![]() |
|
Pub - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Własna twórczość (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=24) +---- Dział: Wiersze (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=37) +---- Wątek: Pub (/showthread.php?tid=5080) |
Pub - bryce - 09-03-2007 Znalazłem w szafie kolejną rymowankę sprzed kilka lat, przypomnę zasady: czytam komentarze tylko te pozytywne, w tekstach nic nie zmieniam, proszę nie robić mi w MOIM temacie- jak to rzekł klasyk- "chamówy", a nieposprzątanie ewentualnych OT-ów traktuję jak dyskryminację bydgoszczanina-ateisty przez toruńsko-masońskie lobby. Pub Byłem dziś w pubie, a wśród gawiedzi Patrzę- znajomych kilku mych siedzi. Po lewej Luter, lekko puszysty dobywa głosu, ach ten tembr czysty i mówi wzniośle: wszystkie kobiety będę bił tylko kwiatkiem, niestety mowę zagłusza jakieś mlaskanie, to Konopacki ma na śniadanie talerz pierogów, gdyż w dobrym gronie jedzenie klusek, jak laur na skronie nobilituje oraz oznacza, że warchoł w inną się przeinacza rangę, a z boku rozmowy ciche wiodą przy piwie Szymon ze Zbychem. W pewnym momencie, ku mej uciesze robi się jaśniej, błyskają flesze. Ktoś robi zdjęcia, pewnie już wiecie , To młody człowiek, bywały w świecie, który ma zwyczaj niestandardowy oznaczać fotki cieniem swej głowy. Lecz patrzę głębiej - z dala od zgiełku siedzi Kajetan, młody bard z Ełku. Czy mnie wzrok myli? Jurny poeta nie jest sam, bowiem przy nim kobieta. Spuśćmy kurtynę, resztę już znacie ma doświadczenie Piotr w tym temacie. A nieco dalej gdzieś tam wśród ławek stoi mój dobry znajomy- Sławek i trzyma w ręce jakieś tomisko, to przecież Biblia, a przy nim blisko wspiera go Kazia, szepce do ucha: „Wspaniale piszesz, nie traćże ducha!” W tle słychać niczym balsam na ranie czyjeś kojące, cudne plumkanie. Czyje? Podpowiem - to oczywisty czciciel pewnego prymitywisty oraz Grechuty, który to Marek swoją twórczością zburzył prastare mity, jakoby na panteonie Kaczmar był pierwszy, nawet w zakonie z tego się śmieją, a propos siostry siedzi tu jedna, ma profil ostry, ale ta mniszka twarz swą zasłania przed każdym zdjęciem, mocno się wzbrania chodzi w habicie o każdej porze takie reguły bowiem w klasztorze. Jest również Jakub, jak dobrze wiecie znanym radiowcem jest w całym świecie i budzi podziw u swej publiki, gdy skrzętnie zlicza swoje waciki. Skoro o Kubach, jest także drugi, Ma takie hobby - oddaje szlugi, gdy komuś spadną, on chwilę potem zwykł je do auta wrzucać z powrotem. Lecz czy to mądre? Wspomnienie karmię pewnym poetą, który na Warmię wracał z Zamościa pewnego razu i miał nieszczelność w zbiorniku gazu. Jest jeszcze panna, chyba z Krakowa głowę w ramionach u Lutra chowa, a chwilę później gdzie indziej gości, takie są widać prawa młodości. Głos Sławka mógłby ponieść się echem: taka niestałość jest przecież grzechem! Lecz o nim było już kilka zwrotek wprowadził niezły mi kołowrotek. Czy może przerwać ciążę kobieta? Czy był Nikifor ponad Moneta? Jest Bóg czy nie ma - może to wiecie? Czy jest Grechuta pierwszy na świecie? Czy w wierszu rymy być jakieś muszą? Co się po śmierci stanie z mą duszą ? A obok przy mnie, z Filipem w parze siedzi, w przepięknej na głowie tiarze „L'Osservatore” czyta, gazetę wiecie kto taki? Zrobić ankietę? Lecz cóż to? Czemu ten obraz znika? Już pora wstawać- to dźwięk budzika. - Phete - 09-03-2007 miłe :rotfl: - Sławek - 09-03-2007 Marnujesz się Stary w tej Bydgoszczy. Załóż tam zagłębie kabaretowe, a szybko przebijesz Zieloną Górę Brzuch mnie rozbolał ze śmiech, bardzo świetny tekst Czekam teraz na kolejne.
