Forum o Jacku Kaczmarskim
Kraków? - Wersja do druku

+- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum)
+-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Ogłoszenia (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=22)
+---- Dział: Spotkania (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=42)
+---- Wątek: Kraków? (/showthread.php?tid=5303)

Strony: 1 2 3

- OLI - 11-06-2007

Jakby jakiś termin bardziej dalekosiężny ustawić to może i ja bym rozważył. Jutro jadę stopem na Litwę, więc jakoś wrócę znając życie ok. 15-16 najpóźniej. Może coś w weekend właśnie 1.12?? To bym pod rozwagę wziął...Smile

- Mat - 11-06-2007

ten weekend jak dla mnie odpada :ups:

- Elessar - 11-06-2007

1.Adam_Leszek
2.Leszek
3.Jiri
4.Stopawel
5.Nowhere
6.Arachia
7.Mat
8.Ola
9.partycja
10.czapon
11.Łukasz
12.Gniewomir

Elessar się wykreśla.
czapon napisał(a):Siedemnasty jest kiepski
No hola, hola, 17 listopada to fajny dzień! Big Grin
partycja napisał(a):W najbliższy weekend wybieram się do Żywca leczyć oskrzela gęsim tłuszczem i spirytusem (i Żywcem).
Odwiedź mnie Wink

- czapon - 11-06-2007

OLI napisał(a):Może coś w weekend właśnie 1.12?? To bym pod rozwagę wziął...Smile
Ten termin wydaje mi się już zaklepany (nawet podobno ma być jakiś koncercik) Smile

- Kuba Mędrzycki - 11-06-2007

czapon napisał(a):Ten termin wydaje mi się już zaklepany (nawet podobno ma być jakiś koncercik)
Zgadza się. Ale 'koncercik' będzie jeszcze także 21go listopada w Starym Porcie. Wezmą w nim udział - Ania Stela, Ela Czyż, Łukasz Jęcek, Marcin Chatys i najprawdopodobniej Elessar, a także piszący te słowa.
Podobny skład będzie 1go grudnia.
Szczegółowe info pojawi się lada dzień w dziale koncertowym.

- czapon - 11-06-2007

Kuba Mędrzycki napisał(a):Ale 'koncercik' będzie jeszcze także 21go listopada w Starym Porcie.
Ja się tak nie bawię Winknajpierw pół roku nic, a teraz imprezy co tydzień Smile
Wymeldują mnie z domu, ale co tam, raz się żyje Wink.

- Elessar - 11-06-2007

Rozmawiam z Łukaszem - jedno, Kuba pisze drugie Big Grin

Łukasz mówił coś o 27 listopada, ale 21 chyba też ujdzie Wink

- Grabi - 11-06-2007

Zapraszam w piątek, 9 XI (tutaj)

W zasadzie, kto powiedział, że nie można wziąć gitar Big Grin

- gosiafar - 11-06-2007

Jak tak sobie czytam ten temat, wychodzi mi, że powinnam już dziś wyjechać do Krakowa i zostać tam co najmniej do 1.XII! Opanujcie się trochę! Big Grin

gosiafar napisał(a):Jak tak sobie czytam ten temat, wychodzi mi, że powinnam już dziś wyjechać do Krakowa i zostać tam co najmniej do 1.XII! Opanujcie się trochę
Zgadza się! Diagnoza niezwykle trafna. Smile

- gosiafar - 11-06-2007

Kuba Mędrzycki napisał(a):Diagnoza niezwykle trafna.
Tak, ale pacjent nie przeżyje! :rotfl:

gosiafar napisał(a):Tak, ale pacjent nie przeżyje!
Eee, zdaje się, że wyjątkowo wytrzymały ten pacjent.

- gosiafar - 11-06-2007

Oj, chyba mnie przeceniasz! Prawie miesiąc bez snu, chleba i wody (bez i ze znakami diakrytycznymi! Big Grin ), bez pracy... To nawet ja nie wytrzymam! :rotfl:

- Adam_Leszek - 11-07-2007

No dobra, Jiri, wiemy dobrze, że w ten łykend i tak się spotkamy, więc rzuć tylko godzinę i miejsce. A Ci, co nie dotrą teraz, dotrą na kolejne łykendy i stratni nie będą zbyt wiele.

Czyli jak?
Moja propozycja na piątek: przychodzimy na wernisarz z gitarami (skoro pozwoleństwo, a w każdym razie brak zakazu dostaliśmy na instrumentów przytaszczenie), kontemplujemy katedry francuskie, a później się zobaczy, jak bieg wydarzeń wartki pobiegnie.

- Jiři - 11-08-2007

Jak dla mnie w porządku. Czyli 19 w Solvayu. A po kontemplacji i degustacji możemy pójść na piwo do Van Gogha.

- partycja - 11-08-2007

Życzę miłego kontemplowania, grania, śpiewania. Wychylcie czareczkę wina za tych, co w więzieniach, Beskidach Żywieckich etc. Do zobaczenia!

