![]() |
Krzyżówka - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Własna twórczość (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=24) +---- Dział: Wiersze (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=37) +---- Wątek: Krzyżówka (/showthread.php?tid=5597) |
Krzyżówka - bryce - 01-18-2008 Krzyżówka. - Elessar - 01-18-2008 Genialne! ![]() - bryce - 01-18-2008 Cytat:Wystawiono 3 piw(a):Czy to jawa czy sen ? - Niktważny - 01-18-2008 bryce napisał(a):Czy to jawa czy sen ?Za fajny pomysł piwo się należy. - Simon - 01-18-2008 Ale czemu: Mafioso? Że niby Triada? ![]() - bryce - 01-18-2008 Simon napisał(a):Ale czemu: Mafioso? Że niby Triada?Też, ale nie tylko, mam własną wizję i własną mozaikę, jak orzekł klasyk. - Simon - 01-18-2008 bryce napisał(a):ale nie tylkoWięc czemuż jeszcze? ![]() - bryce - 01-18-2008 Simon napisał(a):Więc czemuż jeszcze?Nie widzę powodu, żeby rozwijać myśl, szczególnie w MOIM temacie. - Simon - 01-18-2008 bryce napisał(a):Nie widzę powodu, żeby rozwijać myśl, szczególnie w MOIM temacie.Więc rozwiń na PW. - Adam_Leszek - 01-18-2008 Od karczemnych bojów stara się być z dala, lecz rymuje w pracy, gdy mu odpierdala.* * - słowo użyte przez samego Autora na pytanie, skąd czerpie natchnienie. Jeszcze ktoś mnie pytał: powiedz mi bez blagi, czy bryce jest genialny, czy ma dobre dragi? - OLI - 01-18-2008 To już nawet nie jest genialne. Ocieramy się o absolut!! Hasło: Nasi znajomi sekciarze ![]() pozdrawiam - spalding - 01-18-2008 haslo wyszlo mi podobne ![]() ![]() - Alek - 01-18-2008 OLI napisał(a):Ocieramy się o absolut!!Tylko o jednym... Po takim absolucie,to można naprawdę mocno się otrzeć ![]() Popieram Spaldinga - rozwiązanie by się przydało - ja np. mam zbyt wiele znaków zapytania... - Nowhere Woman - 01-18-2008 Wystarczyło czytać forum w miarę regularnie ![]() - partycja - 01-18-2008 Adam_Leszek napisał(a):Jeszcze ktoś mnie pytał: powiedz mi bez blagi,Ech, p........ kronikarze. Pozdrawiam! I Ciebie, bryce, też. Ps. Adamie, już nie mam wątpliwości w tej materii. - spalding - 01-18-2008 ja powtórzę tezę niezbyt pospolitą hasło jest już znane ale tylko czyt to nas interesuje w taj nie wąskiej sprawie dajcie rozwiązanie tłuszczy ku zabawie - Zeratul - 01-18-2008 Nowhere Woman napisał(a):Wystarczyło czytać forum w miarę regularnieJuż chciałem napisać 'jateż', ale przypomniałem sobie ostatnie 2 hasła ![]() bryce - jestem wzruszony :wzruszony: Między użytkownikiem S. a jednym z najlepszych polemistów na forum (a przy okazji najbardziej tajemniczym forumowiczu) - czyż to nie nobilitacja? Skoro już o tym mowa: 19) [...] : jateż Pozdrawiam Zeratul P.S. bryce - chodziło Ci o to: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=97633#97633">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 7633#97633</a><!-- m --> ?? :o przyznam, że musiałem wyszukiwarki użyć ![]() - bryce - 01-18-2008 Dziękuję wszystkim za uznanie, przyznam , że największą niespodziankę i radość sprawiły mi piwa od Pawła i Zeratula, gdyż, jak wiadomo, najtrudniej śmiać sięz siebie samego. Adam_Leszek napisał(a):Jeszcze ktoś mnie pytał: powiedz mi bez blagi,Adamie, proponowałbym, celem zachowania rytmu : Jeszcze ktoś mnie pytał: powiedz mi bez blagi, bryce jest genialny, czy ma dobre dragi? Spaldingu, tak to jest, jak się jest gościem na forum. A myślałem, że krzyżówka jest banalna. Proponuję taką zabawę, o kim mowa. Może zacznę : Piórkiem z kapelusza pieści mnie pod uchem, ale w zamian za to jest ogromna duchem. Artysta, co jechał do Torunia z dala, jednak warto było-znalazł kielich Gala. - Nowhere Woman - 01-18-2008 bryce napisał(a):Piórkiem z kapelusza pieści mnie pod uchem,Gosiafar ![]() - Kazia:) - 01-18-2008 A o mnie? O mnie też coś wymyśl ![]() - Zeratul - 01-18-2008 bryce napisał(a):Dziękuję wszystkim za uznanie, przyznam , że największą niespodziankę i radość sprawiły mi piwa od Pawła i Zeratula, gdyż, jak wiadomo, najtrudniej śmiać się z siebie samego.Nie posądzaj mnie o nadmierny samokrytycyzm ![]() (że już o poczuciu humoru nie wspomnę ![]() Niech o moim mniemaniu o sobie świadczy fakt, że nieomal przeoczyłem siebie w krzyżówce ![]() bryce napisał(a):Proponuję taką zabawę, o kim mowa.