- dzikakaczka - 09-03-2007 smutno mi teraz, kiedy kolejno czytam osoby, żadna jest nie mną w tym wierszu zacnym, prawd pełnym przeca lecz ma osoba bryca podnieca w stopniu zerowym, widzę to teraz kiedy żal w moim serduszku wzbiera żem nie zasłużył twarzą ni postem by bryce mą ksywę - piękną jak krostę uwiecznił w wierszu na wieczność całą. gdybym obraził go wcześniej waląc w twarz obelżywie lecz w mym mniemaniu szczerze prawdziwie to w jednym zdaniu wspomniałby moją skromną osobę więc liczą na to niech przyozdobię koniec epiga małą obelgą bryce to kalafior - smakuje belgom - Sławek - 09-03-2007 - cięty kalafior - bryce kalafior - bryce mistrzem ciętej riposty ?jestem ciekaw co teraz? - bryce - 09-03-2007 Sławek napisał(a):jestem ciekaw co teraz?Już pisałem, komentarzy negatywnych nie czytam. A kaczuszka, zupełnie dzika, w moim sercu jest od czasu, gdy zaczął używać innego języka i byłem zmuszony, w "ulubionych" dodać ten link, o którym wspominałem już w innym wątku. - tmach - 09-03-2007 bryce napisał(a):a propos siostryTo jest szkalowanie. Bryce, poczekaj aż sie spotkamy. :rotfl: PS Jestem zaszczycona. Występować w takim towarzystwie. :rotfl: - Sławek - 09-03-2007 bryce napisał(a):byłem zmuszony, w "ulubionych" dodać ten linkSłaby ten słownik . Nie ma w nim nawet zwrotu "tejkam szałera".
- bryce - 09-03-2007 Cytat:Piwa: 9/1 Phete napisał(a):miłe :rotfl:A jakie miłe jest być tym jedynym, obdarowanym przez Ciebie piwem *-`- . - Kazia:) - 09-03-2007 bryce napisał(a):a przy nim bliskoAleś się uczepił :rotfl: - Simon - 09-03-2007 Kazia:) napisał(a):Aleś się uczepiłOj, Kazka - gdyby chciał sie uczepić, napisałby: "ducha świętego" :rotfl: - partycja - 09-03-2007 dzikakaczka napisał(a):smutno mi teraz, kiedy kolejnoA ja się cieszę, że o mnie zapomniał. - Kazia:) - 09-03-2007 Ale Bryce z tego co widzę mało się udziela, ale śledzi wszystko niezwykle uważnie
- Kuba Mędrzycki - 09-03-2007 bryce napisał(a):PubKapitalnie napisane! Choć spodziewałem się mocniejszej puenty, to mimo to jestem pod wrażeniem. Formy zwłaszcza. - Przemek - 09-03-2007 partycja napisał(a):A ja się cieszę, że o mnie zapomniał.Chyba nie zapomniał panno z Krakowa :> - Sławek - 09-03-2007 Simon napisał(a):gdyby chciał sie uczepić, napisałby: "ducha świętego" :rotfl:gdyby napisał ten tekst z mniejszym poczuciem dobrego smaku, albo gdyby poczucia smaku nie miał Ja się cieszę, że bryce ma to poczucie. Jak widzisz można złapać balans nikogo nie obrażając swoją wypowiedzią i w dodatku zgarniając 20 piw z tendencją rosnącą
- bryce - 09-03-2007 Sławek napisał(a):Czekam teraz na kolejne.Możesz się nie doczekać - nie potrafię napisać 60 wierszy w dwa miesiące. Kuba Mędrzycki napisał(a):Choć spodziewałem się jakiejś nieco bardziej powalającej puenty,Zgrabnych puent szukaj w wierszach poetów- ja nawet nie aspiruję. Przemek napisał(a):Chyba nie zapomniałPatrycja subtelnie dała mi do zrozumienia, że znów chybiłem. Przepraszam. - Sławek - 09-03-2007 bryce napisał(a):Możesz się nie doczekać - nie potrafię napisać 60 wierszy w dwa miesiące.Też bym nie umiał, moja średnia, to do 10 tekstów na rok
- Kazia:) - 09-03-2007 Simon napisał(a):Oj, Kazka - gdyby chciał sie uczepić, napisałby: "ducha świętego"Ale ja miałam na myśli, że się uczepił mnie a nie Sławka
- Simon - 09-03-2007 Kazia:) napisał(a):Ale ja miałam na myśli, że się uczepił mnie a nie SławkaAleż wiem.
