Koncert piosenek Jacka 16.01.2008 Kraków - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Jacek Kaczmarski (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: Koncert piosenek Jacka 16.01.2008 Kraków (/showthread.php?tid=5555) |
Koncert piosenek Jacka 16.01.2008 Kraków - Łukasz - 01-03-2008 Serdecznie zapraszam na koncert piosenek Jacka Czas: 16 I (środa), godzina 20:00 Miejsce: "Stary Port" Wykonawcy: Irek Fołta, Łukasz Jęcek, Michał Mańka, Kuba Mędrzycki Wstęp wolny Do zobaczenia - Adam_Leszek - 01-04-2008 Łukasz napisał(a):godzina 20:00Zróbcie dywersję i zacznijcie z opóźnieniem, żebym zdążył z wykładu (wiem, ja to zawsze wykład, msza albo pranie). Aha, no i apel do kogoś (?), żeby przyszedł wcześniej, pół portu oznakował i powiedział, że tu forum siedzi - bo z miejscem znowu może być krucho. - Ola - 01-04-2008 Całkowicie zgadzam się z przedmówcą . Nie znoszę spóźniania się, ale tym razem odrobina spóźnienia nie zaszkodziłaby, no i dla mnie też bardzo proszę zająć jedno miejsce Słonecznie pozdrawiam w ten siarczysty mróz. Ola - Nowhere Woman - 01-04-2008 Również będę Kto mógłby to zająć... czapon ? - dstronczak - 01-04-2008 hah... jak zajmiecie miejsca dla forum to bedzie tam siedziec tylko GRUPA TRZYMAJACA WLADZE, czyli tylko grube ryby z forum - Łukasz - 01-04-2008 dstronczak napisał(a):grube rybyNo chłopie teraz to przesadziłeś :lol: - jodynka - 01-04-2008 dstronczak napisał(a):grube rybytłuste dorsze? - Łukasz - 01-05-2008 jodynka napisał(a):tłuste dorsze?Skończmy już z tymi rybami - ann - 01-05-2008 Dodane do imprez ) - OLI - 01-05-2008 dstronczak napisał(a):grube ryby z forumJa jestem gruby!! Ale mnie tym razem nie będzie - gosiafar - 01-06-2008 OLI napisał(a):Ja jestem gruby!! Ale mnie tym razem nie będzieMnie - niestety też... A co do grubych ryb, przypomnieliście mi... Kawał? "Jakie ryby najbardziej lubią księża? - - Wielkie sumy..." Łukasz, nie zabijaj! ;( - sfonek - 01-06-2008 Kurczę, jestem po 15 godzinach jazd, ale jak już zrobię prawko, to dziewczyna w samochód i w Polskę ;p, a póki co to zostaje mi Wrocław :|... - jodynka - 01-06-2008 sfonek napisał(a):a póki co to zostaje mi Wrocław ...no, to źle nie masz. poza tym ja mam prawo jazdy, a i tak na "zloty" i koncerty jeżdżę PKP. - sfonek - 01-07-2008 Tylko obawiam się, ze nie dałbym rady obrócić w z Wrocławia do Krakowa i spowrotem tak, żeby nie opuścić szkoły, tak tak, jestem pilnym uczniem i nie będę opuszczał lekcji nawet dla J.K.. - Simon - 01-07-2008 sfonek napisał(a):Tylko obawiam się, ze nie dałbym rady obrócić w z Wrocławia do KrakowaWyluzuj sie motylku... Wrocławski Salon Jacka Kaczmarskiego gra dzien wcześniej. - Zbigniew - 01-08-2008 sfonek napisał(a):jestem pilnym uczniem i nie będę opuszczał lekcji nawet dla J.K..O stary, co Ty wiesz o szkole? - Justynka - 01-15-2008 też bym się chętnie wybrała, tylko ciekawe, czy zdążę ?? - Zbrozło - 01-16-2008 Byłem, wysłuchałem, bawiłem się. Zaczne od krytyki : - Niestety na koncercie bylo o jedną gitare ZA DUŻO, gdy grały trzy gitary, + fortepian to było straszne, nie można bylo nic zrozumieć. - Gitarzysta (nie znam imienia) który śpiewał M.IN "Powrót z Syberii" miał w części pierwszej dużo za daleko mikrofon, dodać do tego cichutki głos i wyszła katastrofa. - Gitarzysta (j.w) który śpiewał "Sen Katarzyny II" w pewnych momentach zbyt głośno krzyczał do mikrofonu. - Ostatnie i NAJWAŻNIEJSZE: Publiczność. Publiczność zawiodła na maxa, nie został w ogóle przez nich doceniony "Jan Kochanowski", a tym bardziej premiera wieczoru "Epitafium dla Sowizdrzała". Co chwila ktos gadał, śmiał się i po prostu was olewał. Panowie, nie dajcie się!! Uczcie się od Eli Czyż ktora świetnie potrafiła wymóc na publiczności ciszę. A teraz rzeczy pozytywne: + Świetne głosy wszystkich + Piękne wykonanie obu epitafiów + Katarzyna II sprawiła, że publiczność umilkła + Gdy przebił się przez muzykę Gitarzysta pierwszy to świetnie grał swoje kawałki i potrafił sprawić, że każda piosenka wykonywana przez was była pociągająca i sama w sobie zachęcała do śpiewania. + Pod koniec koncertu przepięknie wykonaliście "Hymn wieczoru..." co tak pociągnęło publiczność, że wszyscy oszaleli Koncert oceniam na 