![]() |
Autografy - prośba - Wersja do druku +- Forum o Jacku Kaczmarskim (https://kaczmarski.art.pl/forum) +-- Dział: Różności (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Hyde Park (https://kaczmarski.art.pl/forum/forumdisplay.php?fid=26) +--- Wątek: Autografy - prośba (/showthread.php?tid=5051) |
Autografy - prośba - Sławek - 08-30-2007 Mam ogromną prośbę do Forumowiczów ![]() Oprócz zainteresowań muzycznych, od jakiegoś czasu znajduję ogromną frajdę w hobby, jakim jest kolekcjonowanie autografów osób szczególnie zasłużonych dla polskiej kultury, głównie scenicznej, ale nie tylko. Chodząc na różne koncerty, korzystając z pomocy przyjaciół zdobyłem do tej pory podpisy następujących osób: - Jacek Kaczmarski; - Przemysław Gintrowski; - Mirosław Czyżykiewicz; - Jacek Bończyk; - Krzysztof Zanussi; - Jan Kondrak; - Marcin Wójcik (Ani Mru Mru); - Filip Łobodziński; - Robert Kasprzycki; - Jan Ptaszyn Wróblewski; - Krzysztof Gozdowski; Jeżeli ktoś z Forumowiczów mógłby drogą prywatnych kontaktów, uczestnictwa w koncertach, imprezach z uczestnictwem znanych twórców polskiej kultury powiększyć moją kolekcję, będę ogromnie, ogromnie zobowiązany. Z każdego nowo pozyskanego autografu cieszę się jak dziecko ![]() ![]() - reuter - 08-30-2007 Ja mam autografy Patrycji Kaczmarskiej i Pawła Konopackiego. Może być? ![]() - ann - 08-30-2007 A mojego nie chcesz? ![]() - Sławek - 08-30-2007 Pewnie, że tak ![]() ![]() - Elzbieta - 08-30-2007 Ja sie dopiero przyczynie- chcesz autograf teraz, czy dopiero po przyczynieniu sie ? - Sławek - 08-30-2007 ann napisał(a):A mojego nie chcesz? :mając świadomość, że nie uniknę takich pytań ![]() - Elzbieta - 08-30-2007 A, mam listy do mnie od Stanislawa Lema, ale z podpisu Ci chyba nic ( to nie autograf), a listow nie udostepnie -byly prywatne. - Sławek - 08-30-2007 Elzbieta napisał(a):A, mam listy do mnie od Stanislawa Lema, ale z podpisu Ci chyba nicpodpis, autograf, w zasadzie nie stosuję rozróżnienia. Mam w kolekcji i autografy z dedykacją i same podpisy. Jeżeli nie da się w oryginale, może nawet być skan ![]() - Elzbieta - 08-30-2007 W oryginale sie nie da- za bliska mi ta korespondencja. Skan moge -tylko jakos musze te bardziej prywatne fragmeny zaslonic - bo dotycza tylko naszych 'rozmow'. Poczekaj troche- -podrzuce.Na razie mam urwanie glowy pracowo -prywatne. Czasu nie starcza...Ale pamietam. - Sławek - 08-30-2007 spoko, wielkie dzięki ![]() - Przemek - 08-30-2007 Ja mogę Ci kilka z tych co mam przepisac (ksero mi sie popsuło...). - ann - 08-30-2007 Elzbieta napisał(a):Skan moge -tylko jakos musze te bardziej prywatne fragmeny zaslonic - bo dotycza tylko naszych 'rozmow'A nie prościej komputerowo "wyciąć" sam podpis? [mod]Ja p... Czy ten koleś zawsze musi być tak śmiertelnie poważny? Simon... daj mu autograf ![]() - Przemek - 08-30-2007 Sławek napisał(a):Oprócz zainteresowań muzycznych, od jakiegoś czasu znajduję ogromną frajdę w hobby, jakim jest kolekcjonowanie autografów osób szczególnie zasłużonych dla polskiej kultury, głównie scenicznej, ale nie tylko. Chodząc na różne koncerty, korzystając z pomocy przyjaciół zdobyłem do tej pory podpisy następujących osób:No ale w zasadzie to jeszcze potrzebujesz tylko autografu Łapińskiego i kolekcja jest kompletna. - Kazia:) - 08-30-2007 Naprawdę wystarczy Ci skan? To przecież nie to samo co prawdziwy... Ale skoro może być skan, to jak się dorwę do skanera, którego nie posiadam, zeskanuję Ci wszytsko co mam, a jest tego sporo ![]() - Sławek - 08-30-2007 Przemek napisał(a):potrzebujesz tylko autografu Łapińskiego i kolekcja jest kompletna.zgadza się ![]() Kazia:) napisał(a):Naprawdę wystarczy Ci skan? To przecież nie to samo co prawdziwy...skan, z nadzieją postawienia na półce (wszystkie są w antyramkach) oryginału w przyszłości. Oczywiście bardziej chodzi mi o oryginały. - Elzbieta - 08-30-2007 ann napisał(a):A nie prościej komputerowo "wyciąć" sam podpisPewnie, ze prosciej. Ja po calym dniu w pracy juz nie mysle. - DayneTane - 08-30-2007 Sławek napisał(a):Jeżeli nie da się w oryginale, może nawet być skan<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.autografy.malopolska.pl/index.html">http://www.autografy.malopolska.pl/index.html</a><!