009 dauri napisał(a):W naturalny sposób OT o Panu Farfale pozwala nam powrócić do głównego tematu wątkuCzyli do manipulacji, których się dopuszcza GW? Masz na myśli manipulację zawartą w tytule artykułu? Że podnosi się krzyk na tajność umowy Farfał-Rydzyk, podczas gdy cała reszta umów TVP ma charakter jawny? Można to tak nazwać... Ale i Ty dopuściłeś się małej manipulacji ![]() Cytując niemal cały podlinkowany artykuł wyciąłeś zdanie, które w korzystnym świetle stawia kaczorowego Urbańskiego - a fe! ![]() Pomijam treść artykułu - domyślam się jedynie (a prawnikiem nie jestem), że umowa w kształcie tam opisanym to granda w biały dzień - ale uwagę moją przykuł fragment mówiący o "obradach" zarządu ![]() Ech, idzie stare... Re: Manipulacje Gazety Wyborczej - Jaśko - 08-29-2009 Jaśko napisał(a):Pluralizm niejedno ma imię. Na przykład Twoim zdaniem "Wyborcza" jest medium pluralistycznym, z czym ja zdecydowanie się nie zgadzam. To pokazuje, że nie trzeba być skrajnym politykiem, żeby stanowić zagrożenie dla pluralizmu w TVP (chyba, że uważasz się za osobę o skrajnych poglądach). dauri napisał(a):Nie wiem, nie zastanawiałem się, na ile moje poglądy są skrajne. Ale czy ja kandyduję na stanowisko szefa TVP?Nie w tym rzecz. Chodziło mi o to, że nie trzeba być "byłym neonazistą", żeby mieć dość wąskie rozumienie pluralizmu (np. takie jak Twoje). Można np powiedzieć, że osoba bardzo przywiązana do poglądów centrowych tak obawiałaby się wypowiedzi (jej zdaniem) skrajnych, że wykluczyłaby z TVP różne niepoprawne politycznie osoby, ograniczając tym samym pluralizm. Ale wracając do Farfała: w jaki sposób ten jego "były neonazizm" rzutuje na program TVP? Czy dopuszczenie Libertas w takich proporcjach na antenę jest najbardziej wyraźnym przykładem panoszenia się nazizmu na antenie, czy miały miejsce jeszcze gorsze zbrodnie? Może pojawiły się programy o tym, że Hitler był jaki był, ale III Rzesza miała wiele osiągnięć, ludzie mieli pracę itp? Ja, jak już pisałem, TV nie oglądam, więc pytam szczerze. Kojarzę tylko odmowę współfinansowania przez TVP amerykańskiego filmu o Sendlerowej (który i tak powstał). |