5 - gosiafar - 01-17-2008 Oj, jaka szkoda, że sama tego nie słyszałam! Też bym sobie ponarzekała... Ale - biorąc pod uwagę "obsadę" musiało być świetnie! A tych, którzy nie słuchają... bym uciszała! - Simon - 01-17-2008 Zbrozło napisał(a):"Hymn wieczoru..."O, "zapożyczenie" tradycji? - Ola - 01-17-2008 Zbrozło napisał(a):+ Katarzyna II sprawiła, że publiczność umilkłaA ja mam wrażenie, że zaczęła śpiewać głośniej niż panowie na scenie. A podobno samą końcówkę śpiewała już tylko publiczność. - Justynka - 01-17-2008 Byłam niestety tylko na końcówce, nie słyszałam Kochanowskiego, a szkoda, bo to ostatnio moja ulubiona piosenka. Podobało mi się bardzo! Szczególnie Epitafium, Warchoł, Hymn... Ale najbardziej Mruczanka. To było piękne. Naprawdę piękny koncert! - berseis13 - 01-17-2008 Justynka napisał(a):Ale najbardziej Mruczanka. To było piękne.Chyba najwyższa pora, żeby Trio zgłosiło muzykę do ZAIKSu. - Elessar - 01-17-2008 Na wszelki wypadek mówię: kto był ten potwierdzi - sala była poinformowana czyja jest muzyka do tekstu. - Justynka - 01-17-2008 Potwierdzam Było powiedziane bardzo wyraźnie. - TomciO - 01-17-2008 Jak dla mnie było genialnie . Koncert kamerą nagrywał xaos, ale mimo to opiszę pokrótce, dla tych co nie byli, jak to wyglądało. Pierwsza część składała się wyłącznie z utworów z Wojny postu z karnawałem, oczywiście nie wszystkich, około połowy. Wrażenia bardzo, bardzo pozytywne, jak dla mnie zdecydowanie najjaśniejszym punktem tej części i całego koncertu było Epitafium dla Sowizdrzała. Po prostu uwielbiam ten utwór (tak że aż przeczytałem tą książkę na podstawie, której powstał ) i jego wykonanie było po prostu zajebiste (mimo, że na pewno nieidealne bo, jak sam Łukasz mówił, ciężko to dosyć zagrać) i z niecierpliwością czekam na nagranie. Utwory w drugiej części wybrane były swobodnie, bez przewodniej myśli. Dobór był moim zdaniem bardzo dobry: były utwory szybsze, wolniejsze, bardziej popularne i mniej popularne. Trzeba powiedzieć o tym, że w drugiej części koncertu zdecydowanie ożywiła się publiczność, i tu nie do końca mogę się zgodzić ze Zbrozło, klimat był, moim zdaniem, świetny. Jednak o ile większa część widowni wspomagała chłopaków, o tyle rzeczywiście niektórzy robili coś wręcz przeciwnego, najgorsza była jakaś baba z tyłu, podejrzewam, że pod Bagatelą ją było słychać . Ale w tym miejscu co ja siedziałem odczuwało się jednak przede wszystkim tych pierwszych, rzadko się zdarza żeby kontakt z publicznością był tak dobry. Nie wiem czy nie ma w tym zasługi Starego Portu, bo gdy grał tam zespół Eli odczucia miałem podobne. Były łącznie 4 bisy będące wynikiem naprawdę entuzjastycznego odbioru koncertu przez słuchaczy. Jeśli chodzi o to co mi się nie podobało to, o czym już Zbrozło powiedział, Łukasz jednak trochę przesadzał z tą chrypą w Śnie Katarzyny II i czasem Elessara było za słabo słychać. Po za tym, ze 2 razy zapowiedzi były bardzo podobne do tych oryginalnych i, o ile nie musi być w tym nic złego, to jak Łukasz mówił, że w drugiej części zostaną zagrane utwory: "które lubimy i są nadal aktualne" (słyszał już ktoś coś podobnego ?), to jednak trochę mi się to wydało zabawne... Za to rozwaliła mnie zapowiedź do piosenki poświęconej najbardziej znanemu portalowi internetowemu w Polsce (prosta zagadka dla tych co nie byli o jaki utwór chodzi ). Tak już trochę z innej beczki, to czy post Patrycji należy rozumieć tak, że Trio nie wyraża zgody na wykonywanie utworów z ich muzyką? Oczywiście to ich prawo, bo wykonali kawał naprawdę dobrej roboty, ale jednak byłoby nieco szkoda... W każdym razie gratuluję świetnego występu i mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości znowu będzie jakiś koncert . - Zbrozło - 01-17-2008 TomciO napisał(a):czasem ElessaraJezus Maria!. To na sali był Elessar? Ja chyba naprawde mało ludzi znam!? - TomciO - 01-17-2008 Nie tylko na sali, ale i na scenie . Elessar to był ten bliżej pianina, a ten drugi to Łukasz. - Elessar - 01-17-2008 Zbrozło napisał(a):Jezus Maria!. To na sali był Elessar?Mam się czegoś obawiać z Twojej strony? Dziękujemy za tak dobre opinie. - partycja - 01-17-2008 Świetny Sowizdrzał, piękne szafarki. Gratuluję. Patka |