![]() |
W jakie gry gracie ? - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: W jakie gry gracie ? (/showthread.php?tid=5288) |
- Freed - 10-31-2007 nadzieja napisał(a):łatwo stracić orientację w terenie.Można za pomocą myszki kręcić planszą, albo zbliżać / oddalać "kamerę". Nawet w zbliżeniu szczegóły są bardzo wyraźne. Np. bez "kręcenia" często nie widać, co jest pod drzewami. Tak samo można sobie kręcić planszą podczas bitwy albo zdobywania zamku. Fajne. nadzieja napisał(a):Poza tym - fakt - po fatalnej "czwórce", "piątka" jest krokiem w dobrym kierunku.Tak jest ![]() - OLI - 10-31-2007 Mój komputer jest zbyt słaby, aby grać w V ![]() - nadzieja - 10-31-2007 Freed napisał(a):Można za pomocą myszki kręcić planszą, albo zbliżać / oddalać "kamerę". Nawet w zbliżeniu szczegóły są bardzo wyraźne. Np. bez "kręcenia" często nie widać, co jest pod drzewami.No właśnie, dotknąłeś sedna sprawy. "Piątka" jest dla mnie przesycona możliwościami, a gdzie tu miejsce na koncentrację potrzebną do urządzania zamków i kreacji postaci? ![]() - Freed - 10-31-2007 nadzieja napisał(a):No właśnie, dotknąłeś sedna sprawy. "Piątka" jest dla mnie przesycona możliwościami, a gdzie tu miejsce na koncentrację potrzebną do urządzania zamków i kreacji postaci?Możliwości jest dużo, to fakt, ale w końcu to gra turowa, nie real time, więc czas nie goni i można się "pobawić" ![]() - Artur - 10-31-2007 dzikakaczka napisał(a):3, najchętniej shadow od deathtylko czy wszyscy mają? Bo musimy mieć wszyscy to samo. nadzieja napisał(a):A mnie się "piątka" podoba! Niewiele różni się poza grafiką od "trójki", a na planszy 3D bohaterowie sobie fajnie "pomykają", tylko kurz za nimi zostaje - kolorowy...też mi się podoba, pierwszy dodatek też jest niezły, czekam na drugi, gobliny przestraszone przechodzace do armi przeciwnika są ciekawym pomysłem ![]() - Nowhere Woman - 10-31-2007 I w piątce mają kapitalne efekty podczas walki ![]() A The Sims? Jak byłam młodsza, traciłam na tym całe wieczory ![]() - Asia - 11-01-2007 Nowhere Woman napisał(a):A The Sims? Jak byłam młodsza, traciłam na tym całe wieczoryja the sims lubiłam do momentu urządzenia domu, osiągnięcia najwyższego awansu w pracy i stworzenia rodziny (czyli grałam w to raptem kilka dni) ![]() ![]() - Artur - 11-01-2007 Simsy się tylko fajnie mordowało... nie psujcie fajnego tematu o Herosach : ![]() - Zeratul - 11-01-2007 Artur napisał(a):Simsy się tylko fajnie mordowało... nie psujcie fajnego tematu o Herosach :ble... ![]() Ja do Heroes-ów jakoś nigdy nie mogłem się przekonać. Ostatnio daaaawno w nic nie grałem (wieczny brak czasu), ale na mojej top-liście z pewnością znalazłyby się Blizzardowe RTS-y - Starcraft i seria Warcraftów (to chyba jedyne gry, które chciało mi się przejść w całości) - podejrzewam, że w sieci poniósłbym sromotną klęskę, ale gdyby ktoś chciał zagrać w jakieś większe multi, to można by pomyśleć :] Z innych komputerowych: wszelkiego typu strategie ekonomiczne od czasu do czasu, trochę Icewind Dale II ostatnio, z turówek: Panzer General III: Scorched Earth Z pozakomputerowych - jeszcze rzadziej w coś grywam, więc trudno mi nawet wskazać ulubione ![]() Pozdrawiam Zeratul - Freed - 11-01-2007 Zeratul napisał(a):Ja do Heroes-ów jakoś nigdy nie mogłem się przekonać.Może dlatego, że IMHO „Heroes...” to na dłuższą metę rewelacyjna gra ale... nie dla samotnika. Zabawa się zaczyna, gdy tam, w ciemnościach czujesz złą wolę chytrego, zdeterminowanego, „żywego” przeciwnika ![]() ![]() - Jaśko - 11-01-2007 Moja ulubiona gra to chyba Europa Universalis. W najnowszą wersje nie grałem, bo mam kilka spraw do skończenia, wolę nie zaczynać gry. Potrafi wciągnąć. Ale pisałem już o tym, był przecież watek o grach komputerowych. - Luna - 11-01-2007 Ja również grywałam w Heroes II i III. ![]() Kiedyś doszłam do wniosku, że retro-dwójkę nawet wolę. Paradoksalnie - bywało w niej trudniej. Poza tym pewien minimalizm nie jest zły, a po przeczytaniu "Ziemiomorza" Le Guin zaczęłam w niej zauważać klasyczne motywy fantasy, typu zdolności nawigacyjno-magicznowietrzne czarodziejek itp, hehe... I jeszcze "Cywilizacja". W to nie grałam od bardzo dawna - i dobrze, bo tłuczenie barbarzyńców z ruin, wysyłanie