Świetny pomysł ![]() Szkoda tylko, że nie wszyscy ( : ![]() bryce napisał(a):Artysta, co jechał do Torunia z dala,Owalem czasem zwany ![]() yeremyash ![]() Pozdrawiam Zeratul - bryce - 01-18-2008 Kazia:) napisał(a):A o mnie? O mnie też coś wymyślMógłbym, ale stworzy się precedens i kolejka, jak z plakatami p. Siwca. Niech i inni mają szanse. Mało tu prawdziwych poetów? Może Sławek ![]() - Zeratul - 01-18-2008 Próbując się wpisać w konwencję bryce'owego dwuwiersza (nie bijcie mocno :agent: ): w dzień obrywa w karczmach, by potem przepraszać nocą słucha plumkań, aby świt ogłaszać Pozdrawiam Zeratul - bryce - 01-18-2008 Kazia:) napisał(a):Aleś się uczepił Kazia:) napisał(a):Wykończysz mnieOto kobieca przewrotność : Kazia:) napisał(a):A o mnie? O mnie też coś wymyśl - Alek - 01-19-2008 bryce napisał(a):przyznam , że największą niespodziankę i radość sprawiły mi piwa od Pawła i Zeratula, gdyż, jak wiadomo, najtrudniej śmiać sięz siebie samego.Niestety nie mam przy sobie Prawdy Pratchetta,więc zacytować nie mogę,ale była tam taka sytuacja,że współtwórczyni gazety mówi do,powiedzmy,redaktora coś w tym stylu: - Nie ma najmniejszego powodu,żeby umieścić listę wszystkich uczestników Koła Miłośników Kapusty,bo przecież jest ich aż 58. Odpowiedź brzmiała: - Mylisz się. Jest 58 powodów... - spalding - 01-19-2008 bryce napisał(a):Spaldingu, tak to jest, jak się jest gościem na forum. A myślałem, że krzyżówka jest banalna.rozumiem, w takim razie ruszam w kierunku swojej piaskownicy ![]() - jodynka - 01-19-2008 no ja przyznam otwarcie, że mi brakuje kilku haseł. ale i tak bryce z tym KMPiKiem się udałeś ![]() Może rzeczywiście ktoś zamieści rozwiązanie? No to jeszcze mój marny wkład w zabawę "o kim mowa": 1.Przywódca Kuglarzy. z lubelskiej stolicy. Jak już coś napisze - trzeba się z tym liczyć! 2.Gitarę zna lepiej od mistrza Kaczmara. Nie miejmy mu za złe - wszak się chłopak stara! 3.Moderator forum - chociaż netu nie ma. Na klawiszach zagra niejeden poemat. Może starszy, co? ![]() - Kazia:) - 01-19-2008 bryce napisał(a):Mógłbym, ale stworzy się precedens i kolejka, jak z plakatami p. Siwca. Niech i inni mają szanse. Mało tu prawdziwych poetów? Może Sławek ?Sławek może lepiej nie, bo pewnie byłoby to jeszcze bardziej złośliwe niż jak Ty napiszesz ![]() Do prawdziwych poetów mamy już matrycę, lecz żaden nie rymuje jak nasz drogi bryce! ![]() - spalding - 01-19-2008 jodynka napisał(a):no ja przyznam otwarcie, że mi brakuje kilku haseł.bo jesteś tu gościem ![]() ![]() ![]() - bryce - 01-19-2008 spalding napisał(a):bo jesteś tu gościemWidocznie tylko, Spaldingu, wchodzisz. Których haseł nie znasz ? A może chcesz coś prościutkiego ? : Cytat:Jak zejdziesz z nocnika, to pogadamy!Zdublowane wątki, tak się z forum znika, jak wróci pokaże czy zszedł już z nocnika. W Kołobrzegu niemal wygrałby "Nadzieję", powiedzcie- na bębnie można zagrać "Keję" ? [ Dodano: 19 Styczeń 2008, 13:55 ] No dobrze, już dobrze, minęła doba, podaję rozwiązanie : 1. jodynka 2. Jaśko 3. Łukasz 4. Oli 5. czapon 6. simon 7. elessar 8. partycja 9. Szymon 10. Przemek 11. Grabi 12. krasny 13. Adam_Leszek 14. Alek 15. Zico 16. Jiri 17. Sławek 18. Zeratul 19. zbych 20. gredler |