- Andrzej J. - 11-11-2007

gosiafar napisał(a):Jak tak sobie czytam ten temat, wychodzi mi, że powinnam już dziś wyjechać do Krakowa i zostać tam co najmniej do 1.XII! Opanujcie się trochę! Big Grin
To teraz wiem, dlaczego mój 26-letni syn Piotr mieszkający i pracujący ostatnio w Gorlicach, jeździ co weekend samochodem do Krakowa na imprezy, m.in. na Kazimierz (a interesuje się zupełnie inną muzyką niż ja) Smile
Najgorsze są nudne miasta. Chciałbym mieszkać w Londynie lub "nawet" w Nowym Jorku czy Berlinie.

- gosiafar - 11-11-2007

Andrzej J. napisał(a):Chciałbym mieszkać w Londynie lub "nawet" w Nowym Jorku czy Berlinie.
Tam jest więcej "Kaczmarowych" imprez? Big Grin

o wyższości niektórych miast nad innymi - Andrzej J. - 11-11-2007

No nie Sad
Ale tam się wiele dzieje i można przebierać w imprezach kulturalnych jak w ulęgałkach, chociażby w koncertach muzyki poważnej czy w operach. A u nas Opera Bałtycka ma rocznie w repertuarze chyba z 5 tytułów, granych rzadko w dużych odstępach czasowych, a jak się wezmą za coś nietypowego, to spieprzą bo ich to czasami przerasta - jak "Kawaler srebrnej róży" Richarda Straussa, drugie przedstawienie musieli odwoływać, bo dyrygent zwyczajnie nie uniósł swej roli ;(
W Poznaniu przed laty jak chodziłem do opery z moją (przyszłą) żoną, to grali i "Katarzynę Izmaiłową" Szostakowicza i wiele spektakli, o których teraz sobie mogę pomarzyć (a tak na marginesie - dyrektorem i dyrygentem Opery Poznańskiej był od 1963 do 1969 Robert Satanowski, ojciec często wzmiankowanego na forum Jerzego S.). Na szczęście są płyty CD i DVD.
Nawet na rosyjskiej telewizji na "Płaniet" widać, ile wspaniałych rzeczy dzieje się w Moskwie.

PS dla wszystkich - dlaczego nikt z PT Użytkowników nie zamieszcza sprawozdań z Poznania lub z koncertów Tria? Relacje z Wrocławia i Krakowa chyba są - czy kompletne, tego nie wiem.

- partycja - 11-17-2007

Czy wiadomo już coś o 1 grudnia? Ja znam wstępną listę obecności:

1. Agaciczek
2. Kamil (tak, tak, Kamilu, to o Tobie)
3. Partycja
4. Kubunio + Ola
5. Kraśny + Kraśny
6. Jiři
7. Adam + Leszek
8. Leszek mniej Adam
9. Ola bez samochodu
10. Czapoń
11. Łukasz "Killer" Jęcek
12. Ktoś o kim zapomniałam
13. Jeszcze jeden ktoś
14. I kolejny ktoś
15. A! Jeszcze Gosiafar
16. No i tmach
17. Grabi + 7 obiektywów
18. Robert Siwiec (a co!)
19. Dopiszcie sobie...

Edit:
20. Nołłer Łumen
21. Elessssar

- Eliszeba - 11-17-2007

partycja napisał(a):Czy wiadomo już coś o 1 grudnia?
Z tego, co mi wiadomo Wink - w tym dniu jest np. mały koncercik w Spotkaniu z Balladą, o 20.00, w którym weźmie udział kilka osób, które znam...

- partycja - 11-17-2007

Ta wiedza! Bardzo fajnie Smile

- Nowhere Woman - 11-17-2007

A czy już coś wiadomo o jakowymś wcześniejszym spotkaniu, czy spotkanie rozpoczyna się dopiero w Spotkaniu?

OT: Piękny weekend się zapowiada. Piątek koncert Pidżamy (tak, z Grabażem Smile) ), sobota - spotkanie...

- Simon - 11-17-2007

partycja napisał(a):11. Łukasz "Killer" Jęcek
Czy tak mam pisać teraz na plakatach WSJK? Big Grin

- partycja - 11-17-2007

Simon napisał(a):Czy tak mam pisać teraz na plakatach WSJK? Big Grin
Tak. Jestem przekonana, że bardzo się ucieszy :rotfl:

Ciąg dalszy listy:

22. OLI

- tmach - 11-17-2007

Patrycja, widzę, że wiesz więcej ode mnie Wink
Cytat:16. No i tmach
:rotfl:

- gosiafar - 11-18-2007

partycja napisał(a):15. A! Jeszcze Gosiafar
E, tam! We Wrocławiu byłam pierwsza na liście! :rotfl:
Ale zrobię Wam na złość i będę! :rotfl:

- Krasny - 11-18-2007

(........)

- OLI - 11-18-2007

partycja napisał(a):22. OLI
Ta wiedza !! Przyjadę autostopem, chyba, że mnie ktoś zabierze autem z forumowiczów.
p.s.
Kto mnie przenocujeSmile??

- Nowhere Woman - 11-18-2007

Cytat:1. Agaciczek
2. Kamil (tak, tak, Kamilu, to o Tobie)
3. Partycja
4. Kubunio + Ola
5. Kraśny + Kraśny
6. Jiři
7. Adam + Leszek
8. Leszek mniej Adam
9. Ola bez samochodu