Forum o Jacku Kaczmarskim
Skarżysko-Kamienna 09.02.08 - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Skarżysko-Kamienna 09.02.08 (/showthread.php?tid=5667)

Strony: 1 2 3 4

- gosiafar - 02-13-2008

Zeratul napisał(a):No z tymi 'wszystkimi' to bym polemizował Wink
Poznaniacy też mają bliżej do Skarżyska niż do np Krakowa czy Wrocławia.
Choć fakt, chyba najbardziej "po środku" jest Łódź! Big Grin

- Zeratul - 02-13-2008

gosiafar napisał(a):Poznaniacy też mają bliżej do Skarżyska niż do np Krakowa czy Wrocławia.
A z Krakowa do Warszawy jedzie się przez Opole Wink

Z Poznania do Skarżyska jedzie się tyle, co do Krakowa - minimum 6h i to EuroCity/InterCity
Z Poznania do Wrocka jedzie się max 3h osobowym Wink

Pozdrawiam
Zeratul

- Simon - 02-13-2008

Zeratul napisał(a):Z Poznania do Skarżyska jedzie się tyle, co do Krakowa - minimum 6h i to EuroCity/InterCity
Z Poznania do Wrocka jedzie się max 3h osobowym
Otóz to.
Ktoś tu źle obliczył odległość. Smile

- Łukasz - 02-13-2008

Zico napisał(a):Łukaszu wiem wiem jak to bywa z tymi odsłuchami

No to mało razy mieliśmy problemy? Że się nie słyszymy...

- zielonymelon - 02-13-2008

gosiafar napisał(a):Nie chcę się "podlizywać" Łukaszowi, ale uważam, że Skarżysko to świetne miejsce! Big Grin
wlasnieWink i knajpka na wysokim poziomieWink i w ogole superWink

- gosiafar - 02-13-2008

zielonymelon napisał(a):wlasnieWink i knajpka na wysokim poziomieWink i w ogole superWink
I klawisze przyzwoite, bo Kuba nie narzekał, wręcz przeciwnie! Smile I wykonawcy świetni! Big Grin
I same sympatyczne osoby tam przyjeżdżają! Big Grin

gosiafar napisał(a):I klawisze przyzwoite, bo Kuba nie narzekał, wręcz przeciwnie! Smile I wykonawcy świetni! Big Grin
I same sympatyczne osoby tam przyjeżdżają! Big Grin
no wiec jakie wnioski? Big Grin

- gosiafar - 02-13-2008

zielonymelon napisał(a):no wiec jakie wnioski? Big Grin
No - jak to - jakie? Trzeba to powtórzyć! Big Grin

To moze niech ktos z wiekszymi wplywami namowi Panow na kolejny koncert Big Grin a ja deklaruje, ze zabiore ze soba wiecej kasy;>

- gosiafar - 02-13-2008

zielonymelon napisał(a):ja deklaruje, ze zabiore ze soba wiecej kasy
A ja, że nie uwierzę we wcześniejszy powrót z imprezy! Wink

gosiafar napisał(a):
zielonymelon napisał(a):ja deklaruje, ze zabiore ze soba wiecej kasy
A ja, że nie uwierzę we wcześniejszy powrót z imprezy! Wink
to tu Cie taki jeden precel z krakowa trzyma ze slowoBig Grin

- Zico - 02-23-2008

Tu można obejrzeć fragmenty z koncertu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.telewizja-skarzysko.pl/index.php?content=70">http://www.telewizja-skarzysko.pl/index.php?content=70</a><!-- m --> (10 minuta programu lokalnego )

- Kuba Mędrzycki - 02-24-2008

Zico napisał(a):Tu można obejrzeć fragmenty z koncertu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.telewizja-skar....php?content=70">http://www.telewizja-skar....php?content=70</a><!-- m --> (10 minuta programu lokalnego )
Swoją droga, ciekawe czy w tamtejszym programie lokalnym, nigdy nie montuje się materiałów do dziennika, a prezenterkę jedynie widać...? Wink

