Krzyżówka - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Własna twórczość (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=24) +---- Dział: Wiersze (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=37) +---- Wątek: Krzyżówka (/showthread.php?tid=5597) |
- spalding - 01-19-2008 bryce napisał(a):Widocznie tylko, Spaldingu, wchodziszChciałbym aby zostało odnotowane, że równie często wychodzę ! - bryce - 01-19-2008 spalding napisał(a):Chciałbym aby zostało odnotowane, że równie często wychodzę !Nie sztuką jest włożyć, ale sztuką wyjąć takie proste motto bądź łaskawy przyjąć. - jodynka - 01-19-2008 co myślicie o tym, Panowie i Panie, aby w jakimś wątku wprowadzić tradycję: niech będzie piasany tylko rymowaniem! wtedy zobaczymy naszą erudycję - bryce - 01-19-2008 Erudycję ludzi ( nie tę na papierze) obserwuję w wątkach o ciąży i wierze. - Zeratul - 01-19-2008 nadmiar Częstochowy wzmocni katolików trzeba więc uważać z ilością wierszyków - bryce - 01-19-2008 Zeratul napisał(a):nadmiar CzęstochowyNo to zmieńmy temat. Z pomocą lornetki widziałem świętego, co miał trzy napletki. - Elessar - 01-19-2008 Ja co do krzyżówki - Bryce, granie na żyrandolu nie tyczyło się mnie. - bryce - 01-19-2008 Elessar napisał(a):Ja co do krzyżówki - Bryce, granie na żyrandolu nie tyczyło się mnie.Zgoda, ale czy umiejętność grania na żyrandolu , to także nie jest "odpowiedni poziom wykonawczy" ? - Elessar - 01-19-2008 Hmm, można i tak to ująć... Ok, zgadzam się. - jodynka - 01-19-2008 trzy napletki mówisz? to są jakieś dziwy. gdzieżeś Ty go widział? pewnie na bazarze. Zapewniam stanowczo: jeden był prawdziwy, reszta to zwyczajna złuda i miraże. Chyba, że to jakiś nieznany mi święty, jeśli tak - to chętnie posłucham o "innym". Ale, jak się zdaje, to jakieś przekręty, a Ty próbujesz, stary, wpuścić nas w maliny! - bryce - 01-19-2008 jodynka napisał(a):trzy napletki mówisz? to są jakieś dziwy.Sugerujesz może, że powiadam bzdury ? Wątpisz w moje słowa ? Zbrakło Ci KULtury? W obronie słów moich będę walczył wściekle, a jeśli się mylę- niech się smażę w piekle! - jodynka - 01-19-2008 bryce napisał(a):Sugerujesz może, że powiadam bzdury ?obawiam się, chłopie, że piekło za małe, abyś mógł odkupić potrójny napletek! Lepiej bij się w pierś i powiedz: "kłamałem", zamiast iść w zaparte bawiąc się w poetę! - bryce - 01-19-2008 jodynka napisał(a):obawiam się, chłopie, że piekło za małe,Za małe powiadasz? Lecz piekielne bramy mają wielki napis : "GORĄCO WITAMY!" Więc co odpowiedzieć mam ci teraz na to, gdy ja kocham ciepło, gdy ja lubię lato ? - jodynka - 01-19-2008 więc tak: choć pokrętnie, to jednak przyznałeś że z tym dziwnym świętym to zwyczajna bujda. z tego, co zacz piszesz, ja wnioskuję śmiało: tęskno Ci do piekła, bo niebo to nuda. Ja waszeci powiem: choć Pan w rymowaniu lepszy od nas wszystkich po stokroć się zdaje, choć kibicujemy pańskiemu pisaniu, okłamywać sektę - chyba nie przystaje! - bryce - 01-19-2008 jodynka napisał(a):Ja waszeci powiem: choć Pan w rymowaniu"Wszystko jest poezją, każdy jest poetą" powiedział Stachura zwany nieraz Stedem. Lecz tylko co drugi może być kobietą, ja sam to odkryłem, gdy miałem lat siedem. Jodynko, litości, bo w bilarda grają, a źródła natchnienia także wysychają. No dobra, ustąpię, tak każe mi wiara widzianych napletków była tylko para. - jodynka - 01-19-2008 no, jeżeli para, to się zgodzić mogę, wszak w źródłach natchnienia - też urojeń źródła. I chociaż ta para budzi we mnie trwogę, poradzę z nią sobie jak zwykle - bez pudła! - bryce - 01-19-2008 Ja też proponuję przestać drążyć temat, z powodu napletka ma powstać poemat ?? słyszałem, że głodny wciąż myśli o chlebie, nie powiesz mi, miła, że tyczy to Ciebie? Dlatego na koniec tej miłej rozmowy racz przyjąć sugestię i wbij ją do głowy : gdy chcesz być poetką, to uwierz mej radzie podkowę Pegaza mieć musisz w