W jakie gry gracie ? - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: W jakie gry gracie ? (/showthread.php?tid=5288) |
W jakie gry gracie ? - bryce - 10-26-2007 Było o filmach, książkach, muzyce, pora na trochę rozrywki u progu weekendu, bo nie wierzę, by nikt z nas nie znalazł czasu na relaks. Wzorem tematów maturalnych, zacznę od siebie. Lubię grać w szachy, warcaby międzynarodowe, brydża oraz scrabble. Jako ciekawostkę podam, że mając komputer od jedenastu lat, nigdy nie grałem w żadne gry typu Diablo, Warcraft, itp. Jeśli miałbym coś rekomendować na jesienne popołudnia, polecam Wam planszową strategię czasu rzeczywistego, w którą gram od lat. Znajdziecie ją tutaj. . - Elzbieta - 10-26-2007 Szachy -ciagle niewystarczajco :wstyd: ! Mefisto (dosc prymitywny komputer szachowy, ale na moje potrzeby dobry ) - zostawialam w ogrodzie w czasie deszczu -efekt oczywisty. W brydza dawno -w szkole przylapano nas na grze w pokera i 'ukarano' nauka brydza! Wieki nie gralam, wiec jednak szachy!!! - pkosela - 10-26-2007 :rotfl: Wnioskuję o "pomogła" dla uż. bryce! - Kuba Mędrzycki - 10-26-2007 Dodałbym jeszcze - np. 8) nie doceniłeś szczerości wykonania "Ofiary" Pawła Konopackiego - cofasz się do początku. - Kazia:) - 10-26-2007 Bryce - jesteś niesamowity A co z wierszykami jakimiś? Brakuje nam już Twojej radosnej twóczości do rymu - bryce - 10-26-2007 Kuba Mędrzycki napisał(a):Dodałbym jeszczeKubo, przecież zdajesz sobie sprawę, że plansza mogłaby być całkiem biała? Każdy z nas może sobie dodać jakieś pola, zapraszam do dyskusji i ciekawych reminiscencji. - Kuba Mędrzycki - 10-26-2007 bryce napisał(a):zapraszam do dyskusji i ciekawych reminiscencji.Toteż właśnie, pozwoliłem sobie co nieco na początek zaproponować. Ale rzeczywiście, zasady gry jaką zaproponowałeś, można rozwijać w nieskończoność. - dzikakaczka - 10-26-2007 ech, snooker online - OLI - 10-26-2007 Bryce - brawo!! Moje szczere gratulacje pomysłowości. Ja grałem kiedyś w szachy, teraz nie mam bardzo z kim Oczywiście poza grami sportowymi(bo nie o to chodzi) zdarza mi się pograć w Football Managera(dawnego Championshipa) oraz Herosów. Takie już z czasów podstawówki mi zostały pasje... Pozdrawiam - bryce - 10-26-2007 OLI napisał(a):Ja grałem kiedyś w szachy, teraz nie mam bardzo z kimZawsze pozostaje <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kurnik.pl">www.kurnik.pl</a><!-- w --> . Serdecznie zapraszam. - pkosela - 10-26-2007 bryce napisał(a):Zawsze pozostaje <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kurnik.pl">www.kurnik.pl</a><!-- w -->Jaja sobie robisz? P, PNMSP - OLI - 10-26-2007 Nie umiem przez internet. Próbowałem, ale nie widzę tam nic. Wiem, że można ustawiać sobie szachownicę na biurku i grać, ale to nie to samo. Jakoś dla mnie szachy to ta przestrzeń, kontakt dwóch osób. Choć jak będę miał nieco czasu, możemy pograć. - tmach - 10-26-2007 Ze sportów uprawiam brydża. Nawet sobie kupiłam taki na komputer, ale to nie to samo. Jeśli już mam nadmiar czasu to w scrabbla na kurniku lub typowo logiczne. - bryce - 10-26-2007 tmach napisał(a):Nawet sobie kupiłam takiJaki? tmach napisał(a):Jeśli już mam nadmiar czasu to w scrabbla na kurnikuNo błagam, literaki to ipsacja. - dauri - 10-26-2007 Brydż, garibaldka, Trivial Pursuit, Rummikub, Scrabble, czasem stare gry komputerowe do których mam sentyment (Lemmings, Lost Vikings, Supaplex, Goblins...). Parę lat temu przez jakiś czas grałem w "mafię". Kto nie zna polecam, nadaje się na długie forumowe wieczory gdy zbierze się kilkanaście osób. A najbardziej lubię grać na gitarze. - gosiafar - 10-26-2007 Garibaldka jak najbardziej! Bardzo lubię! Z kart jeszcze kanasta, remik, szwedzki brydź, trzy-pięć-osiem, brydża bardzo lubię, ale gram słabo i zawsze brakuje "czwartego", czasem też trzeciego. Lubię też grać w pokera w kości. W szachy i warcaby już nie grałam całe wieki... Z komputerowych gier "Shivers", ale nigdy mi się nie udało jej przejść całej, bo w tzw międzyczasie ktoś mi ją niechcący wykasowywał. Teraz nawet nie usiłuję do niej siadać, bo nie mam czasu. - Freed - 10-26-2007 W co gram? Zależy z kim. 1) sam to na gitarze, ewentualnie w dużego lotka , 2) we dwójkę to przeważnie z synem, wtedy