- menda1974 - 03-03-2008

Oj działo się, działo. Dopiero teraz doszedłem do siebie.
Użytkownik Tomcio słusznie napisał
Tomcio napisał(a):Kuba w wysokiej formie
Więc najwyższy czas wyjaśnić sprawę żyrandola. Siła grawitacji jest zależna od masy obiektu przyciąganego przez ziemię. To Isaac Newton, odkrywca prawa grawitacji. Po prostu użytkownik Jakub M. lewituje. I w Skarżysku lewitował bardzo wysoko. Jeśli jego ciągle wzrastająca masa, przyciąga go niebezpiecznie do podłogi, wtedy rozpaczliwie czepia się żyrandola, żeby nie runąć gwałtownie i nie potłuc się dotkliwie – ot i cała tajemnica.
Użytkowniczka gosiafar zauważyła:
gosiafar napisał(a):Tym bardziej podziwiam Michała, który mimo wszystko utrzymał właściwą tonację.
No cóż, po prostu dobrze słyszy, czego nie można powiedzieć o innych wykonawcach piosenek Mistrza tego koncertu jak i o 99% użytkownikach forum.
Drodzy Forumowicze, nie zawsze jest tak, że im głośniej, tym czyściej.
Użytkowniczka gosiafar radośnie stwierdziła:
gosiafar napisał(a):Grajcie tam co tydzień
Jak nam doniesiono, użytkownik Jakub M. podpisał 50-letni kontrakt ze związkiem głuchoniemych w Skarżysku Kamiennej.
Dalszą niespodzianką wieczoru był śpiew użytkownika Jakuba M. I cóż zaśpiewał? Korzystając z premierowej obecności nowej użytkowniczki, ksywa zielonymelon, odśpiewał na jej cześć, na popularną melodię z okresu stanu wojennego ("Zielona wrona"), utworek "Zielony melon" !! Zaś ewenementem i ukoronowaniem wieczoru było pojawienie się, świetnego ongiś, piłkarza reprezentacji Brazylii - Zico. Znakomity futbolista zadał sobie trud i przetłumaczył kilka utworów Mistrza na portugalski. I odczytał, co wywołało niebywały entuzjazm zgromadzonych widzów.
Serdecznie gratuluję i pozdrawiam,
Menda1974

- Niktważny - 03-03-2008

Niewątpliwie dowcipnie napisane - i za to, znaczy za dowcipność stylu, piwo. Wink

- Łukasz - 03-03-2008

A dla Ciebie także piwo - za wspaniałe wyczucie tego stylu Wink

- Kuba Mędrzycki - 03-03-2008

menda1974 napisał(a):Serdecznie gratuluję i pozdrawiam,
Menda1974
Oj Szym..., yyy znaczy użytkowniku menda1974 żebyś Ty miał tyle odwagi do podpisania się imieniem i nazwiskiem, ile jej masz do wytykania głuchoty co poniektórym wykonawcom skarżyskiego koncertu, jak i większości forumowiczom
menda1974 napisał(a):
gosiafar napisał(a):Tym bardziej podziwiam Michała, który mimo wszystko utrzymał właściwą tonację.
No cóż, po prostu dobrze słyszy, czego nie można powiedzieć o innych wykonawcach piosenek Mistrza tego koncertu jak i o 99% użytkownikach forum.
Powinszować! Wink

- Łukasz - 03-03-2008

menda1974 napisał(a):No cóż, po prostu dobrze słyszy, czego nie można powiedzieć o innych wykonawcach piosenek Mistrza tego koncertu jak i o 99% użytkownikach forum.
Muszę to zacytować koniecznie Irkowi i zapytać jakim cudem ukończył Akademię Muzyczną w Krakowie skoro jest głuchy Smile