szufladzie. - reuter - 01-19-2008 bryce napisał(a):gdy chcesz być poetką, to uwierz mej radzieA po co podkowa? Toć wystarczy przecie wierszy generator, taki w Internecie - jodynka - 01-19-2008 bryce napisał(a):słyszałem, że głodny wciąż myśli o chlebie,ja na szczęście nigdy nie chodziłam głodna, wszystko dzięki (marnej) empikowej pensji. Dodam jeszcze tylko, już tak na odchodne, że mnie jak najdalej twórczo od poezji! - bryce - 01-19-2008 jodynka napisał(a):ja na szczęście nigdy nie chodziłam głodna,Kto mówił że blisko, aby być na szczycie ? Mówią, że poeta goły całe życie. Chociaż z drugiej strony, każdy tu się zgodzi znam taki strój, który z mody nie wychodzi. Potwierdzi to Przemek i wszyscy w Europie, że figowy listek jest zawsze na topie. - Adam_Leszek - 01-19-2008 bryce napisał(a):Mówią, że poeta goły całe życie.Nagi na świat przyszedłem, nagi z niego schodzę, nagiemu świat mi uciech dostarczał po drodze. - bryce - 01-19-2008 Adam_Leszek napisał(a):Nagi na świat przyszedłem, nagi z niego schodzę,Tutaj obcych myśli nie ma ani grama wpisuj swoje słowa, a nie Cunninghama, choć wiem, że Barańczak bardzo Tobie bliski i dlatego szacun oraz pokłon niski. - Nowhere Woman - 01-19-2008 Czytam, myślę, liczę - takty i sylaby Tekst rymowany też może być słaby Skądżesz jednak tutaj miałkie słów niuanse? Twórczość własna w końcu otrzymała szansę. Myślę więc, iż to taki intelektualny Lans. Dobrze, że nie w wątku powitalnym - jodynka - 01-19-2008 bryce napisał(a):Tutaj obcych myśli nie ma ani gramazgadzam się z przedmówcą, nie ma co cytować, wątek ten niech będzie z myśli tylko naszych. przy lekkim wysiłku każda wpadnie głowa co i jak przedstawić, by zwolnić cytaty. - Nowhere Woman - 01-19-2008 Cytować również trudno. Kwestia bowiem wielka Żeby - choć wydaje się to bagatelką Cytat ręce miał, nogi i ciała kapitel (Jest-li to cytowanie? Co myślicie przy tem?) [Bezsensowane rymowanie - bezcenne ] - bryce - 01-19-2008 Witam Cię ponownie w tej słownej szermierce, cieszysz moje oczy i radujesz serce I widzisz, jodynko, mogę Tobie przysiąc odsłon tego wątku jest już niemal tysiąc. Dajemy kibicom chleb oraz igrzyska, a dla nas to tylko forma towarzyska. - Kazia:) - 01-19-2008 bryce napisał(a):Dajemy kibicom chleb oraz igrzyska,Nas też wszak to bawi! Toć to nie wojenki nie ma epigonów ani też stajenki. Skąd więc się tu wzięły nagle takie zdania, że jest to dla nas forma odreagowania? Kibicujem jednak, bo ubaw nie mały -przestałam aż zaglądać do wątku "kawały". - michalf - 01-20-2008 Jakem moderator co go zwą poetą - Cieszy mnie rym śmiały w dziale WT, przeto Dzięki Tobie bryce i innym userom Sztuka rymowania nie wynosi zero. - bryce - 01-20-2008 michalf napisał(a):Jakem moderator co go zwą poetą -Nie wynosi zero? A ile, bo właśnie znudziły mnie rymy, znudziły mnie baśnie. Moje horyzonty od dziś nieco szersze i postanowiłem pisać białe wiersze, wczoraj przeczytałem na forum „Warsztaty”, zbędne mi już rymy, rytm oraz schematy. Nasącz me rozterki rozstrzygnięcia dozą, pisać rymowanki, czy też pisać prozą? Więc oceń mój debiut, moją inicjację i powiedz, michalfie czy Herbert miał rację : Jak pięknie w tym wątku, a nie gdzie te hordy co w karczmie tak często się biorą za rozstrzyganie kwestii więc można wykazać rymem tak czy owak, że można z humorem, a nie jak pan ten czy tamten lecz aby w tym wątku nie lęgła się chryja, nie mówmy już o tych , co nie szczędzą gorzkich słów. - michalf - 01-20-2008 Brycie drogi, Herbert mi tym bardziej drogi, Bo mnie nie uświadczą już karczemne progi. Za to dobre rymy traktowane z sensem Zawsze w moim sercu znajdą sobie miejsce. Lecz jeżeli pragniesz prozy lub bielactwa To pamiętaj jedno - sprawa to niełatwa Dotrzeć z frazą długą, nie rządzoną prawem, Więcej Ci opowie w tym temacie Sławek. Ja zaś taką pointę w tym temacie podam: Pisz jak tylko zechcesz. Choć mi rymów szkoda. |