- Andrzej J. - 09-03-2007 Bryce coś ściemniasz, że jest to tekst sprzed kilku lat. Posługując się metodami podobnymi do tych użytych przy badaniu zwojów z Qumran, można wykryć ślady w tekście potwierdzające założoną tezę (cytuję: gdy skrzętnie zlicza swoje waciki - to świeżutkie, co najwyżej kilkumiesięczne; być może dywagacje o ponadnaturalnej wielkości Grechuty (z całym szacunkiem Sławku) też patyną pokryte nie są). Tak więc prawdopodobnie mamy z jakimś apokryfem, albo z takimi dopisami jak u Flawiusza. Ale tekst GENIALNY (i spostrzegawczy), postawiłem Ci piwo - ok. 31 za jeden post to chyba rekord forum? /edit ortogr + liczba piw drugi raz - bryce - 09-03-2007 Andrzej J. napisał(a):to chyba rekord forum?Rekordzistami są ci, którzy udostępniają nieznane nagrania. I słusznie. Andrzej J. napisał(a):edit ortogrPiwo za "świeżutkie". - Simon - 09-03-2007 Nie no, jasne - Grechuta i Nikiforek to cieplutkie tematy
- Kazia:) - 09-03-2007 Simon napisał(a):Ależ wiem, że wiesz.Kazia:) napisał(a):Ale ja miałam na myśli, że się uczepił mnie a nie SławkaAleż wiem.
- Andrzej J. - 09-03-2007 bryce napisał(a):Ale poprawiłem sam chyba przed Tobą. W błąd zawsze mnie wprowadza nazwisko grafika-plakacisty Waldemara ŚwierzegoAndrzej J. napisał(a):edit ortogrPiwo za "świeżutkie".
- Simon - 09-03-2007 Andrzej J. napisał(a):grafika-plakacisty Waldemara Świerzegoktóry ozdobił ilustracjami "Życie do góry nogami" Jacka i Patrycji.
- Andrzej J. - 09-03-2007 Świat, a konkretnie Polska, jest bardzo mały. Niedawno mówiłem Kubie, że "górne" 10 tys. ludzi (w Polsce, Trójmieście) umiejących czytać ze zrozumieniem i rachować, się zna. - Przemek - 09-03-2007 Sławek napisał(a):gdyby napisał ten tekst z mniejszym poczuciem dobrego smaku, albo gdyby poczucia smaku nie miałe tam, nie wiesz kto to "duch święty"... - gosiafar - 09-03-2007 bryce napisał(a):Możesz się nie doczekać - nie potrafię napisać 60 wierszy w dwa miesiące.Aż tylu nie wymagamy, ale powinno Ci się dostać za ukrywanie talentu! Zamiast nadrabiać braki w czytaniu forum z 2 tygodni, mogłam przeczytać tylko Twoje dzieło! Proponuję dla Ciebie specjalną rangę: Kronikarza! I co najmniej raz na miesiąc streszczenie tego, co się dzieje na forum! A jeśli wypadną jakieś imprezy lub "gorące tematy" - to częściej! !! - Zeratul - 09-03-2007 Przemek napisał(a):e tam, nie wiesz kto to "duch święty"...Też o tym pomyślałem, ale mnie ubiegłeś ![]() Tak w ogóle, to wywlekanie starych wątków karczemnych podpada pod ostrzeżenie ![]() Pozdrawiam Zeratul |