- zielonymelon - 03-03-2008

Łukasz napisał(a):Muszę to zacytować koniecznie Irkowi i zapytać jakim cudem ukończył Akademię Muzyczną w Krakowie skoro jest głuchy Smile
A co on tam może wiedzieć na ten temat, lepiej spytaj mendy1974 Wink

- Kazia:) - 03-03-2008

Od razu się fajnie czuje jak ktoś mnie podsumował, że nie słyszę, to takie budujące Smile
Cytat:Wszczynanie awantur
II

- Elessar - 03-03-2008

Kurcze, to ja zazdroszczę temu Michałowi słuchu. Chciałbym mieć taki, jaki niby ma ten Michał według Mendy. Wink

- pkosela - 03-03-2008

Przepraszam, ze przerywam uczoną dysputę, ale chciałbym podziękować wszystkim podpisywaczom i wysyłaczom za kartkę, którą właśnie wyjąłem ze skrzynki.
Niestety nie wszystkie autografy udało się zebrać, jak widzę (np. dotkliwie brak pewnego Michała o legendarnym słuchu - a któż to jest, któż? Wink ).
Wielkie dzięki! I - mam nadzieję - do zobaczenia.

- gosiafar - 03-03-2008

Elessar napisał(a):Kurcze, to ja zazdroszczę temu Michałowi słuchu. Chciałbym mieć taki, jaki niby ma ten Michał według Mendy. Wink
I słusznie, Michałowi każdy zazdrości słuchu! Nic dziwnego, że Ty też! Wink

A mi się jakoś nie "dostało" za opuszczenie stolicy i szlajanie się po Skarżyskach... Big Grin
Paweł Konopacki napisał(a):Niewątpliwie dowcipnie napisane - i za to, znaczy za dowcipność stylu, piwo. Wink
A tu już się nie zgadzam. Jest nie dowcipne ale złośliwe, i można z treści wywnioskować,
że użytkownik Menda nie był obecny w Skarżysku... Wink

- Niktważny - 03-03-2008

Kuba Mędrzycki napisał(a):żebyś Ty miał tyle odwagi do podpisania się imieniem i nazwiskiem
No wiesz, tej odwagi to chyba nie tylko Mendzie brakuje.

- Elessar - 03-03-2008

pkosela napisał(a):dotkliwie brak pewnego Michała o legendarnym słuchu
No to się nie popisał chłopak skoro brak jego podpisu, ale myślę, że możemy go w ciemno usprawiedliwić tym, że on nawet nie wiedział, że jest tak ważna kartka do "wyautografowania". Smile

Tylko mam prośbę... niech nie będzie kolejnej awantury...

- gosiafar - 03-03-2008

Elessar napisał(a):Tylko mam prośbę... niech nie będzie kolejnej awantury...
Awantury nie będzie! Przynajmniej nie na forum! Ale już wiem, komu uszy powyrywam! Wink

- Łukasz - 03-03-2008

gosiafar napisał(a):Ale już wiem, komu uszy powyrywam!
Komu? Smile

- gosiafar - 03-03-2008

Łukasz napisał(a):Komu? Smile
"Uderz w stół, a nożyce..." Big Grin

Spokojnie! Tym razem nie Tobie! Dzięki! Już ja wiem, komu i za jaki podpis! :rotfl:

- Łukasz - 03-03-2008

gosiafar napisał(a):Już ja wiem, komu i za jaki podpis!
Oj zdradź tajemnice Smile

Aha no i przepraszam, że kartka tak długo "szła", a wysłanie jej z Krakowa - bezsensu, więc wrzuciłem ją do skrzynki dopiero jak ponownie zawitałem w Skarżysku Smile

- gosiafar - 03-03-2008

Łukasz napisał(a):Oj zdradź tajemnice Smile
Na ucho, przy następnym spotkaniu w Skarżysku! Więc szybko coś wymyśl! Wink
Łukasz napisał(a):Aha no i przepraszam, że kartka tak długo "szła",
Nic to, ważne, że doszła, bo już straciłam nadzieję! Jeszcze raz dzięki! Smile