wchodzą w grę „Wilki i owce”, „Monopol”, „Scrabble”, „Farmer”, szachy albo z rozrywek komputerowych „Herosi...”, 3) w kilka osób to w nogę lub w siatkówkę (ale raczej rzadko jest okazja...), czasem w tysiąca, w 66 - w brydża to już nie pamiętam, kiedy... - Sławek - 10-26-2007 Tysiąc i literaki na kurniku, a z gier typowo komputerowych łykam wszystko o tematyce II wojny światowej , no i oczywiście lubię Hirołsów - dzikakaczka - 10-26-2007 ech, zagrałbym na jakiejś xxl w herosów III w 8 osób :wzruszony: - Sławek - 10-26-2007 dzikakaczka napisał(a):zagrałbym na jakiejś xxl w herosów III w 8 osób :wzruszony:i ja bym zagrał, tyle, że albo akurat nie mogę trafić na grę kiedy jestem przy kasie, albo gra lezy na półkach, a ja mam pusty mieszek - reuter - 10-27-2007 Z darmowych strategii turowych polecam Battle of Wesnoth (<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.wesnoth.org">www.wesnoth.org</a><!-- w -->) - zajmuje ok. 70 megabajtów na dysku i jest strasznym pożeraczem czasu Poza tym uczy podstaw myślenia strategicznego i pozwala na dokopanie Niemcom on-line ) - ja - 10-27-2007 OLI napisał(a):Oczywiście poza grami sportowymi(bo nie o to chodzi) zdarza mi się pograć w Football Managera(dawnego Championshipa) oraz Herosów.musisz kiedyś wpaść na noc z Hirosami OLI napisał(a):Wiem, że można ustawiać sobie szachownicę na biurku i grać, ale to nie to samo. Jakoś dla mnie szachy to ta przestrzeń, kontakt dwóch osób.tak apropos grania w szachy: [ Komentarz dodany przez: ann: 27 Październik 2007, 15:58 ] poprawione cytowanie - bryce - 10-27-2007 ja napisał(a):tak apropos grania w szachy:Tak a propos grania w szachy: bryce - rozowy_tygrys +9 -1 = 0 "Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu" "Prośba została zaakceptowana" "Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu" "Prośba została zaakceptowana" "Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu" "Prośba została zaakceptowana" "Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu" "Prośba została zaakceptowana" "Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu" "Prośba została zaakceptowana" "Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu" "Prośba została zaakceptowana" "Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu" "Prośba została zaakceptowana" "Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu" "Prośba została zaakceptowana" :rotfl: - ja - 10-27-2007 bryce napisał(a):"Rozowy_tygrys prosi o cofnięcie ruchu"spisek !! prawdziwe prośby zaakceptowane zginęły w Katyniu i Charkowie ! - yeremyash - 10-28-2007 a ja zacząłem grać sobie w GO. świetna gra i moim skromnym zdaniem bije szachy na głowe ;] - spalding - 10-28-2007 Jak kiedyś był czas to Diablo lub TCG: MtG .... a teraz tylko i wyłącznie w TCG: LotR , ale już ludzi coraz trudniej zebrać Talie pokrywa kurz .... - Elzbieta - 10-28-2007 bryce napisał(a):Zawsze pozostaje <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kurnik.pl">www.kurnik.pl</a><!-- w --> .Nie ma czegos lepszego? Tam sa na ogol partie blyskawiczne -ja wolalabym ok.60 min. BTW.Wiem,ze moge zmienic ustawienia 'stolu' gdy ja zapraszam, ale wiekszosc wolala gre typ 'Central Park' (blyskawiczne -max 7min) podczas gdy ja chce stratetygicznej gry . Ci, ktorzy godzili sie na to byli za bardzo 'poczatkujacy'. EDIT: nie zmienilam sensu postu -dodalam nieco wyjasnienia. - Asia - 10-28-2007 a moje ulubione gry to też między innymi herosi oczywiście III bo inne części to takie drętwe są... oprócz tego strategie np red alert 2, company of heros i strzelanki np operation fleshpoint, psi ops i inne a ze starszych gier to Hospital i Corsairs ps.jakby ktoś chciał zagrać przez neta to jestem chętna - jodynka - 10-28-2007 a słyszeliście o takiej grze słownej "Boggle"? Konwencją podobne do scrabli, ale tylko konwencją. To jedna z moich ulubionych gier. Lubię grać w karty, zwłaszca w tysiąca. Z komputerwych - kiedyś mogłam godzinami grać w Fifę i Tony Hawka. Na szczęście dość skutecznie mi przeszło. - Zbigniew - 10-28-2007 Kiedyś grałem w starcracfta, Diablo, i Arkadię. Szczególnie polecam tą ostatnią (dla fanów RPG, świat Warhammera + świat Ishtar (Sapkowskiego) ) A grę Bryce'a trzeba rozwinąć! Macie jakieś pomysły? |