-- m --> Ten ("autograf") mnie najbardziej zafrapował: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.autografy.malopolska.pl/papiez1.html">http://www.autografy.malopolska.pl/papiez1.html</a><!-- m --> - Kazia:) - 08-30-2007 Sławek napisał(a):skan, z nadzieją postawienia na półce (wszystkie są w antyramkach) oryginału w przyszłości. Oczywiście bardziej chodzi mi o oryginały.To znaczy Sławku, że mam iść je skanować, czy Ci nie zależy? Dla mnie żaden problem, ale nic na siłę ![]() ![]() Czytałam kiedyś, że Papież miał człowieka, który się za niego podpisywał. - ja - 08-30-2007 DayneTane napisał(a):Ten ("autograf") mnie najbardziej zafrapował:patrząc na charakter pisma, to pewnie Kraśny I - Sławek - 08-30-2007 Znam tę stronę. Powiem w ten sposób ![]() Skany mogą być w okolicznościach wyjątkowych, a za taką uznaję podpis ś.p. Lema z prywatnej korespondencji ![]() - Elzbieta - 08-30-2007 No to i Lema masz... Andrzeja Ploskiego -od ilustracji 'Zodiaku' Jacka Kaczmarskiego mozesz dostac ode mnie oryginal -nawet z dedykacja dla Ciebie. Zasluzony dla kultury polonijnej i nie tylko, a dla nas ze wzgledu na Jacka Kaczmarskiego. - Sławek - 08-30-2007 Elzbieta napisał(a):No to i Lema masz...bardzo, bardzo dziękuję *-`- mój adres wysyłam na priv - SzAMaN - 08-30-2007 Jeżeli podpisy sportowców też kolekcjonujesz, to mogę Ci podesłać Roberta Korzeniowskiego. W razie czego odezwij się na PW. - Sławek - 08-30-2007 SzAMaN napisał(a):Jeżeli podpisy sportowców też kolekcjonujesz, to mogę Ci podesłać Roberta Korzeniowskiego. W razie czego odezwij się na PW.wielkie, wielkie dzięki ![]() - Przemek - 08-30-2007 Sławek napisał(a):zgadza sięA oni po co?? Ja pisałem że Kaczmarski, Gintrowski i Łąpiński to cała kolekcja i już nikt więcej nie jest potrzebny do szczęścia :]]] - Sławek - 08-30-2007 Przemek napisał(a):A oni po co?? Ja pisałem że Kaczmarski, Gintrowski i Łąpiński to cała kolekcja i już nikt więcej nie jest potrzebny do szczęścia :] ]]Po wysłuchaniu "Raju" na żywo (wprawdzie bez udziału Tabęckiego) jestem skłonny twierdzić, że autografy p. Czyżykiewicza i Bończyka również są ozdobą mojej kolekcji ![]() - Przemek - 08-30-2007 Sławek napisał(a):Po wysłuchaniu "Raju" na żywo (wprawdzie bez udziału Tabęckiego) jestem skłonny twierdzić, że autografy p. Czyżykiewicza i Bończyka również są ozdobą mojej kolekcjiA ja po wysłuchaniu z udziałem Tabęckiego, uważam że TRIO było tylko jedno. [ Dodano: 30 Sierpień 2007, 21:12 ] Ale jak "Raj" w wykonaniu tych panów cię tak zachwycił, to posłuchaj w wykonaniu "Pro Formy". Uznasz że to ich autografy, a nie Tabęckich będą ozdobą kolekcji - pkosela - 08-30-2007 Przemek napisał(a):"Pro Formy". Uznasz że to ich autografy, a nie Tabęckich będą ozdobą kolekcjiSwego czasu, w warszawskim SDK-u, panowie z Pro Formy rozdali kilka autografów ![]() - ja - 08-30-2007 a ja mam podpis Jacka Kaczmarskiego na "Arce" ! [ Dodano: 30 Sierpień 2007, 23:37 ] i jestem trzykronym mistrzem świata w formule 1 (co prawda na plejaku, ale fakt jest faktem) - może chcesz mój ? - zamocik_23 - 08-30-2007 Przemek napisał(a):No ale w zasadzie to jeszcze potrzebujesz tylko autografu Łapińskiego i kolekcja jest kompletna.W sumie takowym to ja się moge pochwalić i zaoferować skan, tylko nie wiem, czy Sławek jeszcze chce ![]() |