misjonarzy i budowanie statków kosmicznych strasznie zżerało czas. ![]() - nadzieja - 11-02-2007 "Dwójkę" też wspominam z sentymentem. ![]() Gdybym mogła coś zmienić w Heroesach, rozbudowałabym i urozmaiciła element żeglarski. Teraz nie różni on się praktycznie niczym od lądowego. Rumak został zamieniony na statek i tyle. - Ola - 11-02-2007 No i przez was odkurzyłam Herosów. I zamiast wieczorkiem leżeć w ciepłym łóżeczku z książką, to spędziłam pół nocy na zimnej podłodze przed komputerem ![]() Oprócz Heroesów grywam jeszcze w Diablo, Gothic i różne przygodówki (choć ostatnio raczej rzadko mam czas). A z niekomputerowych, to lubię Scrable (choć z moim mężem nie mam szans, więc jakoś ostatnio straciłam serce do tej gry) i jeszcze jedną grę, której nazwy nie pamiętam. A i jeszcze Magia i Miecz, ale to już wieki temu. A w szkole uwielbiałam na nudnych lekcjach grać w kółko i krzyżyk na całej stronie. - reuter - 11-02-2007 Ola napisał(a):A w szkole uwielbiałam na nudnych lekcjach grać w kółko i krzyżyk na całej stronie.E tam, na lekcjach najlepsze są piłkarzyki i piłka ręczna* ;P A po lekcjach - Magiczni Wojownicy, czyli D&D w realiach Włatców ![]() * zasady: w sali matematycznej należy znaleźć model kuli wpisanej w ostrosłup, wziąć kulę i czmychnąć z nią na korytarz lub na garaże przed szkołą. W jednej drużynie może być minimum 3, maksimum 6 zawodników. Wygrywa drużyna, która a) strzeli więcej bramek b) więcej razy zmasakruje bramkarza przeciwnika ![]() - berseis13 - 11-02-2007 Do dzisiaj namiętnie grywam w 'The Sims', miło sobie pożyć w świecie w którym wszystko jest łatwo osiągalne. W niekomputerowych grach, lubię grać w brydża (aczkolwiek jestem w nim beznadziejna), pokera i 'mau mau' ![]() - dzikakaczka - 11-02-2007 Ech, stare dobre plugawe D&D, ciągle w to gramy :wzruszony: - Alek - 11-02-2007 Jaśko napisał(a):Ale pisałem już o tym, był przecież watek o grach komputerowych.Ano był. Tutaj chyba chodziło o gry typu szachy,brydż,ale widać co Forumowiczom na wątrobie leży ![]() A swoją drogą - grał ktoś może w Wiedźmina? - Jaśko - 11-02-2007 Alek napisał(a):Tutaj chyba chodziło o gry typu szachy,brydż,ale widać co Forumowiczom na wątrobie leżyTu raczej chodziło o zaprezentowanie gry bryce'a. - nadzieja - 11-02-2007 A kto kojarzy plastelinowy świat Neverhooda? Najbardziej wbiła mi się w pamięć obłędna ścieżka dźwiękowa. ![]() - dzikakaczka - 11-02-2007 Neverhood był zaebisty ![]() - Zbigniew - 11-02-2007 A znacie "Liero"? To dopiero jest gra. - stopawel - 11-02-2007 dzikakaczka napisał(a):Neverhood był zaebisty przeszedłem całe i wielki szacun za pomysłzgadzam się w zupełności ![]() [ Dodano: 2 Listopad 2007, 18:24 ] Zbigniew napisał(a):A znacie "Liero"? To dopiero jest gra.ja w to grałem przez 3 lata w liceum na każdej informatyce ![]() - jodynka - 11-02-2007 Liero!! Graliście kiedyś w Liero? To takie Wormsy, ale o niebo lepsze! Gra się we dwójkę jednocześnie. Ekran podzielony na dwie części. Do dyspozycji świetne bronie. Gra się bardzo szybko. Jaaaaak ja lubię w to grać! - Artur - 11-02-2007 Alek napisał(a):A swoją drogą - grał ktoś może w Wiedźmina?Ledwo spełniam minimum sprzętowe, wiec nawet nie sciągam. Szkoda gry na pokaz slajdów. Zbigniew napisał(a):A znacie "Liero"? To dopiero jest gra.Soldat lepszy - Zbigniew - 11-02-2007 Artur napisał(a):Soldat lepszyTeż jest ok. ale to nie ten sam klimat - jodynka - 11-02-2007 Zbigniew napisał(a):Też jest ok. ale to nie ten sam klimatSoldata nie znam. Ale Zbigniew, masz piwo ogromne za Liero! ![]() Kapitalna gra, nie? Gdybyście widzieli turnieje w Liero, które graliśmy w mieszkaniu... Emocji tyyyle, krzyków tyyyle, i kupa śmiechu. GaussGun rządzi! ![]() - dzikakaczka - 11-04-2007 Artur napisał(a):wiec nawet nie sciągamach, te literówki, wpisywał: nawet nie kupuję, a wyszło? - Jaśko - 05-20-2008 dauri napisał(a):stare gry komputeroweKiedyś to były gry: <!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=1tg4WOlR87Q">http://pl.youtube.com/watch?v=1tg4WOlR87Q</a><!-- m --> <!-- m --><a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=mZyAK8HbDBc">http://pl.youtube.com/watch?v=mZyAK8HbDBc</a><!-- m --> - Zbigniew - 05-21-2008 Oj grywało się w obydwie ![]() |