![]() |
Toruń - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +---- Dział: Konkursy (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=43) +---- Wątek: Toruń (/showthread.php?tid=5656) |
Toruń - blazej - 02-04-2008 mam pytanie do osób studiujących/mieszkających w Toruniu, czy w tym pieknym mieście dzieje się coś ciekawego w ramach filozofii, poezji, bądź też innych około kulturalnych wydarzeń??? chodzi mi o jakieś cykliczne warsztaty spotkania itp. - michalf - 02-06-2008 Nie wiem co prawda jak Twoje pytanie ma się do konkursów literackich, ale postaram się odpowiedzieć. Studiuję w Toruniu i uważam go za dość kulturalne miasto, ale jeśli chodzi o cykliczne spotkania, warsztaty - chyba ciężko z tym, a na pewno trudno znaleźć. Sam "po znajomości" dowiedziałem się o warsztatach teatralnych, uczęszczam co tydzień i jestem zadowolony. Słyszałem też o grupie toruńskich poetów, którzy się znają i czasem zbierają do kupy, żeby prywatnie porozmawiać o wierszach i nie tylko, ale nie brzmi to jak coś specjalnego. Rok temu powstała Toruńska Piwnica Artystyczna, która w teorii miała spełnić rolę miejsca spotkań i występów młodych artystów, ale zamieniło się to w jeszcze jedną knajpę. Lubię Toruń i uważam, że ma potencjał, wiele jednorazowych wydarzeń do zaoferowania, ale z cyklicznością u nas słabo. To raczej "niezagospodarowany rynek". A szkoda, bo np. impreza w stylu Wrocławskiego Salonu JK na pewno by się dobrze przyjęła. - dzikakaczka - 02-06-2008 No to załóżcie salon2 ![]() na pewno będzie łatwiej przyjechać do Torunia niż do Wrocławia ![]() (sorry Simon, no offence, ale size does matter, ee distance does matter) - pkosela - 02-06-2008 michalf, a co z cykliczną (coroczną) wiadomą imprezą? Będzie w tym roku? - Zeratul - 02-06-2008 pkosela napisał(a):michalf, a co z cykliczną (coroczną) wiadomą imprezą? Będzie w tym roku?Ja się wczoraj dowiedziałem, że będzie ![]() Tylko z promocją na razie słabo ![]() Pozdrawiam Zeratul - Simon - 02-06-2008 dzikakaczka napisał(a):na pewno będzie łatwiej przyjechać do Torunia niż do WrocławiaŁoo,jeszcze łatwiej będzie Ci podjechac np. do Legionowa albo Pruszkowa. :] [ Dodano: 6 Luty 2008, 12:47 ] A tak w ogóle mam nadzieję zagrać kiedyś program złożony z piosenek do wierszy Michała. ![]() - Jaśko - 02-06-2008 pkosela napisał(a):michalf, a co z cykliczną (coroczną) wiadomą imprezą? Będzie w tym roku?Jeżeli chodzi o koncert , to chyba 19.04. Mi nie pasuje ![]() - gosiafar - 02-06-2008 Jaśko napisał(a):Jeżeli chodzi o koncert , to chyba 19.04. Mi nie pasujeNie spytali Cię o zdanie? Nieładnie! :o A o Bydgoszczy coś słychać? - michalf - 02-06-2008 Potwierdzam, koncert toruński 19.04. Nie wspomniałem, bo chyba blazejowi nie chodziło o cykliczność w stylu raz na rok. O Bydgoszczy dotąd nic nie słyszałem. - gosiafar - 02-06-2008 michalf napisał(a):chyba blazejowi nie chodziło o cykliczność w stylu raz na rok.Z całą pewnością nie. Ale może lepiej raz na rok niż wcale? ![]() - michalf - 02-06-2008 Trudno się nie zgodzić ![]() - Simon - 02-06-2008 gosiafar napisał(a):A o Bydgoszczy coś słychać?Najprawdopodobniej 17 maja w tym samym miejscu. - partycja - 02-06-2008 gosiafar napisał(a):Pewnie już się zdążył przyzwyczaić... W każdym razie szkoda.Jaśko napisał(a):Jeżeli chodzi o koncert , to chyba 19.04. Mi nie pasujeNie spytali Cię o zdanie? Nieładnie! :o - blazej - 02-09-2008 jutro Habakuk w Toruniu - idzie ktoś??? - Markowa :) - 02-13-2008 gosiafar napisał(a):No tak, wielka szkoda...Jaśko napisał(a):Jeżeli chodzi o koncert , to chyba 19.04. Mi nie pasujeNie spytali Cię o zdanie? Nieładnie! :o ![]() - Jaśko - 05-14-2008 Cytat:Majowy BUUM Poetycki jest prezentacją i konfrontacją niezależnych poetów, magazynów literackich oraz związanych z nimi twórców, reprezentujących niezależne środowisko literackie całego kraju. Impreza nawiązuje do tradycji poetyckich spotkań, które odbywały się w Od Nowie w latach 70. i na początku 80. Buum prezentuje głównie młodych, undergroundowych poetów oraz niezależne pisma poetyckie. |